Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Τρίτο και τελευταίο «όχι» στο αίτημα έκδοσης Τούρκων αξιωματικών



Τρίτο και τελευταίο «όχι» στο αίτημα έκδοσης Τούρκων αξιωματικών
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Τρίτο στη σειρά «όχι» είπε το Συμβούλιο Εφετών στο νέο αίτημα έκδοσης των δύο - τελευταίων, εκ των συνολικά οκτώ - Τούρκων αξιωματικών που κατέφθασαν στη χώρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.
    Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Εφετών κ. Γιώργος Βούλγαρης αναφέρθηκε στις τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου τον Ιανουάριο, με τις οποίες απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα των τουρκικών αρχών, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι 10 μέρες μετά οι τουρκικές αρχές έστειλαν και δεύτερο αίτημα για τα ίδια αδικήματα.
    «Είναι εξαιρετικά οδυνηρό», τόνισε ο εισαγγελέας «και για τη χώρα που ζητά την έκδοση και για τη χώρα που την αρνείται. Μπορεί αύριο και η Ελλάδα να ζητά κάποιους για σοβαρά αδικήματα και να αρνείται η Τουρκία ή άλλη χώρα. Δεν μπορώ όμως να εισηγηθώ την έκδοση γιατί δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της άρνησης. Σταμάτησαν οι βασανισμοί; Οι διωγμοί; Οι ομαδικές απολύσεις και διώξεις; Καταλαβαίνω ότι μια δεύτερη απορριπτική απάντηση στα αιτήματα έκδοσης ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία στη γείτονα.   Όμως αν κοιταχθεί με ειλικρίνεια στον καθρέπτη η σύγχρονη Τουρκία θα καταλάβει γιατί έρχεται η μία άρνηση μετά την άλλη, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες για την έκδοση των φερόμενων πραξικοπηματιών».
    Το δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση των κρατουμένων αξιωματικών, καθώς όμως είναι σε εξέλιξη η διαδικασία παροχής ασύλου, θα επιστρέψουν στο Ολυμπιακό Χωριό όπου κρατούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου