Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.
            - Το Μεγάλο πρόβλημα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας του Ελληνικού Κράτους, από της ιδρύσεώς του είναι, ότι δεν θέλει να παραδειγματισθεί από τα λάθη του, για την λήψη ορθών αποφάσεων. Ώστε! και δια του παραδείγματος να γαλουχήσει ανάλογα και τον Ελληνικό Λαό. Καταγράφω στοιχειωδώς απλά περιστατικά από πρόσφατα γεγονότα:
            - Οι Έλληνες πολίτες διαπίστωσαν για άλλη μια φορά την ανικανότητα της εξουσίας και των Δημάρχων (πλην λαμπρών εξαιρέσεων οι Δήμαρχοι Π. Φαλήρου και Περιστερίου) να λύσουν το 2017 ακόμη το πρόβλημα των σκουπιδιών, ενώ πολλά ευρωπαϊκά κράτη αποτελούν πρότυπα στον τομέα αυτό.
            - Άλλο σημείο της ανικανότητάς μας είναι, όταν πριν ακόμη σβήσει ο απόηχος των παιάνων για την μεγάλη επιτυχία της αξιολόγησης, οι εταίροι δανειστές, μας προειδοποιούν ότι καταρτίζουν πολυετές πρόγραμμα σκληρής επιτήρησής μας, γιατί είμαστε ανίκανοι να τηρήσουμε τα όσα συμφωνούμε και δεν μας έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη.
            - Όταν στην παιδεία, που είναι ο μοχλός αυτός ανάπτυξης κάθε χώρας, ανταγωνισμού, αναπτύξεως πατριωτικού αισθήματος, αρχών και αξιών, με τον εκσυγχρονισμό και την μαγική λέξη «εκδημοκρατισμό», από κάθε κυβέρνηση που ανέρχεται μέχρι σήμερα στην εξουσία, η παιδεία  πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και χάνεται πλέον η συνέχεια αυτής. Με αποτέλεσμα οι νέοι μας, ούτε να γνωρίζουν το Ιστορικό μας παρελθόν, ούτε να παίρνουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται αυτοί, για το μέλλον των και για το μέλλον της πατρίδος των.
            - Πώς! να κρίνεις το γεγονός ̇ όταν υποτίθεται ότι σχιζόμαστε για επενδύσεις, την ώρα που η κρατική μηχανή και οι πολιτικοί προϊστάμενοι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να τις αποθαρρύνουν;
            - Αυτά και πολλά άλλα, βλέπουν καθημερινά το φως της Δημοσιότητος από εξαίρετους αρθρογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στην προσέγγιση του προβλήματος. Όμως! στους ηγέτες και εντολοδόχους του Ελληνικού Λαού συναντούν τοίχο αξεπέραστο.
            - Εκεί λοιπόν που θα έπρεπε να κυριαρχεί, η προσπάθεια με συνεργασία για το καλό της Πατρίδος, ο έπαινος στις επιτυχίες, η αναγνώριση των λαθών και ο παραδειγματισμός από το παρελθόν, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο ̇ Η Εμπάθεια και η μικροπολιτική κομματική σκοπιμότητα, κυριαρχούν στον πολιτικό και δημόσιο διάλογο, με μοναδικό σκοπό, όχι την ελπίδα δημιουργίας προϋποθέσεων ανάπτυξης, προκοπής, διδαγμάτων δια του παραδείγματος, αρχών, αξιών, πατριωτισμού και ελπίδος για το μέλλον της Χώρας, αλλά μόνο την πάση θυσία παραμονής στην εξουσία ή την κατάκτησή της.
            - Ενώ! το κατεπείγον και πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι, το κράτος να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, που να κινείται στην κατεύθυνση συγκεκριμένων στόχων: Παραγωγής, ανάπτυξης, καλλιέργεια πατριωτισμού, αρχών και αξιών και τέλος! ένα δίκαιο και κοινωνικό κράτος. Αυτό! συνεχίζει να παραμένει αναποτελεσματικό και δυσκίνητο.
            - Έτσι φαίνεται πλέον ότι έχουμε πρόβλημα, δυστυχώς το γένος των Ελλήνων, και ενώ όταν ομονοούμε (σπάνιες φορές) κάνουμε θαύματα, εμείς συνεχίζουμε τον δρόμο της Καταστροφής μας. Κάτι λοιπόν στην δομή του Έλληνα φταίει.
            - Προ πολλών ετών, και συγκεκριμένα το 1939 ο Αμερικανός δικαστής Ν. Κέλλυ έδωσε ένα σπάνιο χαρακτηρισμό για τον χαρακτήρα του Έλληνα, για τον οποίο εβραβεύθη σε διαγωνισμό που παρακολούθησαν την εποχή εκείνη 1.000.000 αναγνώστες. Λέει λοιπόν ο κ. Κέλλυ για τον Έλληνα:
            «Προ του δικαστηρίου της αδεκάστου Ιστορίας, απεκαλύφθη ο Έλλην ανέκαθεν κατώτερος των περιστάσεων, καίτοι από απόψεως διανοητικής κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.
            - Ο Έλλην είναι ευφυέστατος, αλλά και οιηματίας (αλαζών), δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και πλήρης προλήψεων, θερμόαιμος, ανυπόμονος, αλλά και πολεμιστής.
            - Έκτισε τον Παρθενώνα και μεθυσθείς εκ της αίγλης του, τον άφησε βραδύτερον να γίνει στόχος των Ερίδων, ανέδειξε το Σωκράτη δια να τον δηλητηριάσει, εθαύμαζε τον Θεμιστοκλή δια να τον αποπέμψει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη δια να τον καταδιώξει, εγέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει.
            - Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το «’21» για να το διακυβεύσει, εδημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει, ετριπλασίασε την Ελλάδα και παρ’ ολίγον να την κηδεύσει.
            - Παράδοξο πλάσμα, ατίθασον, περίεργον, ημίκαλον, ημίκακον, αβεβαίων διαθέσεων, εγωπαθές και σοφόμωρον ο Έλλην.
            - Οικτίρατέ τον, θαυμάσατέ τον, αν θέλετε.
            - Ταξινομήσατέ τον, αν μπορείτε.»
            Μήπως! είναι έτσι; λέω μήπως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου