Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Η Μακροημέρευση του Αριβίστα



    Λένε ότι ο Τσίπρας δεν έχει σχέδιο και γι αυτό υπογράφει ότι του δώσουν οι δανειστές..
    Λάθος. Ο Τσίπρας έχει σχέδιο και γι αυτό υπογράφει ότι του δώσουν οι δανειστές.
    Το σχέδιο Τσίπρα προβλέπει την πάση θυσία παραμονή του στην εξουσία.
    Και πως θα το πετύχει αυτό;
    Καθυστέρηση της αξιολόγησης σημαίνει παράταση μη ψήφισης και εφαρμογής μνημονιακών μέτρων. Έτσι, αφενός μεν δημιουργείται στον αφελή λαό η εντύπωση ότι ο Τσίπρας παλεύει με τα.. θεριά-τοκογλύφους δανειστές και δεν το βάζει κάτω, και αφετέρου, (
με την παράταση των διαπραγματεύσεων), πετυχαίνει την παράταση του χρόνου παραμονής του στην εξουσία χωρίς (μεγάλο πρόσθετο) πολιτικό κόστος.
    Κλείνει λοιπόν ο Τσίπρας την αξιολόγηση στο παρά πέντε, (
που θα έπρεπε να έχει κλείσει πάνω από ένα χρόνο πριν), για να πάρει την δόση από την τρόικα και να πληρώσει τις υποχρεώσεις του κράτους ύψους 7δις€, (Ιούλιος 2017), ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα και φροντίζει τα όποια επώδυνα μέτρα, (μειώσεις μισθών/συντάξεων, μείωση αφορολογήτου), να τα.. πετάξει στην επόμενη κυβέρνηση, (μετά το πέρας της χρονικής διάρκειας της κυβέρνησης του).
    Το άκρως πονηρό και επικίνδυνο μέρος του σχεδίου Τσίπρα, (
για την πορεία της χώρας), είναι η παραπέρα κινήσεις του..
    Όσο περισσότερο χρόνο κάθεται στην εξουσία, τόσο λιγότερο χρόνο εξασφαλίζει στην επόμενη κυβέρνηση, (
που δεν θα είναι αυτός πρωθυπουργός)!
    Έτσι κάνοντας εκλογές τέλος του 2018 ή το 2019, η επόμενη κυβέρνηση αφενός μεν θα εισπράξει την οργή των εξαντλημένων ψηφοφόρων, γιατί θα αναγκαστεί να εφαρμόσει τα ήδη ψηφισθέντα σκληρά μέτρα, (μειώσεων μισθών/συντάξεων – μείωση αφορολογήτου), κληρονομώντας και τα capital controls, και αφετέρου θα βρεθεί προ νέων εκλογών το 2020, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ).
    Ο Τσίπρας δεν θα διστάσει να.. ρίξει τον εκλεκτό του νυν ΠτΔ Παυλόπουλο και να οδηγήσει την χώρα σε νέες εκλογές, που αυτή την φορά έχει φροντίσει να γίνουν με απλή αναλογική.
    Τι σημαίνει αυτό; Με απλή αναλογική δεν υπάρχει μπόνους στο 1ο κόμμα, έτσι θα χρειαστούν μέχρι και 4 κόμματα για να σχηματιστεί κυβέρνηση, με ίσες περίπου τις πιθανότητες διεκδίκησης της εξουσίας από το 1ο και 2ο κόμμα, και σχεδόν σίγουρη την ΧΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση!
    Με δεδομένη την αρχομανία των πολιτικών και την απροθυμία τους για συναινέσεις, είναι ενδεχόμενο το 2020 να υπάρξει.. χάος, (
αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, πιθανότατα νέες εκλογές), με όλα τα σενάρια (πάλι) να.. παίζουν (χρεοκοπία, έξοδος από το ευρώ, ΕΕ). ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου