Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Γαλλία: Τυχόν επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία ίσον ρήξη με τις ευρωπαϊκές αξίες.



Γαλλία: Τυχόν επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία ίσον ρήξη με τις ευρωπαϊκές αξίες.
«Ουαί και αλοίμονο υμίν, Γραμματείς και Φαρισσαίοι….»
http://www.kerdos.gr/
    Το δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία, για το οποίο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είναι έτοιμος, σημαίνει ρήξη με τις ευρωπαϊκές αξίες, εκτιμά η Γαλλία.
    Την επομένη δημοψηφίσματος για την αλλαγή του πολιτεύματος από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία σε προεδρική, η γαλλική Προεδρία σημειώνει ότι «καταγράφει τους αριθμούς που ανακοινώθηκαν» μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και την «αμφισβήτηση που εκφράστηκε», επισημαίνοντας ότι οι αριθμοί αυτοί «δείχνουν πως σε κάθε περίπτωση η τουρκική κοινωνία είναι διαιρεμένη σχετικά με τις προβλεπόμενες εις βάθος αλλαγές».
     «Οι αξίες και οι δεσμεύσεις που ανελήφθησαν στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να οδηγήσουν τις τουρκικές αρχές να προχωρήσουν σε ελεύθερο και ειλικρινή διάλογο με όλες τις συνιστώσες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η γαλλική Προεδρία.
    Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε επίσης την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που προβλέπει την απαγόρευση της θανατικής ποινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου