Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Φύγαμε για ψαρομεζέ με θέα θάλασσα!



Φύγαμε για ψαρομεζέ με θέα θάλασσα!
Το 20ρικο το κεφάλι, λίγο είναι; Χωρίς φρέσκο ψάρι; Το 5ευρω είναι για τη θάλασσα;
    Από τον Πειραιά μέχρι την Κερατέα κι από εκεί στο Σέσι, πιάνουμε τραπεζάκι σε ψαροταβέρνες που βλέπουν γαλάζιο και σερβίρουν λαχταριστούς μεζέδες.
    Ψάθινες καρέκλες, ξύλινα τραπεζάκια, φιλικό σέρβις, φρέσκο ψάρι και μεζέδες θάλασσας. Τι άλλο να ζητήσουμε για να χαρούμε ιδανικά το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά; Α ναι, νορμάλ τιμές.
    Τις βρίσκουμε μαζί με όλα τα παραπάνω σε αγαπημένα ταβερνάκια της αττικής ακτογραμμής.

Θέα Θάλασσα
Ακτή Κουμουνδούρου 58, Πειραιάς, τηλ: 21 0413 2070
    Αγαπημένη ψαροδιεύθυνση στο Μικρολίμανο, η οποία αγαπάει το φρέσκο ψάρι και τους ψαρομεζέδες και σερβίρει νοστιμότατα πιάτα πλάι στο κύμα. Εδώ θα δοκιμάσετε φάβα Σχοινούσας, καρπάτσιο λαυράκι, ψητές σαρδέλες στρείδια λαδολέμονο με φύκια θαλάσσης πολίτικο τσίρο, φύκια τηγανητά, εξαιρετική ρεγγοσαλάτα αλοιφή, Παριανή γούνα και τηγανητό χταποδάκι. Ό,τι πρέπει για να συνοδέψετε το ούζο ή το τσίπουρό σας και να φύγετε έχοντας πληρώσει περί τα 20€/ άτομο.

H Λίτσα
Δασκαλειό, Κερατέας, τηλ: 22990 28157
    Σε σούπερ σημείο, με τη θάλασσα (σχεδόν) στα πόδια σας η Λίτσα μπορεί να περηφανεύεται για το εξαιρετικό τηγάνι της και τους φοβερούς μεζέδες που αυτό βγάζει για να συνοδέψουν- μεταξύ άλλων – το ούζο ή το τσίπουρο. Εδώ θα δοκιμάσετε χειροποίητη τυροκαυτερή, χεράτες πατάτες τηγανιτές, ωραίο γαύρο μαρινάτο, καλαμαράκι φρέσκο τηγανιτό, μπαρμπουνάκια στο τηγάνι, χταπόδι ψητό ξιδάτο, φρέσκες τηγανιτές γαριδες και ωραιότατα μύδια αχνιστά. Συνοδεία ούζου ή μπύρας ή τσίπουρου, υπολογίστε περί τα 20€/ άτομο.

Ζούμπερης
Παραλία Ζούμπερι, Νέα Μάκρη, τηλ: 2294096866
    Σταθερή αξία από το 1910 στην παραλία του Ζούμπερι, η ιστορική αυτή ψαροταβέρνα κρατά σταθερά την ποιότητα στο φρέσκο ψάρι και τα παρελκόμενα μεζεδάκια θάλασσας, τα οποία απολαμβάνουμε στο ξύλινο ντεκ με θέα θάλασσα. Από το τραπέζι μας θα περάσουν εκτός από φρέσκο ψάρι ημέρας, ωραιότατος γαύρος ψητός ή σαρδέλα ψητή, καλαμαράκι φρέσκο τηγανιτό, χταποδάκι ξυδάτο, εξαιρετική ταραμοσαλάτα και ωραία σαλάτα με παντζάρια για όσους είναι φαν. Με κερασμένο φρουτάκι στο τέλος και χύμα κρασί, αν δεν πάρετε φρέσκο ψάρι, υπολογίστε περί τα 15-20€/ άτομο.

Σαρδελάκι
Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, τηλ: 210 9670913
    Με φόντο την αμφιθεατρική θέα του γαλήνιου Σαρωνικού, το Σαρδελάκι (της Βουλιαγμένης, όχι της Γλυφάδας) μας δίνει αέρα θαλασσινό για να δοκιμάσουμε την νοστιμότατη κουζίνα του. Πιάστε θέση στις ψάθινες καρέκλες και τα ξύλινα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου και παραγγείλτε μύδια σαγανάκι σερβιρισμένα με το κέλυφος σε μια υπέροχη ελαφρά καυτερή σάλτσα, καπνιστό σκουμπρί, γαύρο μαρινάτο, κυδώνια, γυαλιστερές, αχινό, παστουρμά μπακαλιάρου, σαρδέλα αλίπαστη, ρέγγα καπνιστή και θραψαλάκι στο τηγάνι. Μαζί με τσιπουράκι ή κρασί, υπολογίστε περί τα 18-20€ το άτομο.

Γαλήνη
Λιμάνι Ραφήνας, τηλ: 22940 23365
    Έλα πάμε στη Ραφήνα να πνιγούμε στη ρετσίνα - Με γαρίδες και ουζάκια να ραγίσουν τα πλακάκια. Καλά τα λέει η Άλκηστης, ακόμα καλύτερα τα σερβίρει η Γαλήνη, αυτή η συμπαθέστατη ψαροταβέρνα που απολαμβάνει ωραία θέα στο λιμάνι και γεμίζει το τραπέζι μας με μεζέδες θάλασσας όπως πέστροφα καπνιστή με κρεμμυδάκι και κάπαρη, γαλέο ψητό με σκορδαλιά για τους τολμηρούς, καλαμαράκια, φέτα ψητή με την ντοματούλα της, ψητές σαρδέλες φιλεταρισμένες και ωραιότατα μύδια σαγανάκι. Μαζί με ουζάκι και κερασμένο γλυκό (ωραιότατο το cheesecake αν το πετύχετε) υπολογίστε περί τα 17€/ άτομο.

Κόλλιας
Παραλία Σέσι, Γραμματικό, τηλ: 2294061230
    Ιστορικό ψαροταβερνάκι της περιοχής στην άκρη της παραλίας, ο «Κόλλιας» σερβίρει φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα ή στο τηγάνι (κουτσομουράκι, τσιπούρα, φαγκρί, λαβράκι, μαριδάκι και σαρδέλα «παίζουν» αυτήν την περίοδο), ωραία αλμύρα (χόρτα) βραστή, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Must και η χορτόπιτα που ψήνεται στα κάρβουνα, σούπερ η ρεγγοσαλάτα και η καβουροσαλάτα, αμφότερες χειροποίητες. Για ένα γεύμα με ουζάκι, δεν πληρώνουμε περισσότερα από 15€/άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου