Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΗΛΘΕ Ο ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ



ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΗΛΘΕ Ο ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ
Ν. Ι. Μέρτζος
    Αμέσως μόλις ανέλαβε Πρωθυπουργός στα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ  έθεσε πρώτη προτεραιότητα της κυβερνήσεώς του την ενίσχυση των σχέσεων με την Ελλάδα και την συμφωνία για την ονομασία ώστε η χώρα του να ενταχθεί τάχιστα στο ΝΑΤΟ και να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για την ενσωμάτωσή της στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Φυσικά, γνώριζε εκ των προτέρων ότι:
         1ον Οι ανωτέρω τρεις ταυτόχρονοι και αδιαίρετοι στόχοι αποτελούν όρους sine qua non που του είχαν θέσει προκαταβολικά οι Αλβανοί κυβερνητικοί εταίροι του ώστε να μετάσχουν στην κοινή εταιρική κυβέρνησή τους. Αλλιώς, καθαιρείται.
         2ον Καθ’ όλο το μακρό χρονικό διάστημα του χάους, από τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2016 έως τα μέσα Μαρτίου 2017 που ανέλαβε Πρωθυπουργός, η Ελλάδα στήριξε αποφασιστικά την χώρα του η οποία ακόμη κρέμεται από μια κλωστή.
         3ον Την Ελλάδα ζητωκραυγάζουν οι πολίτες της χώρας του που πανηγυρίζουν στους δρόμους την απελευθέρωσή τους από τον διεφθαρμένο αντίπαλό του.
         4ον  Η Ελλάδα είναι ο μοναδικός γείτονας που δεν διεκδικεί τίποτε από το εύθραυστο Κράτος των Σκοπίων. Διεκδικεί απλώς να εφαρμοσθούν -και- από τα Σκόπια οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.
    Με αυτά τα δεδομένα ορίσθηκε υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ζάεφ-Αλβανών ο Νίκολα Ντιμιτρόφ και την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό έκανε στην Αθήνα όπου για τους ίδιους λόγους τον κάλεσε ο Έλληνας ομόλογός του. Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ γνωρίζει άριστα το πρόβλημα με την Ελλάδα διότι επί χρόνια αντιπροσώπευε την χώρα του στις ατέρμονες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα -και κατ’ εντολήν- του ΟΗΕ. Τότε, βέβαια, εκτελούσε την γνωστή πολιτική του Γκρούεφσκι με την οποία, όμως, λογικά υπέθεσαν όλοι ότι διαφωνούσε εφ’ όσον στις εκλογές ετάχθη εναντίον του Γκρούεφσκι, εξελέγη βουλευτής με τον  Ζόραν Ζάεφ και, μόλις ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών, δέχθηκε την δηλητηριώδη επίθεση των νέων αντιπάλων του που τον κατήγγειλαν ότι «είναι Βούλγαρος». Σημειωτέον ότι ο πατέρας του Ντιμιτρόφ είναι ιδρυτικό στέλεχος του BMPO-DNME!
    Ήταν φυσικό, λοιπόν, ότι η επίσκεψη Ντιμιτρόφ στην Αθήνα θέρμανε τις ελπίδες όλων των νουνεχών στις δύο γείτονες χώρες αλλά και στα διεθνή κέντρα. Φρόντισε να τις διαψεύσει προκαταβολικά ο ίδιος. Τρεις μέρες πριν την άφιξή του έδωσε συνέντευξη στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ΣKAΙ και απεκάλυψε αθέμιτα όσα σκόπευε να προτείνει και εντέλει πρότεινε στον Έλληνα οικοδεσπότη του καθηγητή Νίκο Κοτζιά: Να άρει άνευ όρων η Ελλάδα την αντίθεσή της, να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ «για την ασφάλεια της περιοχής» και, μετά, η χώρα του «να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία» από θέση υπεροχής ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ με δικαίωμα βέτο!
    Φυσικά, κατά την συνάντησή τους, την Τετάρτη 14 Απριλίου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απέρριψε αμέσως αυτήν την προκλητική κουτοπονηριά και έμεινε αμετακίνητος στις πάγιες εθνικές θέσεις που έχουν εγκρίνει ήδη όλα τα κόμματα. Αυθημερόν, ωστόσο, στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Νίκολα Ντιμιτρόφ προχώρησε την πρόκλησή του στα άκρα. Ρωτήθηκε τι προτίθεται να πράξει με τον γνωστό αλυτρωτισμό της χώρας του εις βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας και απάντησε ωμά:
«Αλυτρωτισμός σημαίνει ότι θέλεις να αποκτήσεις κάτι το οποίο δεν σου ανήκει». Κοντολογίς τους ανήκουν όσα διεκδικούν τα Σκόπια στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι:
        1ον Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν ακόμη εκλεγεί Πρωθυπουργός, έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των Σκοπίων όταν σε συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «Εάν δεν υπάρξει άρση αυτής της αλυτρωτικής θεσμικής συγκρότησης του γειτονικού κράτους, τι σημασία έχει το όνομα, αν συνεχίζουν να έχουν στο Σύνταγμά τους ότι στόχος τους είναι να επεκταθούν μέχρι το Αιγαίο; Εκεί είναι η ουσία των προβλημάτων
        2ον Στο Προοίμιο του Συντάγματός τους τα Σκόπια  διεκήρυξαν το 1991:
     «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι εθνικό Κράτος του Μακεδονικού Έθνους, συνεχίζει την παράδοση του Ήλιντεν, αποτελεί νόμιμη συνέχεια της Δημοκρατίας του Κρουσόβου, είναι η κοιτίδα όλων των Μακεδόνων και έχει υποχρέωση να φροντίζει όλους τους Μακεδόνες που ζουν στις άλλες χώρες και στα εξωτερικά τμήματα της Ενιαίας Μακεδονίας». Εξαναγκάσθηκαν να αποσύρουν το Προοίμιο αλλά εξακολουθούν να το επιβεβαιώνουν με χάρτες, σχολικά βιβλία, δημόσια μνημεία, νόμους, διακηρύξεις κ.α.π.   Το 2014 στην κεντρική πλατεία της Γευγελής ο Δήμος ανήγειρε μνημείο της «Ενιαίας Μακεδονίας» και το διατηρεί ακόμη εκεί.
        3ον Το σλαβικό κόμμα ΒMΡO-DPMΝE, που κυβέρνησε τη χώρα επί δέκα  χρόνια υπό τον Ν. Γκρούεφσκι, ονομάζεται «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση. Δημοκρατικό Κόμμα για την Εθνική Ένωση της Μακεδονίας». Τα λέει όλα.
        4ον Σε ελληνικά Μ.Μ.Ε. επαναλαμβάνεται αφ’ υψηλού τελευταία ότι η Ελλάδα, που ήδη βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω του εξωτερικού χρέους της,  θα υποκύψει σε ισχυρές διεθνείς πιέσεις για να συμφωνήσει στην ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. χωρίς να προϋπάρξει συμφωνία για την ονομασία.   
    Αυτό πιστεύει προφανώς και η σημερινή κυβέρνηση Ζάεφ-Αλβανών. Γι’ αυτό ο Ντιμιτρόφ βγάζει γλώσσα.  Είναι βαθειά νυχτωμένοι. Λησμονούν ότι τον Απρίλιο 2008 ο τότε πολύ ισχυρότερος Αμερικανός Πρόεδρος Μπους άσκησε αφόρητες πιέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στους Συμμάχους για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Παρά ταύτα η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι απεφάσισε ομόφωνα ότι η ένταξη προϋποθέτει απαραίτητα συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων. Την απόφαση αυτή επαναλαμβάνει σταθερά κάθε Σύνοδος Κορυφής τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ε.Ε. όλα τα επόμενα εννέα χρόνια. Γιατί; Επειδή ο «Μακεδονισμός» αντιβαίνει στις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Ούτε αυτοί οι «ειδήμονες» ούτε ο Ντιμιτρόφ αντελήφθησαν ότι στις 8 Απριλίου 2017 ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως η Συμμαχία περιμένει να δεχτεί στους κόλπους της τα Σκόπια «αλλά πρώτα πρέπει να λυθεί το ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα».
    Εφ’ όσον κυβέρνηση Ζάεφ-Αλβανών επιθυμεί να επιβιώσει το Κράτος της, οφείλει να μελετήσει τα πλήρη Πρακτικά της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο 2008 ή να ρωτήσει την τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Άλλωστε τα αδιάσειστα τεκμήρια, στα οποία στηρίζεται εκείνη η ομόφωνη απόφαση και κάθε επόμενη πανομοιότυπή της, έχουν δημοσιευθεί στη Θεσσαλονίκη και όλοι οι επαΐοντες γνωρίζουν σε ποιόν οφείλονται. Κάποιοι τον πετροβολούν, αλλά η Ιστορία αδιαφορεί και προχωρεί αμείλικτη. Μακάρι η κυβέρνηση Ζάεφ-Αλβανών να εννοήσει έγκαιρα ότι ο υπουργός των Εξωτερικών της ναρκοθέτησε την χώρα της στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου