Τρίτη 18 Απριλίου 2017

8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα



8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
http://www.seleo.gr
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, φροντίζει και αυτή την εβδομάδα να ψυχαγωγήσει τους Θεσσαλονικείς που επέλεξαν να περάσουν το Πάσχα τους στην πόλη και όχι σε κάποιον εξωτικό προορισμό (που τέτοια τύχη), πραγματοποιώντας πολυποίκιλες καλλιτεχνικές αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
    Μέσω των εκδηλώσεων αυτών, λοιπόν η πόλη υποδέχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την άνοιξη που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας αλλά παράλληλα παρηγορεί και όλους εμάς, που και αυτό το Πάσχα η Χαλκιδική ήταν ο μοναδικός μας προορισμός. Φυσικά σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι παρόλο που γκρινιάζουμε, σαν την Χαλκιδική δεν έχει! Τέλος πάντων.. από πού ξεκίνησα όλον αυτό τον μονόλογο της τρέλας; Α ναι.. Λοιπόν για όλους εσάς που θα περάσετε και αυτή την εβδομάδα σας στην Θεσσαλονίκη, μην απογοητεύστε οι εναλλακτικές για έξω είναι ευτυχώς πολλές:
Ταινία «Η πόλη της σιωπής»: 
    Η ταινία (διάρκειας 109 λεπτών) κατατάσσεται στην κατηγορία ταινιών δράμα με έντονους κοινωνικούς προβληματισμούς. Ιδιαίτερο στοιχείο της ταινίας αποτελεί η καλλιτεχνική συνεργασία τριών χωρών, της Γαλλίας, της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Η Δάφνη λοιπόν, μια μυστηριώδης γυναίκα, έχει επιλέξει να ζει απομονωμένη, ως ένα είδος προσωπικής αυτοτιμωρίας, στο ιερό νησί της Πάτμου. Δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άντρες, ο Θεόντορικ και ο Εστέμπαν, θα φτάσουν στο νησί προκειμένου να βρουν τις εξηγήσεις-απαντήσεις στα δικά τους προσωπικά προβλήματα. Όταν οι δρόμοι των δύο αντρών συναντώνται τυχαία με την Δάφνη, ξυπνούν μέσα τους πληθώρα συναισθήματα, οδηγώντας εν τέλει σε ακόμα μεγαλύτερες αλήθειες από εκείνες που προσδοκούσαν να βρουν αρχικά.
    Η ταινία προβάλλεται στην Ελλάδα από τις 6 Απριλίου 2017.
Ταινία «Η Μυστική Γραφή»: 
Η ταινία (διάρκειας 108 λεπτών) μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα έντονο συναισθηματικό δράμα εποχής. Πιο συγκεκριμένα Η Ροσίν ΜακΝάλτι, είναι έγκλειστη σε μια Τοπική Ψυχιατρική Κλινική στα δυτικά της Ιρλανδίας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι σήμερα στα 78 της μένει ξαπλωμένη, μόνη, και ναρκωμένη, με το τέλος της ζωής της να πλησιάζει. Όλα ωστόσο θα ανατραπούν όταν ένα κυβερνητικό διάταγμα θα αποφασίσει το κλείσιμο του νοσοκομείου. Τότε ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής, Δρ. Γουίλιαμ Γκρεν δυσκολεύεται να εντοπίσει το ιατρικό ιστορικό της Ροσίν. Αφήνοντας λοιπόν την επαγγελματική του ιδιότητα στην άκρη, θα ανακαλύψει τα απομνημονεύματα της, κρυμμένα κάτω από τα σανίδια του πατώματος στο δωμάτιο της και τότε είναι που θα αποφασίσει να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από τον εγκλεισμό της.
    Η πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους έγινε στις 6 Απριλίου 2017.
Ταινία «Η καλύτερη στιγμή τους»: 
Η ταινία (διάρκειας 117 λεπτών) μπορεί ξεκάθαρα να ενταχθεί στην κατηγορία ταινιών με έντονα κοινωνικά αλλά και δραματικά στοιχεία. Στο Λονδίνο του 1940 (Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος) η Κάτριν, μία άπειρη σεναριογράφος, μαζί με ένα επίσης άπειρο κινηματογραφικό συνεργείο, δουλεύουν κάτω από τα πυρά του πολέμου προκειμένου να φτιάξουν μία ταινία που θα ανυψώσει το πεσμένο ηθικό του λαού, αλλά και θα εμπνεύσει την Αμερική να προσφέρει τη βοήθειά της. Με άλλα λόγια στην ταινία αυτή βλέπουμε την προσπάθεια της τέχνης, μέσα σε συνθήκες απόλυτης ηθικής, κοινωνικής αλλά και οικονομικής εξαθλίωσης, να δώσει στον κόσμο το κουράγιο και την ώθηση να συνεχίσει να προσπαθεί για το καλύτερο παρά τις αντιξοότητες.
    Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 6 Απριλίου 2017.
Παράσταση «Ο θεός της σφαγής» στο θέατρο Αριστοτέλειον: 
    Δύο εντεκάχρονα αγόρια τσακώνονται στο πάρκο και το αποτέλεσμα του καβγά τους είναι μώλωπες, σκισμένα χείλη και δυο κατεστραμμένα δόντια. Οι γονείς του θύματος καλούν τους γονείς του θύτη στο σπίτι τους. Τέσσερις ενήλικες, καλλιεργημένοι και πολιτισμένοι, συζητούν το πρόβλημα κι αναζητούν ευγενικά μια λύση. Λίγη ώρα μετά, τους βρίσκουμε να συμπεριφέρονται πιο ανώριμα και βάρβαρα από τα παιδιά τους. Έτσι εμφανίζεται ο Θεός της Σφαγής και από εκεί και ύστερα κάθε πολιτισμένη συμπεριφορά δίνει τη θέση της στην βιαιότητα, στην παρόρμηση και στην ανωριμότητα.
    (Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2, Τηλέφωνο: 2310262051, Από 16 έως 30 Απριλίου, Εισιτήρια: €20, Τετάρτη -Πέμπτη: €15 (φοιτητικό, άνω των 65 ετών, νεανικό έως 26 ετών, ανέργων), €14 (Deals for you Cosmote), Ώρες ταμείου: 10:30-14:00, 17:30-21:00, Προπώληση: Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ Καταστήματα cosmote Εκδοτήρια Θεάτρου).
Παράσταση «Η Απειλή» στη Μονή Λαζαριστών: 
    To ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, με τη συνεργασία του ΚΘΒΕ, παρουσιάζει τη βραβευμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού , παράδοξη κωμωδία "Η Απειλή". Ένα ζευγάρι μικροαστών ζει σε ένα καταθλιπτικό και μικρό διαμέρισμα βλέποντας ασταμάτητα τηλεόραση και κρυφακούγοντας τους γείτονες. Όταν διαπιστώσουν ότι οι νέοι τους γείτονες είναι αλλοδαποί, γίνονται έξαλλοι. Έκτοτε αρχίζουν να οπλοφορούν και να σχεδιάζουν τη φυσική εξόντωσή τους και ουσιαστικά μετατρέπονται οι ίδιοι σε μία «Απειλή».
    (Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη Τηλέφωνο: 2315 200200, Μέρες: Πέμπτη 20 Απριλίου 2017, ώρες: 21:00 Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, ώρες: 21:00 Σάββατο 22 Απριλίου 2017, ώρες: 21:00 Κυριακή 23 Απριλίου 2017, ώρες: 18:00, 21:00, Εισιτήρια: Κανονικό 12€ Μειωμένο 8€ (φοιτητικό, ανέργων) Ατέλειες 5€).
Παράσταση «Καλιγούλας» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 
    Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Καλιγούλας οδηγείται στα όρια της παράνοιας μετά την απώλεια της αδελφής και ερωμένης του Δρουσίλλας. Η βία, οι συγκρούσεις, οι πλεκτάνες, οι διαξιφισμοί με τους Πατρίκιους συνθέτουν ένα ασφυκτικό σκηνικό, που ο ίδιος επί της ουσίας δημιουργεί, προκειμένου να προκαλέσει τον θάνατό του. Ο Καλιγούλας ουσιαστικά μέσω της ιστορίας του αντικατοπτρίζει ολόκληρη την κοινωνία εκείνης της εποχής, σκιαγραφώντας τον παραλογισμό που επικρατούσε σε συνδυασμό με το ανολοκλήρωτο συναίσθημα της ευτυχίας. Η παράσταση αποτελεί την θεατρική μεταφορά του κλασσικού έργου του Αλμπέρ Καμύ.
    (Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου και Παραλία, Τηλέφωνο: 2310 895800, Μέρες: Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, ώρες: 21:00 Σάββατο 22 Απριλίου 2017, ώρες: 21:00 Κυριακή 23 Απριλίου 2017, ώρες: 21:00, Εισιτήρια: 18€, 15€, 12€, 8€, Προπώληση εισιτηρίων: στο Μέγαρο Μουσικής, στην πλατεία Αριστοτέλους και ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr ).
Οι ONIRAMAlive στο Markiz στις 18 Απριλίου 2017: 
    Ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής ποπ σκηνής, οι ONIRAMA, επιστρέφουν στην πόλη όπου τους ανέδειξε, στην Θεσσαλονίκη για ένα και μοναδικό Live. Με πλήθος επιτυχιών στο ενεργητικό τους αλλά και με νέες επιτυχίες, υπόσχονται στουςΘεσσαλονικείς ένα βράδυ γεμάτο χορό, τραγούδι αλλά και πολύ κέφι.
     (Μέρα: 18 Απριλίου στις 11 μμ., Διεύθυνση: navarchou kountourioti, 54625 Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνα Κρατήσεων: 2310 550358 6945700705).
PREWORKS στο BLOCK 33: 
    Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθούν τα PREWORKS στο Block 33, προετοιμάζοντας έτσι το κοινό της Θεσσαλονίκης για τα REWORKS, που όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο. Τα PREWORKS λοιπόν, λειτουργώντας ως προάγγελος των REWORKS, υπόσχονται να ξεσηκώσουν, μέσω της ηλεκτρονικής house μουσικής, το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας ουσιαστικά ένα είδος μουσικής και χορευτικής προθέρμανσης. Το event θα συνοδεύσει πλήθος DJ, αναγνωρισμένων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
    (Μέρα: 21 Απριλίου στις 11 μμ., Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 33, 54627 Θεσσαλονίκη, Τιμή εισιτηρίων προπώλησης 15€, Σημεία προπώλησης: Καταστήματα Germanos (Πανελλαδικά) Καταστήματα Cosmote (Πανελλαδικά) Stereodisc Record Shop (Πλατεία Αριστοτέλους 4 -2310 262 912) Underground Store (Πλατεία Ναυαρίνου - 2310 278 822) Underground Store (Αγίας Σοφίας - 2310 260 944 ) Frankie Leisure & Music (Ρογκότη 4 - 2310 270 783) Owl Clothes (Βαλαωρίτου 4 - 2310 385 834).
Dj'sAllStarParty στο SHARKBar-Restaurant: 
    Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 το πιο επιτυχημένο concept party συνεχίζεται για δέκατη-τέταρτη συνεχή χρονιά στην Θεσσαλονίκη λόγω της τεράστιας επιτυχίας που γνώρισε και τα προηγούμενα χρόνια. Για μια ακόμα φορά λοιπόν, οι καλύτεροι djs από τα πιο πετυχημένα club και bar της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής θα είναι εκεί δημιουργώντας ένα μοναδικό Dj set. Επομένως εάν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που τα πάρτι ηλεκτρονικής αλλά και γενικότερα ξενόγλωσσης dance μουσικής είναι τα αγαπημένα σου, μην χάσεις την ευκαιρία να βρεθείς και εσύ εκεί!
    (Party starts: 19:00, Reservation number : 2310 416855, Διεύθυνση: Αργοναυτών 2 και Θ. Σοφούλη).
    Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου