Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Προς... εξαφάνιση τα περίπτερα στη Θεσσαλονίκη



Προς... εξαφάνιση τα περίπτερα στη Θεσσαλονίκη
    Για την τεράστια μείωση των περιπτέρων τα τελευταία χρόνια στο νομό Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλη την Ελλάδα μίλησε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο, 104,9 fm", ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών - Ψιλικών και Ενοικιαστών περιπτέρων Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Ιακώβου.
    Ο κ. Ιακώβου εκτίμησε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τα αμέτρητα λουκέτα, δεν θα επέλθει ο "θάνατος" του περιπτέρου, αντιθέτως όπως υποστήριξε διανύουμε μία μεταβατική περίοδο και σε μία πενταετία θα δούμε την αισθητική και λειτουργική μετεξέλιξη του περιπτέρου.
    "Περίπτερα και ψιλικατζίδικα στο νομό Θεσσαλονίκης έχουμε αυτή τη στιγμή περίπου 1200, το 20% από αυτά είναι περίπτερα. Το 2005 τα περίπτερα ήταν 1500 περίπου.Θα κλείσουν και άλλα, δεν μπορείς να βγεις πια" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών - Ψιλικών και Ενοικιαστών περιπτέρων Μακεδονίας. "Ο λόγος για να κλείσει δεν είναι η κακή διαχείριση αλλά η κρίση, επίσης έχει μειωθεί αρκετά το κάπνισμα και έχουν αλλάξει γενικά οι καταναλωτικές συνήθειες" σημείωσε.
    Ο Κωνσταντίνος Ιακώβου ισχυρίστηκε ότι το νομικό καθεστώς για τα περίπτερα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί θα ευνοήσει την εκμετάλλευση περιπτέρων από τους Δήμους. "Μπορεί να φύγουν τα αναπηρικά περίπτερα αλλά θα δούμε σε μία 5ετία, οι δήμοι να φτιάχνουν τα περίπτερα και να τα εκμεταλλεύονται" είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους του 2011 και του 2012, δίνει το κράτος τη δυνατότητα στους δήμους να κάνουν δικά τους περίπτερα, θα έρθει νέα εποχή.  .Ακόμα δεν έχουν καταλάβει οι διοικήσεις τις θέσεις εργασίας από τα περίπτερα αλλά και τα έσοδα που μπορεί αυτά να αποφέρουν στα ταμεία των Δήμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου