Τρίτη 30 Μαΐου 2017

O Έλληνας Ευρωβουλευτής που καταγγέλεται ότι έπαιρνε και τον μισθό συνεργατιδάς του



O Έλληνας Ευρωβουλευτής που καταγγέλεται ότι έπαιρνε και τον μισθό συνεργατιδάς του
    Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες ζητεί η Οικονομική Εισαγγελία μετά την κατάθεση της υπαλλήλου του ευρωβουλευτή της ΝΔ.
    Η εφημερίδα, που επικαλείται μέρος της δικογραφίας που έχει στη διάθεση της, γράφει σήμερα ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα από τα 13.000 ευρώ που δικαιούται νομίμως σκέφτηκε το εξής:
    Άλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο μιας συνεργάτιδας του και την προβίβασε στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα, με την προφορική συμφωνία όμως να του καταβάλλει περίπου το 60% του μισθού της. Κατάφερε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει η Documento, να παίρνει εν είδει μίζας από τη συνεργάτιδα του το ποσό των 4.240 ευρώ, που εκτίναξε τις δικές του μηνιαίες απολαβές περίπου στα 18.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το επιπλέον αυτό ποσό που εισέπραττε δεν εμφανίζεται σε καμία δήλωση πόθεν έσχες του.
    Η εφημερίδα παρουσιάζει μάλιστα email και sms του καταγγέλλονται συνεργάτη αλλά και της υπαλλήλου που έδινε τον μισθό της, που αποδεικνύουν το παραπάνω. Από όσα προκύπτουν ο γαλάζιος ευρωβουλευτής πρέπει να ελεγχθεί για ένα ποσό της τάξης των 127 χιλιάδων ευρώ.
    Ο εισαγγελέας Χρήστος Τζούρας έχει αναλάβει την υπόθεση και περιμένει την κατάθεση της υπαλλήλου, προκειμένου να αποφανθεί αν οι συγκεκριμένες ενδείξεις που προκύπτουν από ηλεκτρονική αλληλογραφία, δικαιολογούν την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης.
Η συνωνυμία του παππού  και η Λίστα Λαγκάρντ
    Όπως αναφέρουν οι Κώστας Βαξεβάνης και Βαγγέλης Τριάντης στο ρεπορτάζ τους για την εφημερίδα, ο επι 25 χρόνια συνεργάτης και φίλος του Μανώλη Κεφαλογιάννη έχει υποδείξει στοιχεία στον εισαγγελέα για το πως εκείνος απεμπλάκη από τη λίστα Λαγκάρντ. Η σύζυγος του Κρητικού πολιτικού Γκρατσιέλα Γκρόλο ήταν στους καταθέτες που εμφανίζονται στη λίστα του μαύρου χρήματος, και ο πρώην συνεργάτης κάνει λόγο για πλαστά έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν για να κλείσει η έρευνα του πόθεν έσχες αλλά και της offshore, που άνοιξε η γιαγιά της συζύγου του.

2 σχόλια: