Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ζουράρις: Διαφωνώ με όλα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα ψηφίσω .



Ζουράρις: Διαφωνώ με όλα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα ψηφίσω .
Ά,ρε Ζουράρι, επαναλαμβάνεις τον εαυτό σου….
Και κάποια στιγμή σε θεωρούσα σοβαρό άνθρωπο…
     Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή των θέσεων όμως δεν είναι, δήλωσε - Ανά πάσα στιγμή είμαι έτοιμος να πάρω τα πάντα που έχω πει πίσω, για το καλό της πατρίδας, είπε ο υφυπουργός Παιδείας
    Διαφωνώ με όλα τα μέτρα που έρχονται, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα τα ψηφίσω, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.
    Θα δω τι θα ψηφίσω όταν έρθει η συμφωνία, είπε ο κύριος Ζουράρις, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, είτε να μην ψηφίσει κάποια μέτρα, αλλά και να παραιτηθεί από την θέση του.
    Διαφωνώ με όλα, διότι η χώρα είναι υπό κατοχή και είναι αποικία χρέους, είπε ο υφυπουργός, συμπληρώνοντας πάντως πως «
μπορούμε με τα αντίμετρα να αμβλύνουμε την υποταγή».
    Ανά πάσα στιγμή είμαι έτοιμος να πάρω τα πάντα που έχω πει πίσω, για το καλό της πατρίδας, πρόσθεσε και όταν ρωτήθηκε για το τι πρέπει να κάνει κάποιος σαν τον Πάνο Σκουρλέτη που διαφωνεί με όσα συζητούνται για την ΔΕΗ, αλλά θα ψηφίσουν την συμφωνία, απάντησε:
«Αυτό που έλεγε ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης, "ραχούλες, ραχούλες". Όταν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το ιππικό μετωπικά, παίρνεις τις ραχούλες και επομένως χρονοτριβείς», είπε.
    Τέλος, ο κύριος Ζουράρις ανέφερε επί του θέματος ότι δεν τον  υποχρεώνει κανείς να ψηφίσει: «
Εγώ υποχρεώνω τον εαυτό μου, ασκώ το αυτεξούσιο και το αυτεπίτακτο».
    Όπως είπε ο υφυπουργός, κατά την χθεσινή ενημέρωση των βουλευτών των ΑΝΕΛ από την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι δύο υπουργοί διαβεβαίωσαν πως η μεγαλύτερη μείωση στις συντάξεις θα είναι έως 50 ευρώ. Όλοι οι υπουργοί, οι συνέδελφοι της κυρίας Αχτσιόγλου, της είπαν ότι κανένας δεν διαφωνεί ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων και θεωρούν απαράδεκτο το αίτημα του ΔΝΤ για εργασιακό μεσαίωνα, είπε ο υφυπουργός.
    «
Χθες η Αχτσιόγλου μας είπε πράγματα που πρώτη φορά τα άκουγα, καθώς η διαπραγμάτευση είναι υπό εξέλιξη. Μας είπαν και για έκτακτο Εurogroup αρχές Μαΐου, όπου θα συζητηθεί η έναρξη των συζητήσεων για τα μέτρα κατά του χρέους», πρόσθεσε.
    Είμαι υπουργός γιατί έκρινα ότι σε αυτή τη δύσκολη φάση της χώρας, που είναι σαν το 1941-44, να κυβερνήσει η Αριστερά, είπε ο κύριος Ζουράρις, απαντώντας στο ερώτημα εάν όντως είναι αριστερή η κυβέρνηση πως «
οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή των θέσεων όμως δεν είναι. Οι θέσεις του ΕΛΑΣ ήταν κερδίσουμε τους Γερμανούς, όμως οι Γερμανοί εκτελούσαν στην Καισαριανή και στο Βύρωνα».
    Ο κύριος Ζουράρις επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως σε κάποια δήλωσή του είπε πως «
οι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να υφίστανται την παιδεία του Ζουράρι». «Μα είναι δυνατόν να συγκρίνεται η παιδεία του Μητσοτάκη με την παιδεία του Ζουράρι; Η παιδεία του υπουργείου παιδείας, πρέπει να τείνει προς την παιδεία του Ζουράρι», κατέληξε. 

1 σχόλιο:

  1. Καλός λάΜακας είναι κι' αυτός! Άλλωστε, ο ίδιος το δήλωσε και μάλιστα "στον αέρα", ότι το μαλάκας δεν είναι βρισιά. Γι' αυτό, κ.λ.π., κ.λ.π., γιατί αυτός έχει και την ΒΟΛΕΥΤΙΚΗ ασυλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή