Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Έρχονται επαναστατικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο .



Έρχονται επαναστατικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο .
Το λέω από χρόνια, στο ποδόσφαιρο πρέπει να καθιερωθουν οι κανόνες του Μπάσκετ, με καθαρό χρόνο, αποβολές μετά από αριθμό φαουλ, τάιμ-άουτ κτλ. Όλα τα γήπεδα έχουν ηλεκτρονικούς πίνακες, οπότε θα είναι εύκολο. Μια γραμματεία 2 ατόμων το λιγώτερο χρειάζεται.
    Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) εξετάζει πλάνα που μπορούν να κάνουν το ποδόσφαιρο εντελώς διαφορετικό από αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα!
    Πως θα σας φαινόταν να υπάρχουν ημίχρονα 30 λεπτών καθαρού χρόνου, αφαίρεση βαθμών για διαμαρτυρίες στο διαιτητή; Στόχος του Οργανισμού είναι «
η βελτίωση του ποδοσφαίρου» μέσα από την τεχνολογία, τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα! Το IFAB υποστηρίζει πως ο καθαρός χρόνος που παίζεται η μπάλα είναι μικρότερος των 60 λεπτών και στόχος του Οργανισμού είναι να αυξηθεί ο καθαρός χρόνος και να μειωθούν στο ελάχιστο οι καθυστερήσεις.
    Πως μπορεί αυτό να συμβεί; Σταμάτημα του χρόνου όταν η μπάλα βγαίνει πλάγιο, όταν οι παίκτες κάνουν καθυστέρηση υπέρ της ομάδας τους, όταν καταλογίζεται πέναλτι και μέχρι το λάκτισμα, αλλά από τη στιγμή που μπαίνει γκολ μέχρι η μπάλα να βρεθεί στη σέντρα!  Άλλες ιδέες περιλαμβάνουν την απαγόρευση των παικτών να σκοράρουν όταν ο γκολκίπερ αποκρούει το πέναλτι, αλλά και ο διαιτητής να δείχνει τη σέντρα όταν ο παίκτης διώχνει τη μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή! «
Είναι μια... ήσυχη επανάσταση, με στόχο να κάνουμε το ποδόσφαιρο καλύτερο» τόνισε ο Βετεράνος Άγγλος διαιτητής, Ντέιβιντ Έλερεϊ, ο οποίος τονίζει πως με τη χρήση video μειώθηκαν ήδη οι λανθασμένες αποφάσεις, αλλά και οι άσχημες ενέργειες των ποδοσφαιριστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου