Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ο απολογισμός του έργου του 8ου αιρετού Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ.



Ο απολογισμός του έργου του 8ου αιρετού Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ.
Γράφει ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ν. ΔΑΝΙΑΣ Υποστράτηγος ε.α . Πρόεδρος ΔΣ/Ε.Α.Α.Σ.
    Ύστερα από το αποτελέσματα  των  εκλογών  της 19 ης Φεβ.  συγχαίρω  τα  νεοεκλεγέντα  μέλη του ΔΣ\ΕΑΑΣ και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας για το καλό όλων μας. Περιττό να σημειώσω ότι θα είμαι στο πλευρό σας σε ότι με χρειαστείτε.
    Επίσης να σας ευχαριστήσω για την  εμπιστοσύνη  και  την  βοήθειά σας,  καθ’  όλη  την  διάρκεια  της 6ετούς θητείας μου στην ΕΑΑΣ. Είμαι ευγνώμων  προς  όλες  και  όλους σας.
    Απέρχομαι από την  ΕΑΑΣ με ήρεμη την συνείδησή μου. Έκανα ότι περισσότερο μπορούσα, λαμβανομένων υπόψη των  δυσκολιών  στην  λειτουργία  του  ΔΣ, αλλά και πολλών άλλων προβλημάτων που προέκυψαν.
    Στην ΕΗ του μηνός Ιουνίου των 2015 και 2016  δημοσιεύσαμε  των  απολογισμό  του έργου μας, σήμερα θα προσπαθήσω δι’ ολίγων και εντελώς επιγραμματικά να σας παρουσιάσω το  συνολικό  έργο  του  8ου αιρετού  ΔΣ  της ΕΑΑΣ.
    Γνωρίζοντας  ότι  η  ΕΑΑΣ  είναι  ΝΠΔΔ,  εποπτευόμενο από τον ΥΕΘΑ δια του ΓΕΣ/ΔΟΙ και η οποία δεν νομοθετεί, εργαστήκαμε ως εξής:
    Καθορίστηκαν οι τομείς ευθύνης ενός εκάστου εκ των μελών του ΔΣ.
    Καθορίστηκαν οι στόχοι  του ΔΣ, οι οποίοι σε πολύ μεγάλο βαθμό πραγματοποιήθηκαν.
    Πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στην Αθήνα και  στην  Θεσσαλονίκη,  με  τους  Προέδρους των Παραρτημάτων, προς αλληλογνωριμία, ενημέρωση και παροχή κατευθύνσεων.
    Ιδρύσαμε  πέντε  νέα  Παραρτήματα,  παρά τις οικονομικές δυσκολίες, γιατί πιστεύουμε ότι τα μέλη μας πρέπει να εκφράζονται μέσω των παρ/των, τα οποία είναι τα κύτταρα  της Ενώσεως.
    Τα  παραρτήματα  που  στεγάζονταν  σε  μισθωμένα κτίρια, στεγάστηκαν κατόπιν ενεργειών μας σε χώρους του ΤΕΘΑ, με χαμηλά μισθώματα.
    Επίσης προς τον σκοπό προσέλκυσης των μελών  στα  Παραρτήματα  υπογράψαμε  Τ/Ο σύμβαση με τον ΟΤΕ Τ/V.
    Πραγματοποιήσαμε εθιμοτυπικές επισκέψεις στους  κ. κ Α/ΓΕΣ και Α/ΕΛΑΣ, ως επίσης στους ΥΕΘΑ, ΑΥΠΡΟΠΟ, και στους ΥΦΕΘΑ (κ. Λαμπρόπουλος, κ. Τόσκας) στους οποίους επιδώσαμε σχετικό φάκελο με τα θέματα που μας απασχολούν.
    Ζητούσαμε επιμόνως εκπρόσωπος του ΔΣ/ΕΑΑΣ να ορισθεί στα ΔΣ των ΝΠΔΔ του ΥΠΕΘΑ, καθώς και στις επιτροπές που ορίζονται για θέματα που αφορούν τα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ & ΣΑ.
    Με  ενέργειές  μας  στα  πλαίσια  του  συντονιστικού συμβουλίου, η εκπομπή με ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ επανήλθε στην ς οθόνη της ΕΡΤ, καθώς επίσης καθιερώθηκε η 21 Νοεμβρίου ως ημέρα ΤΙΜΗΣ του αποστράτου και θα συνεορτάζεται  με  την  ΗΜΕΡΑ  ΤΩΝ  ΕΔ  συμβολισμός του αρραγούς δεσμού με τους εν ενεργεία συναδέλφους μας.
    Προτείναμε και καταθέσαμε προτάσεις σχετικά με:
         - Την μοριοδότηση των ΚΑΑΥ
         - Δυνατότητα πρόσβασης των μελών μας σε όλους  τους χώρους των στρατιωτικών καταστημάτων, άνευ  συνδρομής.
         -Δυνατότητα έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας αμέσως μετά την αποστρατεία των στελεχών.
         -Ενοποίηση των Μ.Τ και ΕΚΟΕΜ, για δε τα ΜΤ σε ένα ΜΤΕΔ ή ένα ΜΤΕΔ&ΣΑ.
         -Τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας έτσι ώστε το 68% των αποστράτων της ΕΛΑΣ που λαμβάνει μέρισμα από το ΜΤΣ να καταβάλει 1% από το μέρισμά του,όπως ισχύει για τα στελέχη του ΣΞ.
    Καταβάλαμε πάν το δυνατόν για την υπεράσπιση των δίκαιων θεμάτων που μας απασχολούν.
    Αναβαθμίσαμε την ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ, η οποία έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.
    Με προσωπικές ενέργειες, όλα τα μέλη του ΔΣ διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, τα τέλη των οποίων δεν βαρύνουν τον Π/Υ της ΕΑΑΣ.
    Μέσω της ΕΗ, έγιναν συνεχείς εκκλήσεις για εθελοντική προσφορά, προκειμένου να πετύχουμε αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ενώσεως, αλλά και να στελεχώσουμε τις ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, που θα βοηθούσαν στην  σύνταξη  και  προώθηση,  τροπολογιών  νόμων, προτάσεων  επί  γενικότερων  θεμάτων,  επεξεργασία /μελέτη νομοθετημάτων, κ. λ. π. Δυστυχώς δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση, παρά το γεγονός ότι όλοι σχεδόν έχουν παράπονα από την ΕΑΑΣ, χωρίς να διερωτηθούν τι έκαναν αυτοί για την ΕΑΑΣ.
    Ως ΔΣ καθιερώσαμε επισκέψεις στα πολιτικά κόμματα. Επισκεφθήκαμε όσα εξ’ αυτών έκαναν δεκτό το αίτημά μας και στα οποία επιδίδαμε φάκελο με όλα τα θέματα που μας απασχολούν. Δυστυχώς όλα τα πολ. Κόμματα ανάλογα με την θέση που βρίσκονται υπόσχονται, πλην όμως όταν καταλάβουν την εξουσία ξεχνούν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο επανειλημμένα είχα τονίσει ότι ασχέτως  των  πολιτικών  πεποιθήσεων  ενός  εκάστου  ως κλάδος πρέπει να είμαστε ενωμένος , άλλωστε ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ είναι το σύνθημά μας.
    Επίσης καθιερώσαμε ανταλλαγή επισκέψεων με τους Ιδ. Δικαίου φορείς, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΕΔ & ΣΑ.(ΠΟΣ-ΠΟΑΣΑ) για τον συντονισμό των ενεργειών μας προς επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος.
    Δυστυχώς δεν είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα καθόσον οι φορείς δεν συνεργάστηκαν με την ΕΑΑΣ. Στην ΕΗ είχα δημοσιεύσει σχετικό άρθρο για τις συνιστώσες και συνισταμένη. Η θέση μου για τις ιδ. δικαίου φορείς είναι ότι αποδυναμώνουν την θέση της ΕΑΑΣ, η οποία εκφράζει το όλον και την ΕΝΙΑΙΑ ΦΩΝΗ και άρα όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στο έργο της ΕΑΑΣ και όχι για λόγους εντυπωσιασμού να δημιουργούν σύγχυση.
    Εκπροσωπήθηκε  η  ΕΑΑΣ  σε  όλες  σχεδόν  τις  προσκλήσεις των Περιφέρειας Αττικής, ΟΤΑ, ΣΕΕΘΑ, ΣΑΣΑ Αθηνών (Μάχη στου Μακρυγιάννη), ΣΑΣΑ, ΠΟΑΣΑ,ΕΛΔΥΚ. 74 στην Β. Εύβοια κ. λ. π. Επίσης στις Τ/Ο, ραδιοφωνικές μου εμφανίσεις, αλλά και σε συνεντεύξεις μου στον Τύπο, παρουσίασα με τον δικό μου τρόπο, τις θέσεις της ΕΑΑΣ, για όλα τα θέματα που μας απασχολούν, αλλά και τα Εθνικά θέματα. Τα αυτά ισχύουν και για την παρουσία μου στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής.
    Στην ΕΗ δημοσίευσα άρθρο με τίτλο «Ειδικά Μισθολόγια Ασφαλιστικό και Απόστρατοι» στο οποίο ανέλυα γιατί τα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ & ΣΑ έπρεπε να εξαιρεθούν από τον ΕΦΚΑ, να μην αποσυνδεθούν οι συντάξεις από τους μισθούς των εν ενεργεία συναδέλφων, να παραμείνουμε στα ειδικά μισθολόγια, λόγω των ειδικών συνθηκών εργασίας μας .Δυστυχώς η Κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του ν.4387/16 και δια στόματος του Υφυπουργού εργασίας στην Βουλή ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τις ειδικές συνθήκες.
    Τα Εθνικά θέματα Σκοπιανό, Δημογραφικό, Μεταναστευτικό, τα αναδείξαμε στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης  και  τα  παρουσιάσαμε  και  στην  Α.Ε  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του συντονιστικού οργάνου.
    Μέσω της νομικής οδού καταθέσαμε αιτήσεις ακυρώσεως και πετύχαμε δικαστικές αποφάσεις, που δυστυχώς δεν έχουν εφαρμοστεί από το Κράτος .Επίσης κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου (4387/160) καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης και αναμένουμε την ετυμηγορία της δικαιοσύνης. Για όλα τα θέματα σας ενημερώναμε μέσω της Ε.Η, της ιστοσελίδας μας και ανακοινώσεων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ως Πρόεδρος ποτέ δεν παραπλάνησα κανέναν, όπως από ορισμένα  μέσα  κοινωνικής  δικτύωσης  γράφτηκε  και μάλιστα διαρκούσης της προεκλογικής περιόδου, με προφανή απώτερο σκοπό.
    Καταθέσαμε μήνυση κατά του κ. Καζάκη  για δυσφήμηση των εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ &ΣΑ
    Στην κατεύθυνση άσκησης πίεσης, στους ιθύνοντες πραγματοποιήσαμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, που δυστυχώς δεν είχαν την αναμενόμενη συμμετοχή, όπως ακριβώς συνέβη και στις εκλογές. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ είναι ο κομβικός παράγων στην αντιμετώπιση των πάσης φύσεως θεμάτων μας .
    Συμμετείχαμε επίσης και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ΣΑ, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και διότι νομοτελειακά, η αποστρατεία είναι συνέχεια της ενέργειας  και ο ομφάλιος λώρος αρραγής και ισχυρός, όσο ποτέ άλλοτε.
    Υπηρετώντας την ιστορική αλήθεια πραγματοποιήσαμε χωρίς καμία σκοπιμότητα, προσκηνυμματικές εκδηλώσεις, για τους πεσόντες υπέρ βωμών και εστιών.
    Ανοίξαμε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τ. τ Ε,προκειμένου να ενισχύσουμε τα έσοδα της ΕΑΑΣ και κατ’ επέκταση του Π/Υ της.
    Βραβεύουμε και τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου σχ. Έτους 2014 -15 & 2015-16, γιατί το ΓΕΣ δεν μας διέθεσε τα αναλογούντα’ Λυκείου στην Β ποσά
    Στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων της  ΕΑΑΣ  κινηθήκαμε  δικαστικά  κατά  των  μισθωτών των κυλικείων στα Παρ/τα Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.
    Πετύχαμε διαταγές πληρωμής, οι οποίες και εκκρεμούν. Επίσης εκκρεμεί η υπόθεση που έχει ανατεθεί στον δικηγόρο κ. Φλέσσα για το PSI
ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ     ΕΔΡΑΣ
ΕΔΡΑ
    Μετά την αποχώρηση του μισθωτού του κυλικείου της  Έδρας  έγινε  διακήρυξη  διαγωνισμού  για  την  εκ νέου  μίσθωσή  του.  Ο  διαγωνισμός  δεν  ευδοκίμησε, λόγω της μικρής προσέλευσης των μελών μας.
ΠΑΠΑΓΟΥ
    Το ΜΤΣ άσκησε αγωγή εξώσεως της ΕΑΑΣ από το μίσθιο ιδιοκτησίας του (ΜΤΣ-ΕΛΟΑΣ). Η Υπόθεση εξετάστηκε την 1η Δεκ.2016 και αναμένεται η σχετική απόφαση.
ΜΤΣ-  ΝΙΜΤΣ
    Συμμετείχα  στα  ΔΣ  αυτών  εκπροσωπώντας  όλους εσάς, υπερασπιζόμενος τα δίκαια αιτήματά μας, είτε στην παροχή των υπηρεσιών υγείας, είτε στα εφάπαξ βοηθήματα κ.λ.π.
    Τέλος όπως προανέφερα απέρχομαι με ήρεμη την συνείδησή μου καθότι υπηρέτησα την ΕΑΑΣ εντελώς ανιδιοτελώς και σύμφωνα με το ισχύων νομικό πλαίσιο που διέπει την ΕΑΑΣ ως ΝΠΔΔ, και οποίο ειρήσθω εν παρόδω, είναι σοφό καθότι προβλέπει την υποχρεωτικότητα και τους πόρους, βεβαίως μπορούν να επέλθουν τροποποιήσεις, χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της, κινούμενος από αλτρουισμό, ειλικρινή σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη προς τον συνάδελφο και τις οικογένειες  των  εκλιπόντων  και  έκανα  ότι  περισσότερο μπορούσα, κωφεύοντας και αδιαφορώντας για τις εις βάρος μου απαξιωτικές ή άλλες αήθεις κατηγορίες ή επιθέσεις. Δεν συμμετείχα σε κανένα κύκλο εκτός της ΕΑΑΣ. Επιστρέφω όλα όσα ειπώθηκαν ως ανυπόστατα, ακόμη και εις βάρος της οικογενείας μου, για την οποία είμαι  υπερήφανος  και  η  οποία  ουδέποτε  ήταν  ανασταλτικός  παράγων  στις  δραστηριότητές  μου.  Για κανέναν εκ των συνυποψήφιων μου δεν εξεφράσθην αρνητικά. Όμως το ερώτημα παραμένει γιατί;
    Ευχαριστώ από καρδιάς τους προέδρους και τα μέλη των ΤΣ όλων των Παραρτημάτων χωρίς καμία απολύτως διάκριση, τον Πρόεδρο του συντονιστικού συμβουλίου και Πρόεδρο της ΕΑΑΝ, καθώς και τους Προέδρους της ΕΑΑΑ, για την αγαστή συνεργασία μας, ομοίως ευχαριστώ τις εκατοντάδες των επωνύμων και ανωνύμων μελών της ΕΑΑΣ, που εκτιμώντας την προσφορά μου, διαχρονικά με παρότρυναν να ασχοληθώ με τα της ΕΑΑΣ, καθώς και  το  προσωπικό  που  διαχρονικά  υπηρέτησε  στην ΕΑΑΣ, τους εθελοντές, το σύνολο των συμμαθητών μου της ΣΣΕ του 1973,που πίστεψαν σε μένα, καθώς και τους φίλους μου. Τελευταίους άφησα τους κκ ΥΕΘΑ, τον Α/ΓΕΣ και τον Α/ΕΛΑΣ για την συνδρομή τους στο έργο της ΕΑΑΣ ενισχύοντάς μας σε προσωπικό.
    Παρέμεινα στην ΕΑΑΣ γιατί αυτή την εντολή είχα από σας και ποτέ δεν λιποψύχησα.
    Η Σταθερή και αμετακίνητη θέση μου είναι η ΕΑΑΣ υπεράνω  και  έξω  από  τα  πολιτικά  κόμματα  και  υπ’ αυτή την έννοια καλώ το νέο ΔΣ να την υπηρετήσει. Ως Πρόεδρος  της  ΕΑΑΣ  δεν  ανήκα  σε  κανένα  πολιτικό κόμμα, συνομιλούσα με όλους για την ευόδωση των σκοπών της ΕΑΑΣ. Σε ότι δε αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών και σε ότι με αφορά έχω καταλήξει στο δικό μου ασφαλές συμπέρασμα για την ήττα μου και βεβαίως δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί.
    Φεύγω υπερήφανος για όλα όσα μου προσφέρατε, αλλά και σας προσέφερα.
    Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου