Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Καταστηματάρχης στη Μύκονο επιχείρησε να εμποδίσει φορολογικό έλεγχο



Καταστηματάρχης στη Μύκονο επιχείρησε να εμποδίσει φορολογικό έλεγχο
http://www.liberal.gr/
    «Τα έχω όλα νόμιμα, αλλά δεν θα μπείτε»: Με αυτό το ... επιχείρημα, ιδιοκτήτης μπαρ στην Άνω Μερά Μυκόνου επιχείρησε να εμποδίσει τον έλεγχο στο κατάστημά του από κλιμάκιο ελεγκτών της ΑΑΔΕ. Ωστόσο, όταν ο έλεγχος έγινε ο ισχυρισμός κατέρρευσε αφού όπως διαπιστώθηκε, ο ιδιοκτήτης δεν είχε κάνει δηλώσεις ΦΠΑ.
    Το πρωί επιδόθηκε του ιδιοκτήτη το σχετικό σημείωμα και έχει πλέον πέντε μέρες για να υποβάλλει ενστάσεις και να καταθέσει εξηγήσεις. Στη συνέχεια αναμένεται λουκέτο στο κατάστημα από πέντε έως και τριάντα μέρες, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.
    Οι έλεγχοι της Αρχής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε επιχειρήσεις με υψηλά ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας, όπως είναι τα κομμωτήρια. Έτσι, στη Σαντορίνη, κομμωτήριο που είχε χτενίσει νύφη, τη μητέρα της και την κουμπάρα με το κόστος γι' αυτές τις υπηρεσίες να ανέρχεται στα 2.200 ευρώ δεν έκοψε καμία απόδειξη. Στη Σαντορίνη επίσης, στούντιο τατουάζ δεν είχε κόψει αποδείξεις για παροχή υπηρεσιών ύψους 2.500 ευρώ, ενώ ένας φούρνος διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο ότι δεν είχε κόψει 12 αποδείξεις.
    Στην Άνδρο, επιβλήθηκε λουκέτο  για 48 ώρες σε παραλιακό μπαρ, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει 42 αποδείξεις.
    Οι έλεγχοι είναι πλέον καθημερινοί και εντατικοί και έχουν επεκταθεί σε καταστήματα εμπορικά και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό που διαπιστώνουν κυρίως οι ελεγκτές είναι η «απροθυμία» για την έκδοση αποδείξεων με συνακόλουθο την μη απόδοση ΦΠΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου