Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Στα πρόθυρα σύρραξης Ιράν και Σ. Αραβία: Ιρανοί κομάντος αιχμαλωτίστηκαν από το σαουδαραβικό Ναυτικό



Στα πρόθυρα σύρραξης Ιράν και Σ. Αραβία: Ιρανοί κομάντος αιχμαλωτίστηκαν από το σαουδαραβικό Ναυτικό
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος
    Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον Κόλπο μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας, μετά από νέο επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ των δύο χωρών.
    Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν πληροφορίες τρία ιρανικά ταχύπλοα σκάφη των «Φρουρών της Επανάστασης» εντοπίστηκαν να πλέουν με μεγάλη ταχύτητα προς την θαλάσσια εξέδρα Marjan η οποία βρίσκεται ανάμεσα  στις δύο χώρες τη νύχτα της 16ης προς την 17η Ιουνίου.
    Αμέσως σαουδαραβικό σκάφος άνοιξε πυρ εναντίον των σκαφών αλλά αυτά συνέχισαν την πορεία τους.  Χωρίς να αναφέρεται πως οι σαουδαραβικές δυνάμεις κατόρθωσαν να αιχμαλωτίσουν το ένα από τα τρία ταχύπλοα με τα υπόλοιπα να αναστρέφουν τελικά την πορεία τους και να κατευθύνονται προς το Ιράν.
    Στο ταχύπλοο επέβαιναν τρία άτομα τα οποία αιχμαλωτίστηκαν ενώ βρέθηκαν  μεγάλες ποσότητες οπλισμού και εκρηκτικών.
    Οι Σαουδάραβες εκτιμούν ότι επρόκειτο για απόπειρα δολιοφθοράς στην θαλάσσια εξέδρα άντλησης πετρελαίου και η οποία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.
    Στο μεταξύ από την πλευρά του το Ιράν διέψευσε τους Σαουδαραβικούς ισχυρισμούς ότι επρόκειτο  περί Φρουρών της Επανάστασης λέγοντας πως ήταν αλιείς.
    Οι ιρανικές αρχές διέψευσαν τις κατηγορίες της Σαουδικής Αραβίας που ανακοίνωσε νωρίτερα ότι συνέλαβε τρεις Ιρανούς, Φρουρούς της Επανάστασης που επέβαιναν σε μια λέμβο, φορτωμένη με εκρηκτικές ύλες, η οποία κατευθυνόταν προς τις πετρελαιοπηγές Μαρτζάν.
     «Η ταυτότητα των τριών ατόμων είναι γνωστή, η προέλευσή τους είναι από το Μπουσέχρ (λιμάνι στο νότιο τμήμα του Ιράν) και ψάρευαν όταν συνελήφθησαν από τις δυνάμεις του λιμενικού της Σαουδικής Αραβίας. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι πρόκειται για στρατιώτες», δήλωσε ο Ματζίμπ Αμπχαμπαντιέ, αρμόδιος διευθυντής σε θέματα συνοριακής φύλαξης του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ilna.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου