Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Bloomberg: Η Αθήνα δεν θα πάρει καλύτερη λύση για το χρέος από αυτή της 22ας Μαΐου



Bloomberg: Η Αθήνα δεν θα πάρει καλύτερη λύση για το χρέος από αυτή της 22ας Μαΐου
Protothema
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις λένε ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές είναι απίθανο να δεσμευτούν σε περαιτέρω λεπτομέρειες των μέτρων πέρα από την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων
    Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει στα χέρια της μια σημαντικά βελτιωμένη πρόταση σε σχέση με αυτή που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου για την ελάφρυνση του χρέους όταν αυτό θα τεθεί ξανά επί τάπητος στο Λουξεμβούργο τον επόμενο μήνα δήλωσαν στο Bloomberg αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.
    Μια τέτοιου είδους συμφωνία από μόνη της μπορεί και πάλι να μην αποδειχθεί αρκετή για να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να ξεκινήσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.
    Στη συνέχεια το άρθρο του Bloomberg παραθέτει τα όσα είπε από το συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την Τετάρτη, ότι, δηλαδή, αυτό που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι να υπάρξει διαφάνεια όσον αφορά το θέμα του χρέους και αυτό δεν ήταν στο τραπέζι του Eurogroup του Μαΐου.
    Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους είναι απίθανο οι υπουργοί των χωρών της Ευρωζώνης να προσφέρουν μια πολύ καλύτερη πρόταση για τους όρους ελάφρυνσης του χρέους από αυτή που παρουσιάστηκε τον Μάιο με το Bloomberg να υπενθυμίζει τη δήλωση του στελέχους του ESM Ρολφ Στράους ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει την ιδιοκτησία του προγράμματος αντί να επικεντρώνεται σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.
    Όπως υπενθυμίζεται στο άρθρο του Bloobmerg ο συμβιασμός που προτάθηκε για επέκταση 15 ετών στις λήξεις των ομολόγων δεν κρίθηκε επαρκής από το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου