Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ



Ο «ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ»
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
    Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι
    Μέχρι τώρα είχατε συνηθίσει να σας παρουσιάζω διάφορα θέματα στρατιωτικού περιεχομένου, τα οποία λίγο-πολύ σε όλους τους στρατούς είναι τα ίδια. Σήμερα σας παρουσιάζω κάτι διαφορετικό, για να συγκρίνουμε τα μεγέθη με την Ελλάδα και για να καταλάβουμε που είχαμε φτάσει, πριν μας τσακίσει η κρίση, η οποία δεν φαίνεται να έχει τελειωμό.
    Όπως ξέρετε το τριήμερο 25-26-27 Ιουνίου, είναι η αποκορύφωση της εορτής του Ραμαζανίου (αργίες για το δημόσιο) και οι εφημερίδες παρόλο που έχουν πολλά και διάφορα θέματα, έχουν μπει και σε μια διαδικασία διαφήμισης ακινήτων, παραθαλάσσιων περιοχών για διακοπές, εξοχικών κατοικιών  κλπ.
    Λόγω γειτνίασης με την Αδριανούπολη, που για τους Τούρκους είναι η πύλη εισόδου της χώρας και της Ασίας για τους προερχομένους από την Ευρώπη, θα μπορούσαμε να την αντιστοιχίσουμε με την Αλεξανδρούπολη, που είναι η πύλη εισόδου της χώρας μας και της Ευρώπης για τους προερχομένους από την Τουρκία και την Ασία.
    Στην πόλη της Αδριανούπολης, πωλούνται νεόδμητα διαμερίσματα μέχρι 150 τμ και γραφεία διαφόρων μεγεθών, των οποίων η αξία είναι κάτω από 250.000 ΤΛ ήτοι 64102 ευρώ (υπάρχουν και μεγαλύτερα και ακριβότερα). Η ισοτιμία Ευρώ-Τουρκικής Λίρας στις 27 Ιουν 2017, είναι 1 : 3,9
    Τα κτίρια αυτά έχουν κατασκευαστεί από διάφορες κατασκευαστικές εταιρίες όπως ΤΟΚΙ, ΕMLAK,
DENİZCİLER κλπ και προσφέρονται στους Τούρκους πολίτες. Ένα στοιχείο που είναι πλέον σημαντικό, είναι ότι σε όλα σχεδόν τα νεόδμητα κτίρια, υπάρχει η εγκατάσταση φυσικού αερίου, έχουν ξεφύγει από το κάρβουνο και είναι μέσα σε οργανωμένα συγκροτήματα.
    Το ερώτημα είναι αν μπορούν οι Τούρκοι να τα αγοράσουν. Θα σας παρουσιάσω ορισμένα παραδείγματα  και συγκρίνοντάς τα με τα δικά μας δεδομένα, μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, ως προς τις δικές μας και δικές τους δυνατότητες.
    Σας ευχαριστώ
    Με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση
    Χαρ. Καραγκιοζούδης
    Μετά την παρουσίαση δειγματοληπτικά των αποδοχών, σας παρουσιάζω και το κόστος ζωής σε ορισμένα βασικά είδη
    Παρακάτω παρουσιάζονται δειγματοληπτικά συγκροτήματα στην αναπτυσσόμενη Αδριανούπολη (Βόρεια και ΒΑ Αδριανούπολη)
(Καμιά σχέση με την παλιά Αδριανούπολη που είναι το γνωστό κέντρο με τις κλειστές αγορές)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου