Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Εξοπλιστικά Ενόπλων Δυνάμεων: Α/ΓΕΕΘΑ με αποκαλύψεις…



Εξοπλιστικά Ενόπλων Δυνάμεων: Α/ΓΕΕΘΑ με αποκαλύψεις…
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Πολύ ενδιαφέρουσα και ενημερωτική ήταν η αναφορά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στις προτεραιότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον εξοπλιστικό τομέα (συνέδριο Exposec) την τρέχουσα περίοδο, προ της απόφασης για τριετές βραχυπρόθεσμο εξοπλιστικό για το οποίο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, αλλά και για ένα 15ετές, ώστε να τεθούν σε ορθολογικές βάσεις υλοποίησης οι τεράστιες – πλέον – ανάγκες.
    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Α/ΓΕΕΘΑ, «αντιλαμβανόμενοι βέβαια τις δημοσιονομικές συνθήκες και με απόλυτο σεβασμό στις θυσίες του ελληνικού λαού, εκτελούμε το καθήκον μας και προωθούμε τα απολύτως απαραίτητα εξοπλιστικά προγράμματα που εξασφαλίζουν τη βέλτιστη δυνατή αναλογία κόστους-οφέλους».
    Συνεχίζοντας ανέφερε: Ειδικά για το ρόλο σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που η Ελλάδα διαδραματίζει, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν, και προβλέπεται να αναπτύξουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες:
      1. Επιτήρηση που επιτυγχάνουμε με τα Αεροσκάφη Έγκαιρης Προειδοποίησης ΑΣΕΠΕ, αλλά και σύντομα με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-3/Β, στην οποία θέσαμε ως όρο τη συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας, όπερ και εγένετο.
      2. Αυξάνουμε το στόλο των μεταφορικών Ελικοπτέρων CHINOOK κατά 15, από υλικό των ΗΠΑ και προωθούμε προμήθεια με ελάχιστο κόστος, 70 ελικοπτέρων επιθετικής αναγνώρισης KIOWA, από τις ΗΠΑ. Έχουμε ικανό αριθμό Φρεγατών, αλλά επιδιώκουμε στοχευμένες παρεμβάσεις αναβάθμισής τους.
      3. Ολοκληρώνουμε στην Ελλάδα το πρόγραμμα ναυπήγησης των Υποβρυχίων 214 από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του Υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ μας δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης ενός στόλου με τα πλέον σύγχρονα συμβατικά Υποβρύχια παγκοσμίως.
      4. Ολοκληρώνουμε ένα άλλο πρόγραμμα ναυπήγησης, αυτό των νέων Πυραυλακάτων, από ελληνικά χέρια στην Ελευσίνα, που λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, έχουν πεδίο δράσης και σε ανοικτή θάλασσα.
      5. Σε ό,τι αφορά την αεροπορική παρουσία μας, διερευνούμε τους τρόπους αναβάθμισης του στόλου των αεροσκαφών F-16, στην οποία θα είναι ενεργή η συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας.
    Τα σημεία που αξίζουν να επισημανθούν κατά τη γνώμη μας είναι τα ακόλουθα: Το πρώτο είναι η αναφορά σε «στοχευμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης» των φρεγατών του στόλου. Ο τρόπος διατύπωσης μάλλον διερμηνεύεται ως απόφαση να προωθηθεί σταδιακά «πακέτο» αναβάθμισης στα απολύτως απαραίτητα και αργότερα βλέπουμε… Ακόμα κι αυτό θα «αγόραζε» χρόνο. Μακάρι να προχωρήσει.
    Το δεύτερο σημείο είναι η λέξη «διερευνούμε» στη αναφορά του προγράμματος αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών F-16. Πάλι με βάση τη φρασεολογία που έχει επιλεγεί, μάλλον θα πρέπει να αναμένονται καθυστερήσεις. Αυτές θα μπορούν να οφείλονται είτε στο ύψος που πληροφορήθηκαν για το πρόγραμμα οι αρμόδιες υπηρεσίες από τους Αμερικανούς, είτε απλά στην απουσία ακόμα και των στοιχειωδών για να ξεκινήσει εάν πρόγραμμα που θα έπρεπε τώρα να ολοκληρωνόταν…

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ,ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΝ Α/Α S-400 ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΩΝ 100 "ΑΟΡΑΤΩΝ (STEALTH)F-35 ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ -ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ-ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ Α/Φ F-15 ,ΠΛΟΙΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ,ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ABRAMS,ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ,Α/Α ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΠ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΧΡΗΣΤΑ KAI EN ΠΛΕΟΝΑΣΜΩ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ,ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 5 Ή 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΘΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΞΗΡΑΣ ,ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ....ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ,ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΥΠΝΟΣ....ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ !!!!!!!!!ΑΝΤΓΟΣ Ν.ΝΑΟΥΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή