Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ανοίγει θέμα Στενών τις επόμενες ημέρες με την Τουρκία να απειλεί ήδη τη Ρωσία



Ανοίγει θέμα Στενών τις επόμενες ημέρες με την Τουρκία να απειλεί ήδη τη Ρωσία
Το ΝΑΤΟ θα κλείσει στα αγκυροβόλια τους ρωσικούς Στόλους Μαύρης Θάλασσας και Βαλτικής
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ελπίζουμε να διαψευσθούμε αλλά όλα δείχνουν ότι θα ανοίξει θέμα «Στενών» τις επόμενες ημέρες. Οι ΗΠΑ δείχνουν ότι εφαρμόζουν ένα σχέδιο που ήδη είχαν έτοιμο εδώ και καιρό και με πρόφαση τα χημικά θα μεταφέρουν δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας για την οριστική διχοτόμηση και δημιουργία Κουρδικού Κράτους. Φυσικά όλα ξεκίνησαν με την κατάρριψη του ισραηλινού μαχητικού…
    Μια σύγκρουση στο έδαφος δείχνει να είναι αυτή τη στιγμή στρατηγική επιλογή για τις ΗΠΑ. Θέλουν να αποκόψουν την παρέμβαση των Ιρανών Φρουρών IRGC/PMU από το Ιράκ, να διώξουν όλους τους Ιρανούς από τη Συρία, να σκοτώσουν τον Άσαντ και να μπλοκάρουν την πρόσβαση στη Ρωσία. Πως θα επιτευχθούν αυτά χωρίς σύγκρουση στο έδαφος;
    Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν δυνάμεις από ΕΕ, τον Κόλπο και Αφγανιστάν ενώ η Τουρκία θα διαδραματίσει και αυτή ρόλο.
    Πριν λίγο η Τουρκία έκανε υποδείξεις στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη ρωσική κυβέρνηση, προκειμένου η τελευταία να άρει τη στήριξή της στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ!
    Μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι διεμήνυσε στους Ρώσους πως δεν κάνουν σωστά βήματα στο θέμα της Συρίας. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή, ένα μέρος της οποίας φέρεται να αποκάλυψε σήμερα.
    Όπως τόνισε ο Τούρκος υπουργός, η Άγκυρα παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, αλλά δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στην αγριότητα μίας επίθεσης με χημικά όπλα.
     «Θα πρέπει να παραιτηθείτε της επιμονής σας στον Άσαντ και να επιτρέψετε να ξεκινήσει η μετάβαση στην επόμενη μέρα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου πως είπε στον Σεργκέι Λαβρόφ, αποτυπώνοντας τη θέση της Τουρκίας.
    Μοιραία το ΝΑΤΟ μόλις ξεκινήσει η σύγκρουση στο συριακό έδαφος, θα ανασύρει το σχέδιο που έχει ήδη έτοιμο για να κλείσει στα αγκυροβόλια τον ρωσικό Στόλο με μόνιμη εγκαθίδρυσης νατοϊκών δυνάμεων σε Βαλτική και Μαύρη θάλασσα, ετοιμότητας επέμβασης….στο Αιγαίο με την δύναμη SNMG2.
    Η Συμμαχία  ενισχύει συνεχώς την στρατιωτική παρουσίας της στη Βαλτική και την Μαύρη θάλασσα.
    Σκοπός του ΝΑΤΟ  είναι το άνευ προηγουμένου μπλοκάρισμα των Στενών και με αυτόν τον τρόπο να «κλειδωθεί» το Ρωσικό Ναυτικό μέσα στις βάσεις του και η  Μόσχα να μην είναι  σε θέση να υποστηρίξει δια θαλάσσης  τα στρατεύματά της στο εξωτερικό, όπως στη Συρία.
     «Με βάσεις στο  Μουρμάνσκ και το Βλαδιβοστόκ, το ρωσικό ναυτικό  μπορεί κινηθεί άνετα στο Αρκτικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό χωρίς προβλήματα. Υπάρχει ωστόσο ο κίνδυνος η Συμμαχία να «κλειδώσει» Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα», αναφέρει ΝΑΤΟική πηγή.
    Οι χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, η Δανία και η Νορβηγία, ελέγχουν την έξοδο του ρωσικού στόλου από τη Βαλτική Θάλασσα στα βόρεια ενώ η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα ελέγχουν την πρόσβαση των Ρώσων στην Μεσόγειο Θάλασσα, και είναι επίσης μέλη του ΝΑΤΟ.
    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο από την αρχή της ουκρανικής κρίσης, η Βορειοατλαντική Συμμαχία ενισχύει την στρατιωτική παρουσία της στην περιοχή και προσπαθεί «όσο το δυνατόν περισσότερο να θέσει υπό έλεγχο τις ενέργειες της Ρωσίας και να ωθήσει το ρωσικό Ναυτικό.
    Η Ρωσία όμως είναι «πρώτα απ “όλα μεγάλη χερσαία ηπειρωτική δύναμη» ωστόσο έχει ένα «λειτουργικό» πολεμικό Ναυτικό που έχει υπό την προστασία τον εμπορικό στόλο της και επιπλέον υποστηρίζει τα στρατεύματά της στο εξωτερικό, και την Συρία.
    Και όταν η Μόσχα  κατανοήσει ότι επίκειται αποκλεισμός θα ενεργήσει δυναμικά για να μην κλείσουν τα  θαλάσσια στενά».
    Το ΝΑΤΟ έχει σε εξέλιξη παράλληλα δύο ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, Α.Μεσόγειο αλλά και στην Μαύρη Θάλασσα με την ενεργή υλοποίηση σχεδίου ελέγχου της διόδου του ρωσικού στόλου από την Σεβαστούπολη  με ελληνική συμμετοχή και στις δύο ασκήσεις .
    Η συμμαχία  εκτελεί σχέδιο αποκλεισμού της διόδου «Ανατολική Μεσόγειο-Αιγαίο –Στενά-Μαύρη θάλασσα» αποκλείοντας την δίοδο στο ρωσικό στόλο της Μαύρης θάλασσας και κλείνοντας τον μέσα στα αγκυροβόλια του όπου θα γίνονταν ενδεχομένως στόχος της αεροπορίας της συμμαχίας .
    To NATO επίσης έχει σκοπό να «σπάσει» τη συνθήκη του Μοντρέ καθώς αποφασίστηκε ότι ο χρόνος παραμονής του αμερικανικού ναυτικού στην Μαύρη Θάλασσα μέσω των σκαφών του 6ου Στόλου και άλλων νατοϊκών πλοίων θα επεκταθεί κατά 4 μήνες παραβιάζοντας έτσι τη Συνθήκη.
    Αυτό θα γίνει όμως με την συνεργασία της Τουρκίας του Ερντογάν ή μιας « άλλης Τουρκίας». Όπως και να έχει πάντως οι ΗΠΑ φαίνεται ότι έχουν ανάγκη την Τουρκία για τα Στενά του Βοσπόρου…..ή όχι τελικά και κλείσουν απλά το Αιγαίο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου