Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

«Καμπανάκι» από τον ΕΦΕΤ: «Δεν πιστοποιούμε τρόφιμα. Προσοχή των καταναλωτών στις πωλήσεις μέσω τηλεοπτικών εκπομπών»



«Καμπανάκι» από τον ΕΦΕΤ: «Δεν πιστοποιούμε τρόφιμα. Προσοχή των καταναλωτών στις πωλήσεις μέσω τηλεοπτικών εκπομπών»
    Την προσοχή των καταναλωτών στις ετικέτες των τροφίμων εφιστά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, με αφορμή την προώθηση προϊόντος, μεταξύ άλλων και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, με την εμπορική ονομασία  «CHOCO SLIM» που επικαλείται πιστοποίησή του από τον ΕΦΕΤ ή/και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι εν λόγω αρχές δεν πιστοποιούν ούτε εγκρίνουν τρόφιμα. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ραδιοτηλεοπτικές ή διαδικτυακές προωθητικές ενέργειες (διαφημίσεις) προϊόντων καθώς και σε ενδείξεις επί της ετικέτας των τροφίμων, οι οποίες παραπλανητικώς και παρανόμως επικαλούνται ή υπονοούν την πιστοποίηση τροφίμων από τον ΕΦΕΤ και την EFSA.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:
    Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίµων (Ε.Φ.Ε.Τ.), µε αφορµή την προώθηση προϊόντος µεταξύ άλλων
και µέσω τηλεοπτικών εκποµπών µε την εµπορική ονοµασία «CHOCO SLIM» µε επίκληση της πιστοποίησής του από τον Ε.Φ.Ε.Τ. ή/και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίµων (EFSA), ενηµερώνει ότι οι εν λόγω αρχές δεν πιστοποιούν ούτε εγκρίνουν τρόφιµα.
    Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ραδιοτηλεοπτικές ή διαδικτυακές προωθητικές ενέργειες (διαφηµίσεις) προϊόντων καθώς και σε ενδείξεις επί της ετικέτας των τροφίµων, οι οποίες παραπλανητικώς και παρανόµως επικαλούνται ή υπονοούν την πιστοποίηση τροφίµων από τον Ε.Φ.Ε.Τ. και την EFSA.
    Η αποστολή του Ε.Φ.Ε.Τ είναι η προστασία της υγείας και των συµφερόντων των καταναλωτών διασφαλίζοντας µε τη διενέργεια ελέγχων τη συµµόρφωση των τροφίµων που διατίθενται στην αγορά µε την κείµενη ενωσιακή και εθνική νοµοθεσία, ενώ o ρόλος της EFSA είναι η παροχή αντικειµενικών και ανεξάρτητων επιστηµονικών γνωµοδοτήσεων σε θέµατα ασφάλειας τροφίµων, οι οποίες δεν αποτελούν νοµοθετική πράξη ή είδος πιστοποίησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου