Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ας κοιταχτούμε μια φορά στον καθρέφτη



Ας  κοιταχτούμε  μια  φορά  στον  καθρέφτη
Βούλτσος Ηρακλής   Αντγος ε.α. και Τέως Γεν . Γραμ. Δήμου Ερμούπολης
Φταίει το κακό το ριζικό μας;
Φταίνε οι Ευρωπαίοι που μας μισούν ;
Φταίνε οι δολοφόνοι των λαών Αμερικάνοι ;
Φταίει το κακό το κεφάλι μας ;
Φταίει το κρασί ;
    Ποιος φταίει; Κανένα στόμα δεν το βρε κανένα στόμα δεν το πε ακόμα , έγραψε ένας μεγάλος ποιητής .Όμως λάθεψες ποιητή μου . Στην σημερινή εποχή των μνημονίων και της κρίσης, της παγκοσμιοποίησης και της μεταμοντέρνας αποικιοκρατίας των αγορών, βρήκαμε ποιος φταίει για το χάλι μας .
    Φταίνε μόνο όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις , αυτές που κατηγορούνται για όλα τα δεινά της οικονομίας ; Ας είμαστε ρεαλιστές και ας δούμε μια φορά ως λαός την πραγματική εικόνα.  Ασφαλώς και φταίνε αλλά κυρίως φταίνε και πολλοί άλλοι με ονοματεπώνυμο, λαμόγια κρατικοδίαιτα με παχυλούς μισθούς , με θαλασσοδάνεια που τα μετέτρεπαν σε σαμπάνιες πάνω σε ιδρωμένα κορμιά κοριτσιών στη Μύκονο που χωρίς φόβο έβαζαν το χέρι στην τσέπη του κρατικού κορβανά με τον Α’ ή Β’ τρόπο .
      Εντάξει δεν τα φάγαμε με όλους εκείνους που έκαναν τεράστιες περιουσίες εκ του μηδενός , πλήν όμως τους ανεχτήκαμε και τους αφήσαμε να αλωνίζουν ζώντας την μεταπολιτευτική νιρβάνα μιας αχρείας (φαύλης) κοινωνίας που ζούσε με δανεικά και κατανάλωνε περισσότερα από αυτά που παρήγε. Μιας χώρας που ζούσε με ξένα λεφτά και κάθε καλοκαίρι και Πρωτοχρονιά οι άφρονες έπαιρναν διακοποδάνεια για αγρανάπαυση στο Μπαλί και οι κάρτες τους  βύθιζαν μέχρι το λαιμό . Συνεπώς δεν είμαστε συνυπεύθυνοι ;
     Ας μην κοροιδεύουμε λοιπόν τους εαυτούς μας . Δεν φταίει ο ένας  ή οι δέκα.  Όλοι φταίνε για την κατάντια της χώρας .
    Ας κοιταχτούμε επι τέλους μια φορά στον καθρέφτη και για εκτόνωση ας ρίξουμε μια γροθιά στον εαυτό μας , κυρίως δε ας αποφασίσουμε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να ξεστραβωθούμε να δούμε τι θα κάνουμε αύριο . Ας μην επιτρέψουμε τους εκμεταλλευτές της ελπίδας να επιζητήσουν να μας ξανασώσουν.  
Γίναμε θιασώτες της φιλοσοφίας ότι για τα χάλια  μας φταίνε οι άλλοι , για την δική μας ανέχεια φταίει ο διπλανός μας ,για την αναδουλειά των εμπόρων φταίνε οι καταναλωτές ,για την αφραγκιά μας φταίει η ακρίβεια  , για το χειμωνιάτικο κρύο φταίει ο καιρός , για τα χάλια της εκπαίδευσης φταίνε οι καθηγητές , για τη υγεία μας τα χάλια του ΕΣΥ , για τα Εξάρχεια οι κουκουλοφόροι και για το σημερινό μας χάλι η τρόικα ,το ΔΝΤ , η Γερμανία και ο Σόιμπλε. Για τα υπόλοιπα ποιος φταίει ;
    Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τους κουτόφραγκους,  που ξέρουν ( και μάλιστα κάνουν  πολύ καλά την δουλειά τους ) και ας κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα αρπάζοντας τον ταύρο από τα κέρατα . Διαφορετικά τα βάσανα της νεολαίας μας  (γιατί εμείς , η γενιά μου…ξωφλήσαμε ) και της νοικοκυράς θα συνεχιστούν και το μέλλον μας θα συνεχίσει με αβεβαιότητα .Προσωπικά σε ότι μου αναλογεί έχω πάρει τις αποφάσεις μου εκτιμώντας ,αν και φύσει αισιόδοξος άνθρωπος , ότι ο απείθαρχος και ατίθασος Έλληνας αδυνατεί και δείχνει απρόθυμος να κοιταχτεί στον καθρέφτη . Συνεπώς……….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου