Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ.



ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
    Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει πλέον στις ανθελληνικές θέσεις που λαμβάνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Όμως η πρόσφατη τοποθέτηση στην βουλή του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κου Μητσοτάκη σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων ξεπερνάει κάθε όριο και προσβάλει βάναυσα το εθνικό μας φρόνημα.
    Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε, ότι η απόφαση για το σκοπιανό άλλαξε επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και πως πλέον η εθνική θέση είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί συνέχεια της ερώτησης ομάδας βουλευτών της ΝΔ υπό τον κο Κουμουτσάκο, με την οποία εκφράζουν την "αγωνία" τους για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την σύνθετη ονομασία με τον όρο "Μακεδονία".
    Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστή για τις αντεθνικές απόψεις της στο θέμα της ονομασίας της FYROM και επομένως η θέση αυτή δεν πρέπει να μας εκπλήσσει.  
    Η θέση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ως πατριωτικού κόμματος, είναι ότι η δυνατότητα από πλευράς του κρατιδίου τη FYROM χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» είναι παράνομη και καταχρηστική.   
    Οποιαδήποτε ονομασία του κρατιδίου αυτού δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγο αυτού, διότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων οφείλει να είναι διαχρονικά σθεναρή και αδιαπραγμάτευτη ανεξάρτητα με την θέση τρίτων.
    Ερωτώνται οι Μακεδόνες, κυρίως, βουλευτές αν θα ψηφίσουν την αναγνώριση του γειτονικού κρατιδίου με ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία.

1 σχόλιο:

  1. Η Εθνική θέση υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις είναι όλων των κομμάτων,πλήν εξαιρέσεων και όχι μόνο της ΝΔ. Αυτό για την αποκατάσταση της αλήθειας Η μισή αλήθεια ή το μισό ψέμμα δεν είναι θέση για σοβαρούς και νοήμονες πολίτες .Η αλήθεια ανεβάζει τον πολίτη ,το ψέμα τον κατεβάζει στο τέλμα. Η σοβαρότητα αντανακλά θετικά στον Σύνδεσμο. Λίγη προσοχή δεν κάνει κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή