Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Περικοπές και στα ειδικά μισθολόγια -Ερχονται μειώσεις 20%



Περικοπές και στα ειδικά μισθολόγια -Ερχονται μειώσεις 20%
    Απώλειες μέχρι και 20% στα ειδικά μισθολόγια μέσω του επανυπολογισμού των μισθών τους και δημιουργίας προσωπικής διαφοράς φέρνει το συμπληρωματικό μνημόνιο.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου , το νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται στο παρασκήνιο εδώ και ένα χρόνο περιλαμβάνει ενσωμάτωση επιδομάτων στο βασικό μισθό, νέα κατηγοριοποίηση των 20 ειδικών μισθολογίων και μικρότερους μισθούς για τους νεοεισερχόμενους, με στόχο το πάγωμα της μισθολογικής δαπάνης στους περίπου 160.000 δημόσιους λειτουργούς που αμείβονται με ειδικό τρόπο, αφού εκτελούν ειδικά καθήκοντα.
    Η πιο πολυάριθμη ομάδα των ειδικών μισθολογίων (περίπου 125.000 άτομα) αφορά όσους υπηρετούν το στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας. Σε καθεστώς ειδικού μισθολογίου βρίσκονται οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι δικαστικοί, οι γιατροί του ΕΣΥ ο ανώτερος κλήρος, οι μουσικοί του Δημοσίου και άλλοι επιμέρους κλάδοι.
    Για όλους ανάμεσα στα 140 προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης υπάρχει και ένα που θυμίζει ότι τα ειδικά μισθολόγια θα πρέπει να τροποποιηθούν, ώστε να έρθουν στο καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου που ισχύει για τους υπαλλήλους των υπουργείων.
    Με βάση αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο θα επισυναφθεί μάλλον στον εφαρμοστικό νόμο, θα περιλαμβάνεται (στην κατεύθυνση της προσαρμογής με το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου) η κυβερνητική πρόταση που έχει τεθεί υπ’ όψιν των εταίρων και προβλέπει:
    Σταδιακές μειώσεις αποδοχών έως και 20% για τους νεοεισερχόμενους στα ειδικά μισθολόγια και τον περιορισμό των ειδικών μισθολογίων από 20 που είναι σήμερα, δημιουργώντας άλλη κατηγοριοποίηση που θα αφορά ομοειδή καθήκοντα και επίπεδα εκπαίδευσης σε οκτώ ή εννέα.
    Στους υφιστάμενους δημόσιους λειτουργούς που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια η διαφορά των νέων με τους παλιούς μισθούς θα παραμένει ως «προσωπική διαφορά» η οποία υπολογίζεται μεσοσταθμικά έως και 15% και η οποία θα διατηρηθεί -σύμφωνα με τις κυβερνητικές προθέσεις- για την επόμενη τριετία, ενώ θα υπάρξει άμεση μείωση της τάξης του 5-7% λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.
    Προβλέπεται, επίσης, ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στο βασικό μισθό. Στις νέες αποδοχές των υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια θα υπολογίζονται οι σημερινές του αποδοχές, όπως αυτές προκύπτουν από το συμψηφισμό του βασικού μισθού, του χρονοεπιδόματος, καθώς και των επιδομάτων που λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών.


1 σχόλιο:

  1. ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΧΕΤΕ!!!ΣΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΡΑ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΗΤΟΙ : ¨Για όλους ανάμεσα στα 140 προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης θα υπάρχει ένα ΑΡΘΡΟ ότι "....ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ θα τροποποιηθεί , ώστε να έρθει στο καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου που ισχύει για τους υπαλλήλους των Υπουργείων".ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή