Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Εγραφαν μηνύματα αγάπης σε ντομάτες και τις πετούσαν στο Μαδούρο για να τα διαβάσει!



Εγραφαν μηνύματα αγάπης σε ντομάτες και τις πετούσαν στο Μαδούρο για να τα διαβάσει!
Απίστευτη εξήγηση υπουργού στη Βενεζουέλα
Κρίμα το όνομα ! (Αριστόβουλος)
Η ερμηνεία της «ντομάτας» είναι καθαρά …αριστερής σκέψης.
Διερωτώμαι. Ο Άσαντ ενοχλεί ; Ή μήπως τα πετρέλαια της Βενεζουέλας τα ελέγχουν οι Αμερικανοί ;;;;;;
    Μια απίστευτη εξήγηση έδωσε ο υπουργός Κοινοτήτων της Βενεζουέλας και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αριστόβουλο Ιστούρις, για την επίθεση με αυγά και άλλα αντικείμενα που δέχθηκε ο Μαδούρο στην περιοχή Σαν Φέλιξ.
    Ο κ. Ιστούρις εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση και υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμία επίθεση εναντίον του προέδρου της χώρας, όπως μετέδωσαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης και έγραψαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τον υπουργό της κυβέρνησης στην περιοχή Σαν Φέλιξ υπήρξε μια «χιονοστιβάδα αγάπης» προς τον Νικολάς Μαδούρο, αφού όπως είπε, με τα αντικείμενα που του πετούσαν θέλησαν να του στείλουν διάφορα μηνύματα που είχαν γράψει επάνω αλλά και να εκφράσουν την αγάπη τους.
Ντομάτες, μάνγκο και μπάλες του μπέιζμπολ
    Ο κ. Ιστούρις αποκάλυψε μάλιστα, πως εναντίον του Μαδούρο δεν έριξαν μόνο αυγά και μπουκάλια, αλλά και ντομάτες, μάνγκο, ακόμη και... μπάλες του μπέιζμπολ!
    «Υπήρχε πάρα πολύς κόσμος γύρω από τον Μαδούρο. Έμοιαζε με προεκλογική συγκέντρωση. Ήταν μια χιονοστιβάδα αγάπης. Όταν οι συμπατριώτες μας είδαν ότι τελείωσε η εκδήλωση και ο Μαδούρο έφευγε του έριχναν τα πάντα. Ο κόσμος έφθασε στον Μαδούρο σαν μια χιονοστιβάδα. Έδιναν στον Μαδούρο τα πάντα. Εγώ έπιασα μια μπάλα του μπέιζμπολ που του είχαν ρίξει, επάνω όμως είχαν γράψει ένα μήνυμα. Μετά του την έδωσα μέσα στο αεροπλάνο», δήλωσε ο υπουργός του Μαδούρο.
    Ο Αριστόβουλο Ιστούρις υποστήριξε πως οι κάτοικοι της περιοχής Σαν Φέλιξ έριξαν αντικείμενα στον Μαδούρο στην προσπάθεια τους να του στείλουν μηνύματα αγάπης.
    «Ένας άλλος πήρε ένα μάνγκο και έγραψε πάνω κάποιο σημείωμα, όπως Πρόεδρε Μαδούρο σου γράφω το τάδε πράγμα… Ακόμη και ντομάτες. Ο κόσμος βρίσκει οποιοδήποτε μέσο. Εγώ δεν είδα καμία επίθεση. Μετά διάβασα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μια γυναίκα του φώναξε κάτι. Εγώ πάντως δεν είδα τίποτα τέτοιο, ειλικρινά. Ήταν μια εκδήλωση αγάπης».
Άγρια επίθεση και αποδοκιμασίες
    Υπενθυμίζεται πως κάτοικοι της περιοχής Σαν Φέλιξ, στην περιφέρεια Μπολίβαρ, κοντά στο ποτάμι
Ορινόκο, αποδοκίμασαν άγρια τον Νικολάς Μαδούρο, όταν μετά από μια εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης της περιοχής, πέρασε μέσα από το πλήθος με ανοικτό στρατιωτικό όχημα.
    Πολλοί από τους συγκεντρωμένους πλησίασαν το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Μαδούρο και του έριξαν στο κεφάλι λεμόνια, μπουκάλια, ντομάτες και άλλα αντικείμενα. Τη στιγμή της επίθεσης οι εικόνες μεταδίδονταν σε απευθείας σύνδεση από όλα τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία είναι υποχρεωμένα να μεταδίδουν όλες τις επίσημες εκδηλώσεις του προέδρου. Οι υπεύθυνοι της μετάδοσης μόλις αντιλήφθηκαν την επίθεση με ντομάτες και αυγά διέκοψαν τη σύνδεση.
    Στο βίντεο της κρατικής τηλεόρασης φαίνεται μια βροχή από αυγά και άλλα αντικείμενα να καταλήγουν στο όχημα του προέδρου της Βενεζουέλας, ενώ διακρίνεται ο Μαδούρο να σκύβει και να καλύπτει με τα χέρια το πρόσωπο του και οι άνδρες ασφαλείας να προσπαθούν να τον προστατεύσουν. Σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο διακρίνεται ο κόσμος να προσεγγίζει το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Μαδούρο και να του ρίχνει αντικείμενα, ενώ ακούγεται μια γυναίκα να του φωνάζει «είσαι καταραμένος»!
Δυο ακόμη νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
    Τις τελευταίες μέρες το κλίμα στη Βενεζουέλα είναι εκρηκτικό, αφού χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε πολλές περιοχές της χώρας ζητώντας την παραίτηση του Μαδούρο και την προκήρυξη εκλογών. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λάρα, Ένρι Φαλόν, επιβεβαίωσε πριν από λίγο πως στις διαδηλώσεις σκοτώθηκαν 2 νέοι άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους ένα 14χρονο παιδί. Ο δεύτερος νεκρός στην περιοχή αυτή είναι ένας 36χρονος. Και οι δύο, όπως όλα δείχνουν, έπεσαν νεκροί από πυρά ένοπλων οπαδών του Μαδούρο, γνωστοί ως colectivos, οι οποίοι κυκλοφορούν με μοτοσυκλέτες ανάμεσα στους διαδηλωτές και πυροβολούν. Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες μέρες είχαν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις ακόμη δυο άνθρωποι.
    Την ίδια στιγμή, σε πολλές περιοχές της χώρας παρατηρούνται λεηλασίες σε καταστήματα, ενώ έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις σε δημοσιογράφους. Επιπλέον, η πρεσβεία της Γαλλίας στο Καράκας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα της Βενεζουέλας El Universal, ότι η αστυνομία συνέλαβε δυο Γάλλους δημοσιογράφους στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας. Πρόκειται για τους Σεμπαστιάν Πέρες και Ντιντιέλ Μπαράλ οι οποίοι εργάζονται για το πρακτορείο CAPA και έφθασαν στη Βενεζουέλα στις 31 Μαρτίου.
    Χθες, ένας ιερέας, ο καρδινάλιος Χόρχε Ουρόσα Σαβίνο, μετά την λειτουργία δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του Μαδούρο που τον χτύπησαν, επειδή στην ομιλία του ανέφερε πως το Βατικανό παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.
    Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες δήλωσε ότι ο Μαδούρο προσπαθεί να εκφοβίσει το λαό και καλεί τους Βενεζολάνους να βγουν στους δρόμους να διαδηλώσουν το ερχόμενο Σάββατο. Μάλιστα έχει χαρακτηρίσει αυτή τη διαδήλωση ως τη «μητέρα των διαδηλώσεων». Πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης δηλώνουν αποφασισμένοι να μη σταματήσουν τις διαδηλώσεις μέχρι να παραιτηθεί ο Μαδούρο.
    Από την πλευρά του πάντως, ο Μαδούρο διαμηνύει πως δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει την εξουσία και να επιτρέψει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και κατηγορεί την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα πως προσπαθεί να τον ανατρέψει με πραξικόπημα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών και τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου