Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Όργιο σκανδάλων: Έδιναν θαλασσοδάνεια σε εφοπλιστές για να βοηθούν πολιτικούς



Όργιο σκανδάλων: Έδιναν θαλασσοδάνεια σε εφοπλιστές για να βοηθούν πολιτικούς
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ
    Βόμβα μεγατόνων αναμένεται να σκάσει το επόμενο διάστημα για τα θαλασσοδάνεια που χορηγούσε η Εθνική Τράπεζα σε Έλληνες εφοπλιστές, όχι με εγγυήσεις αλλά με πολιτικά κριτήρια - Το τρίγωνο της διαπλοκής «Εφοπλιστές - τραπεζίτες - πολιτικοί» ρήμαξε όλο τον πλούτο της Ελλάδας και συνεχίζει να απολαμβάνει ασυλία. 
    Οι περιπτώσεις των θαλασσοδανείων που χορηγούσε η Εθνική Τράπεζα στο εφοπλιστικό λόμπι έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, αφού η ζημίες που έχει υποστεί η τράπεζα είναι τεράστιες. 
    Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Kontra News, τα περισσότερα από τα δάνεια αυτά δόθηκαν μόνο με πολιτικά κριτήρια την περίοδο που στο τιμόνι της τράπεζας ήταν ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς και βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα!
    Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη προκειμένου οι γνωστοί καιροσκόποι του εφοπλιστικού λόμπι να επιστρέψουν πίσω τα δυσθεώρητα δάνεια που πήραν χωρίς εγγυήσεις από την τράπεζα. 
    Να υπενθυμίσουμε ότι όπως πρώτο έγραψε το Newsbomb.gr πριν από λίγες μέρες, ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης αναμένεται να καλέσει σε απολογία τους εμπλεκόμενους εφοπλιστές σε άλλο σκάνδαλο με θαλασσοδάνεια που διακινήθηκαν μέσω φορολογικών παραδείσων (Δείτε εδώ την αποκάλυψη του Newsbomb.gr)
    Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να ελέγξουν εξονυχιστικά όλα τα δάνεια που χοτρηγήθηκαν από το ναυτιλιακό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας καθώς επίσης και ποιοι πολιτικοί μεσολαβούσαν για να έχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις οι δανειολήπτες εφοπλιστές.
    Παράλληλα από κόσκινο θα περάσουν και την υπόθεση με το ξεχασμένο σκάνδαλο της εταιρείας «Πανγαία», κατά τη διάρκεια του οποίου «ξεπλύθηκε» ολόκληρη η ακίνητη περιουσία της τράπεζας με αδιαφανείς διαδικασίες.
    Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις αφού η διοίκηση της ΕΤΕ χάρισε 241 ακίνητα σε εταιρεία με έδρα την Ολλανδία και με μετόχους ένα σύστημα offshore που κρύβουν τους πραγματικιούς ιδιοκτήτες. 
    Μέσα από σκανδαλώδεις διαδικασίες η διοίκηση της Εθνικής παρέδωσε στην κυριολεξία το σύνολο των ακινήτων της τράπεζας, αφού προηγουμένως δανειοδότησε την εταιρεία που έχει έδρα την Ολλανδία και να ανέλαβε να ενοικιάσει η ίδια τα ακίνητα που προηγουμένως είχε πουλήσει!!!
    Oι παραπάνω υποθέσεις είναι πολυδαίδαλες και επιβάλεται να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο, προκειμένου να διαπιστωθεί όχι μόνο πώς έπαιρναν τα δάνεια οι πλοιοκτήτες, αλλά και ποια πολιτικά πρόσωπα μεσολαβούσαν στις διοικήσεις των τραπεζών για να έχουν ευνοϊκή μεταχείρηση οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες. 
    Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει από το Newsbomb.gr το έγκλημα των εφοπλιστών σε βάρος της εθνικής οικονομίας της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να είναι... τέλειο, αν δεν υπήρχε και πολιτική στήριξη. 
    Οι διαδρομές του μαύρου χρήματος περνούσαν και περνάνε μέσα από πολιτικά γραφεία, αφού με αυτά τα θαλασσοδάνεια το εφοπλιστικό λόμπι χρηματοδοτούσε τους προεκλογικούς αγώνες συγκεκριμένων πολιτικών.
    Αυτά πρέπει να έρθουν στο φως της δημοσιότητας και να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.
    Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου κάνει το κορόιδο, παρά το γεγονός ότι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε σαφής αναφορά στον πόλεμο για την εξάλειψη της διαφθοράς, για την αναδιανομή του πλούτου και την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. 
    Επιτέλους, πότε θα εκλείψει αυτή η υποκρισία; Πότε θα μπει πέρα και πάνω από όλα το συμφέρον της Πατρίδας;
    Δεν φτάνει να αλλάξουν ρότα και σημαία τα πλοία. Πρέπει να αλλάξουν τα μυαλά και κυρίως οι νοοτροπίες της «αρπαχτής». Τότε – και μόνον τότε – ίσως υπάρξει ελπίδα...
    Η υποκρισία του πολιτικού προσωπικού που κάνει τα... στραβά μάτια, έχει εξοργίσει τον ελληνικό λαό. όπως έχουμε ήδη επισημάνει, στα social media φουσκώνει κύμα οργής τόσο κατά των εφοπλιστών όσο και κατά της κυβέρνησης.
    Μπείτε στη σελίδα του facebook του κινήματος «Δεν ξαναπληρώνω φόρους μέχρι να πληρώσουν οι εφοπλιστές» και θα καταλάβετε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου