Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ



Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.
«…Η Δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται, όταν οι Πολιτικές Εξουσίες καταχρώνται το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας και εκπαιδεύουν τους πολίτες έτσι ώστε: - Να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως Ελευθερία, την αυθάδεια του λόγου ως Ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία…». (ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ: Αρεοπαγιτικός την εποχή του Σόλωνα και Κλεισθένη)
    Είναι αλήθεια ότι η περίοδος από το 1974 μέχρι σήμερα, είναι η μεγαλύτερη περίοδος Δημοκρατίας την οποία έζησε η πατρίδα μας.
    Βέβαια και αυτή την Δημοκρατία την καταχραστήκαμε, όταν πρώτα οι Κυβερνώντες παραβίαζαν κατ’ εξακολούθηση τους Νόμους αυτής, που είναι το θεμέλιο λειτουργίας της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο λαός παραδειγματισθείς από την πολιτική του Ηγεσία, για άλλη μια φορά επαλήθευσε την ανωτέρω αναφερόμενη ρήση του ΙΣΟΚΡΑΤΗ. Και! όπως ήταν επόμενο σε μία χώρα στην οποία η έννοια της Δημοκρατικής Παιδείας έλλειπε, συμπεραμαρτούσης ίσως προς τούτο και ο τρόπος Διοίκησης των Κυβερνήσεων μετά την Κομμουνιστική Ανταρσία στη Χώρα μας, σχετικά με την συμπεριφορά αυτής προς μερίδα του Ελληνικού λαού, έφθασε σήμερα σημαντική μερίδα της Κοινωνίας να θεωρεί τα πάντα Δημοκρατικά κεκτημένα, ακόμη και την ανομία. Άρα! Μέγα πρόβλημά μας, η έλλειψη Δημοκρατίας και η απαξίωση θεσμών και αξιών της Ελληνικής Πολιτείας.
    Και! Έτσι, βλέπουμε μετά την μεταπολίτευση όλα πολύ περίεργα να αλλοιώνονται, όπως π.χ.
    -Το δικαίωμα συνάθροισης κοινωνικής ομάδος, μεταμορφώθηκε σε δικαίωμα ταλαιπωρίας, απώλειας χιλιάδων εργατοωρών εργασίας και οικονομικής καταστροφής μεγάλης μερίδας άλλων συμπολιτών των.
    -Η ουτοπία που ονομάζεται Πανεπιστημιακό άσυλο, έγινε ορμητήριο παραβατών και απαραβίαστο για άλλες ιδέες, νεοφιλελεύθερες ή αντικομουνιστικές. Εδώ βλέπουμε, την πληθώρα των Πανεπιστημίων, που χωρίς λογική δημιουργήθηκαν, εκεί και ως έτυχε, να καταρρέουν και αυτά και η απόδοσή των και εμείς το μόνο που συζητάμε είναι οι φανταστικοί και απίθανοι κίνδυνοι από την κατάργηση του Ακαδημαϊκού Ασύλου.
    Μια αντίληψη που δυστυχώς επιβάλλεται, από έναν αριστερό και εκτός χρόνου συντηρητισμό, που εμπεδώθηκε και διατηρήθηκε στα Πανεπιστήμια, όταν σήμερα η ελευθερία λόγου υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της Ελληνικής Κοινωνίας.
   -Τέλος, και πολλά άλλα έγιναν κεκτημένα, αντιμαχόμενα το δίκαιο και την Ηθική τόσο επικίνδυνα που δεν αντέχουν ούτε στην στοιχειώδη λογική.
    Για να ξεριζώσουμε τα παθογενικά αυτά στοιχεία της χώρας μας, μας δίδεται μια Ευκαιρία με την Οικονομική Κρίση που διέρχεται η χώρα μας, μην την χάσουμε.
    Πρέπει οι Πολιτικές ηγεσίες  μας, να προβληματισθούν άμεσα, για την επικίνδυνη αυτή καθολική απόρριψη της Πολιτικής της χώρας μας, από όποια παράταξη και αν προέρχεται.
    Διότι, στην Δημοκρατία, είναι λάθος να λέγεται, «Πάντα υπάρχουν λύσεις», μία και μοναδική λύση υπάρχει σ’ αυτήν, η «εφαρμογή των Νόμων» με μπροστάρηδες πάντοτε τις πολιτικές ηγεσίες του Λαού, άλλως η διαρκής Πολιτική απόρριψη είναι πολύ επικίνδυνη, με επόμενο στάδιο την οχλοκρατία και την αναρχία με τα μύρια επακόλουθα. Δυστυχώς! σ’ αυτήν την αναρχία κατά το παρελθόν, ακόμη και πολιτικές παρατάξεις επένδυσαν για την εξουσία.
    Προσοχή ο κώδων του κινδύνου εσήμανε, για τις πολιτικές ηγεσίες. Η Κυβέρνηση πρέπει ν’ αναγνωρίσει και να απορρίψει μετά βδελυγμίας την λάθος μέχρι σήμερα κομματική συμπεριφορά των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς την εκάστοτε  Κυβέρνηση της χώρας. Η μείζων αντιπολίτευση δεν πρέπει να συμπεριφέρεται  προς την εκάστοτε Κυβέρνηση, σύμφωνα με την μέχρι σήμερα καταδικασθείσα πλέον κομματική συμπεριφορά. Διότι! Τα Εθνικά μας προβλήματα είναι σε έξαρση, που διακυβεύουν την ύπαρξη μας σαν κράτος, γι’ αυτό θα πρέπει σύσσωμη η προσπάθεια μας, προς τα εκεί να επικεντρωθεί.  Πρέπει πλέον όλες μαζί οι Πολιτικές Δυνάμεις, ξεπερνώντας τους εαυτούς των και τα επιζήμια κομματικά ταμπού που τόσο κακό έφεραν στην χώρα μας, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύσεις, τις ολιγότερο οδυνηρές για τον τόπο μας. Είναι Ιερά υποχρέωση των πολιτικών, είναι απαίτηση του Ελληνικού Λαού, μην κοροϊδεύετε τον εαυτόν σας και τον Ελληνικό λαό, άλλη λύση δεν υπάρχει, για το αύριο της Ιστορικής μας Πατρίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου