Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

«Μεροκάματο του τρόμου» για τους εφοριακούς στα νησιά



«Μεροκάματο του τρόμου» για τους εφοριακούς στα νησιά
    Αποτροπιασμό για το περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή στην Πάτμο, όπου επιχειρηματίας επιτέθηκε σε εφοριακούς που διενεργούσαν ελέγχους στο νησί, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει λόγο για «μεροκάματο του τρόμου».
    «Το περιστατικό με τους συναδέλφους εφοριακούς του συλλόγου στην Πάτμο ήρθε να προστεθεί στα καθημερινά φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων» σημειώνει ο Σύλλογος επισημαίνοντας ότι οι εφοριακοί είναι εργαζόμενοι που εκτελούν τα καθήκοντα τους.
    «Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρξει ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων;» αναρωτιούνται οι εφοριακοί, επισημαίνοντας:
    «Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εργαζόμενοι με οικογένειες και ζούμε καθημερινά το μεροκάματο του τρόμου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής πρέπει να την δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία, γιατί είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους και όλες». Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «αν η προσπάθεια δεν είναι συλλογική, θα αποτύχει».
Οι εφοριακοί καταλήγουν:
    «Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία, το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΔΑΕ την ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση στο έργο μας, την παροχή των απαιτούμενων εργαλείων για την εκτέλεση των καθηκόντων μας και την απόσυρση της δαμόκλειας σπάθης της αστικής και ποινικής ευθύνης των ελεγκτών(νόμος 4342/2015) η οποία δυσχεραίνει το ελεγκτικό μας έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου