Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Εξαήμερη εκδρομή στο Κίεβο - Ποτσάεφ



Εξαήμερη εκδρομή στο Κίεβο - Ποτσάεφ
Γιώργος Φωτόπουλος  tour leader   
1η Ημέρα Κυριακή 13 Ιουνίου. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ-ΚΙΕΒΟ: 
    Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 13:00΄ και αναχώρηση προς Κίεβο με Ukraine International.   Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, μετάβαση από το αεροδρόμιο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2ηΗμέρα Δευτέρα 14 Ιουνίου. ΚΙΕΒΟ–ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ: 
    Μετά το πρωινό επίσκεψη στην πασίγνωστη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου (Κίεβο-Πετσέρσκαγια Λαύρα) των μοναδικών σπηλαίων και των ναών της. Το μοναστηριακό συγκρότημα είναι κτισμένο σε ένα ύψωμα στη δεξιά όχθη του Δνείπερου και, αν και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο, είναι ενεργό.
    Από την ίδρυσή του το 1051 το μοναστήρι έχει γίνει το προεξέχον κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ανατολική Ευρώπη. Μαζί με τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου, έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.
    Εδώ, στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού θα μπορέσουμε να προσκυνήσουμε την εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η οποία τιμάται ιδιαίτερα από τους ουκρανούς πιστούς. Ο πρώτος ασκητής της περιοχής ήταν ο πρεσβύτερος Ιλαρίων, που έσκαψε σπήλαιο και ζούσε με νηστεία και προσευχή. Το 1051 ο Ιλαρίων γίνεται μητροπολίτης του Κιέβου και το σπήλαιό του μένει έρημο. Αυτό το σπήλαιο χρησιμοποίησε για κατοικία του ο όσιος Αντώνιος ο Αθωνίτης, ο θεμελιωτής του ρωσικού μοναχισμού. Η Μονή έγινε κοινόβιο από τον όσιο Θεοδόσιο. Μέσα στην Λαύρα φυλάσσονται ιερά λείψανα των 120 Αγίων ασκητών των Σπηλαίων του Κιέβου.
    Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μοναστήρι Σβιάτο-Βέντενσκι (Ἱερά Μονή Εἰσοδιῶν Θεοτόκου του Κιέβου), όπου βρίσκονται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Η βοήθεια των ταπεινών», τα λείψανα της Αγ. Δήμητρας του Κιέβου και της Αγ. Ολυμπιάδας. Θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα της ημέρας μας με μια κρουαζιέρα στον πανέμορφο ποταμό Δνείπερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η Ημέρα Τρίτη 15 Ιουνίου, Αγία Σοφία – Κάθοδος Αντρέγιεφσκι – Ναός του Αγ. Βλαδίμηρου – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΝΑ:
    Μετά το πρωινό η αναχώρηση για τον Βυζαντινό ναό της Αγίας Σοφίας, που κτίστηκε το 1037 στην περίοδο της μεγαλύτερης ακμής της Κιεβικής Ρωσίας και είναι η παλαιότερη εκκλησία της Ρωσικής Ορθοδοξίας. Θα δούμε το χρυσότρουλο Ναό του Αγίου Μιχαήλ.
    Επίσης θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή Φλωρόβσκι, ένα μοναστήρι του 15ον αιώνα. Εδώ βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παρθένου Μαρίας Ρουδνένσκα. Στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα στην γραφική κάθοδο Αντρέγιεφσκι, έναν από τους πιο γνωστούς και ιστορικούς δρόμους του Κίεβου, όπου θα δούμε τον μπαρόκ ναό του Αγ. Ανδρέα, ο οποίος κτίστηκε από τον αρχιτέκτονα των ανακτόρων της Αγ. Πετρούπολης – Ραστρέλι.
    Η ιδέα για την κατασκευή του ναού ήταν της Ρωσίδας τσαρίνας Ελισάβετ. Σύμφωνα με τον σχετικό μύθο, κάποτε υπήρχε θάλασσα στη θέση του Δνείπερου. Όταν ο Αγ. Ανδρέας ήρθε στο Κίεβο και έβαλε το σταυρό εκεί όπου τώρα βρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Ανδρέα, η θάλασσα χάθηκε. Το μοναδικό κομμάτι της θάλασσας που υπάρχει ακόμη βρίσκεται κάτω από τους λόφους του Κιέβου. Η εκκλησία δεν έχει καμπάνες γιατί όπως λέει ο μύθος όταν χτυπήσει η πρώτη καμπάνα το νερό θα ζωντανέψει και θα πλημμυρίσει την αριστερή πλευρά του Κιέβου.
    Μετέπειτα θα κάνουμε προσκύνημα στο ναό του Αγ. Βλαδίμηρου, όπου θα θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες του πιο γνωστού ρώσου αγιογράφου Αντρέι Ρουμπλιώφ, ο οποίος ανακηρύχθηκε άγιος από τη Ρωσική Εκκλησία ως Άγιος Ανδρέας ο Εικονογράφος. Συνεχίζοντας θα δούμε το μοναστήρι του οσ. Ιωνά του Κιέβου (λείψανα του οσ. Ιωνά) και Σπήλαια Ζβερίνετς (Μοναστήρι Αρχαγγέλου Μιχαήλ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση.
4η Ημέρα Τετάρτη 16 Ιουνίου. ΚΙΕΒΟ–ΠΟΤΣΑΕΦ (απόστ. 430 χλμ.): 
    Πρωινό. Μετακίνηση στην πόλη του Ποτσάεφ. Στο δρόμο θα επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στο Κόρετς. Ανάμεσα στα κειμήλια της μονής είναι: η εικόνα Παναγία Koretskaya «Βοήθεια αμαρτωλών», ένα από τα αντίγραφα της περίφημης θαυματουργής εικόνας Όντρινσκαγια, το σάβανο της Παναγίας, που έχει μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα, η εικόνα «Σύναξη των αγίων της Λαύρας του Κιέβου», η οποία ως εκ θαύματος ανανεώνεται, μέρος λειψάνων μέσα στην εικόνα της οσίας Ματρώνας της Μόσχας. Άφιξη στο Ποτσάεφ. Εσπερινός. Γεύμα. Διανυκτέρευση στη Λαύρα του Ποτσάεφ.
5η Ημέρα Πέμπτη 17 Ιουνίου. ΚΙΕΒΟ – ΠΟΤΣΑΕΦ: 
    Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας της Λαύρας του Ποτσάεφ. Προσκύνημα στα ιερά κειμήλια της Λαύρας του Ποτσάεφ (η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Ποτσάεφ, τα λείψανα των οσίων Ιώβ και Αμφιλοχίου του Ποτσάεφ, τα ίχνη της Παναγίας). Μετακίνηση στη σκήτη του Άγιου Πνεύματος. Ο σταυρός και οι αλυσίδες του Αγίου Νικήτα του Στυλίτη, η εικόνα του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, ζωγραφισμένη σε κομμάτι πέτρας, στην οποία ο άγιος προσευχόταν επί 1000 ημέρες και νύχτες. Αναχώρηση για το Κίεβο. Άφιξη στο Κίεβο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6η Ημέρα Παρασκευή 18 Ιουνίου. ΚΙΕΒΟ – ΑΘΗΝΑ: 
    Πρωινό. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση προς την Αθήνα με Ukraine International.
Τιμή συμμετοχής: από 670 € σε δίκλινο δωμάτιο, από Αθήνα.
Περιλαμβάνει:
     Αεροπορικά εισιτήρια. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων. 
    4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της Αγίας Λαύρας του Κιέβου.
    1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο της Λαύρας του Ποτσάεφ. 5 πρωινά, 
    5 δείπνα.  Κρουαζιέρα στον Δνείπερο.  Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Όλες οι μετακινήσεις του προγράμματος.  Ορθόδοξος ξεναγός και διερμηνέας
Δεν περιλαμβάνει:
     Εισιτήρια εισόδου στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
    ’Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛ.6936736256

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου