Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8 συν 1 λόγοι να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα



Μένεις Θεσσαλονίκη; 8 συν 1 λόγοι να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    H πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, έχοντας μπει για τα καλά στο κλίμα της άνοιξης (ας ξεχάσουμε όλοι μας τις αλλεργίες που μας ταλαιπωρούν… είπαμε θετική σκέψη!) πραγματοποιεί και αυτή την εβδομάδα πλήθος εκδηλώσεων καλλιτεχνικού κυρίως χαρακτήρα, οι οποίες καλούν τους Θεσσαλονικείς να βγουν από τα σπίτια τους, προκειμένου να απολαύσουν την καιρική ευφορία.
    Επομένως, εάν και εσύ είσαι λάτρης του κινηματογράφου, του θεάτρου, του χορού και οποιασδήποτε άλλης μορφής τέχνης τότε και αυτή την εβδομάδα, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, (ΟΧΙ δεν ήμαστε στην Νέα Υόρκη.. μην μπερδεύεστε!) δεν θα σε αφήσει ανικανοποίητο ούτε αυτή την φορά, διότι οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες. Πιο συγκεκριμένα για αυτή την εβδομάδα αυτές είναι οι 8+1 καλύτερες επιλογές που έχεις:
Ταινία «Αρχηγός από κούνια»:
    Η ταινία (διάρκειας 98 λεπτών) αποτελεί μία ξεκαρδιστική ταινία κινουμένων σχεδίων, με αρκετές δόσεις από χιούμορ ενηλίκων. Ο επτάχρονος Τίμ από την στιγμή που ο μικρός του αδερφός καταφθάνει στο σπίτι με ένα ταξί συνειδητοποιεί, ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ολοκληρωτικά στο σπίτι τους, διότι ο ίδιος δεν θα είναι πια το επίκεντρο της αγάπης των γονιών του. Έτσι καθώς ο Τίμ ξεκινά να εκτελέσει ένα σχέδιο προκείμενου να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος, ανακαλύπτει ότι ο νεογέννητος αδερφός του είναι στο επίκεντρο μιας συνωμοσίας, η οποία απειλεί να εξαφανίσει την αγάπη από τον κόσμο. Τότε και οι δύο αναγκάζονται να συνεργαστούν, προκειμένου να σώσουν τόσο τους γονείς τους, όσο και ολόκληρο τον κόσμο από την έλλειψη και παντελή απουσία αγάπης. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 6 Απριλίου 2017.
Ταινία «Αδίστακτοι»:
    Η ταινία (διάρκειας 81 λεπτών) είναι γαλλικής παραγωγής και αποτελεί μία καθαρόαιμη ταινία περιπέτειας. Πρωταγωνιστές είναι ο Γιανί, ο Ερίκ, ο Νασέρ και ο Φρανκ, οι οποίοι όλοι μαζί αποτελούν μία από τις αποτελεσματικότερες ομάδες ληστών σε ολόκληρο το Παρίσι. Ωστόσο όλα θα ανατραπούν άρδην, όταν ο Αμίν, αδερφός του Γιανί, θα κάνει ένα μεγάλο λάθος αναγκάζοντας τους να βρεθούν στην δούλεψη επικίνδυνων «βαρόνων» των ναρκωτικών. Έτσι, η ομάδα από τις ληστείες, ξαφνικά βρίσκετε αντιμέτωπη με την δύσκολη αποστολή της ταχύτατης μεταφοράς τεράστιων ποσοτήτων ηρωίνης. Η κατάσταση αυτή θα τους φέρει αντιμέτωπους με τον μεγαλύτερο κίνδυνο που έχουν αντιμετωπίσει, έως σήμερα. Η ταινία είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών και ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 2017.
Fast & Furious 8 (Μαχητές των δρόμων):
    Η ταινία (διάρκεια 136 λεπτών) αποτελεί την κινηματογραφική συνέχει της πολύ επιτυχημένης σειράς ταινιών Fast & Furious και είναι φυσικά γεμάτη δράση, ανατροπές και ταχύτητα. Στην όγδοη ταινία της πολύ πετυχημένης σειράς ταινιών Fast & Furious η παρέα, μετά το γάμο του Ντομ και της Λέτι και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν και της Μία, προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σίφερ, μια μυστηριώδης γυναίκα, σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα, η οικογένεια διαλύεται και η ομάδα που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία, μπλέκει σε πολύ επικίνδυνες περιπέτειες. Θα καταφέρουν να βγουν αλώβητη από αυτή την γεμάτη κινδύνους και ανατροπές περιπέτεια; Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες έγινε στις 13 Απριλίου 2017.
  Παράσταση «Οι δώδεκα ένορκοι» στο θέατρο Εγνατία:
    Η παράσταση μας μεταφέρει στην Νέα Υόρκη του 1957, εκεί ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρονών κατηγορείται για τον φόνο του ίδιου του πατέρα και τότε είναι που οι δώδεκα ένορκοι καλούνται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν για την ενοχή ή αθωότητα του. Κατά την διάρκεια αυτού του θεατρικού «δικαστηρίου» βλέπουμε ξεκάθαρα την ψυχοσύνθεση και των δώδεκα ενόρκων, ενώ παράλληλα ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας και βαθιά κρυμμένα μυστικά των ίδιων. Θα αθωώσουν ή θα καταδικάσουν ένα νεαρό παιδί; Θα βασιστούν στην αλήθεια ή στις προκαταλήψεις που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τον κόσμο;   (Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 1 Πλ. Αγίας Σοφίας, Τηλέφωνο: 2310 225172, Μέρες: από Τετάρτη 19 Απριλίου έως Κυριακή 30 Απριλίου 2017, Εισιτήρια: από 12 ευρώ (φοιτητικό) έως 18 ευρώ, Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Εγνατία τηλέφωνο: 2310 231431 (10.30-13.30 & 17.30-21.00), Ηλεκτρονικά μέσω www.viva.gr και μέσω: 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης).
 Παράσταση «ΦΙΛΙΩ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΥ» στη μονή Λαζαριστών:
    Η παράσταση αυτή, εξιστορεί βιογραφικά την ιστορία και την πορεία μιας εμβληματικής γυναίκας της Φιλιώς Χαϊδεμένου, η οποία έζησε στην Μικρά Ασία. Η γυναίκα αυτή μέσα από την παράσταση μετατρέπεται σε ένα σύμβολο αγώνα και επιβίωσης καθώς για ένα σχεδόν αιώνα η γυναίκα αυτή έμαθε να μην τα παρατά και να μετατρέπει τις δυσκολίες της σε εφαλτήρια για ένα καλύτερο αύριο. Επίσης η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της, αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για τη "Φιλιώ Χαϊδεμένου", σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου.  
(Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο: 2315 200200, Μέρες: από Παρασκευή 21 Απριλίου έως Κυριακή 30 Απριλίου 2017, Εισιτήρια: Πλατεία Α ζώνη: 18€ Πλατεία Β ζώνη: 15€ 10€ (εξώστης, φοιτητές, άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες), Προπώληση εισιτηρίων: στο Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου) στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2) στη Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη) Επίσης προπώληση στα Δίκτυα καταστημάτων Γερμανός & καταστήματα Cosmote).
  Παράσταση «Μάνα θα πάω στο Hollywood» στο θέατρο Κολοσσαίον:
    Δύο άνεργοι ηθοποιοί έχοντας πια χάσει τα πάντα, βρίσκονται μέσω ενός γνωστού τους, σε ένα διαμέρισμα στην οδό Φυλής. Εκεί αρχίζουν να σκέφτονται διάφορους τρόπους προκειμένου να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο τους, το οποίο δεν είναι άλλο από το να πάνε στο Hollywood. Στην προσπάθεια τους αυτή μετατρέπουν το διαμέρισμα, προσωρινά σε οίκο ανοχής, προκειμένου να μαζέψουν τα λεφτά που χρειάζονται. Μέσα στην κατάσταση αυτή θα συμβούν πολλά απρόοπτα που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά την πορεία τους. Η πρωτότυπη αυτή μουσική κωμωδία καταφέρνει να περάσει μέσα από το γέλιο αλλά και το κλάμα, ηχηρότατα μηνύματα για τον ελληνικό λαό της κρίσης, ο οποίος όταν καταλάβει ότι η εθνική ομόνοια είναι μονόδρομος, τότε θα μπορέσει να μεγαλουργήσει.  
 (Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150, Τηλέφωνο: 2310834996, Από 20 Απριλίου από Τετάρτη έως Κυριακή, Εισιτήρια: Κρατήσεις: 2310 834 996 (10:00 - 21:00).
SpringBreakRaveFestival 30 Απριλίου στο WE:
    Η LevelUpμετά από πληθώρα show, επιστρέφει και πάλι στην πόλη της Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιήσει το πάρτι που έγινε θεσμός, το «RaveFestival». Με το πάρτι αυτό ο πολυχώρος WE, καλεί ουσιαστικά τους Θεσσαλονικείς να γιορτάσουν μαζί τον ερχομό της άνοιξης, με την συνοδεία φυσικά αλκοόλ αλλά και ηλεκτρονικής μουσικής. Ιδιαίτερο στοιχείο του πάρτι αποτελεί, ότι θα είναι βασισμένο στα spring break parties που γίνονται στο Miami, οπότε θα συνοδεύεται σίγουρα από Beerpongκαι άλλες πολλές εκπλήξεις.  
 (Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη, Είσοδος: 5€, Τηλέφωνο: 2310284700).
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια μέρα χορού (26-29 Απριλίου) στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών:
    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, τα μέλη του Σωματείου Καθηγητών Χορού διοργανώνουν ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με στόχο να ανοίξουν μια συζήτηση που αφορά στην υποβάθμιση των επαγγελματιών χορευτών, χορογράφων, καθηγητών και σπουδαστών χορού. Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχει ενεργά και το ΚΘΒΕ, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι στηρίζει όλες τις μορφές τέχνης.   Ουσιαστικά, σε συνδυασμό με το σύνολο χορευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, το τριήμερο αυτό θα αποτελέσει εφαλτήριο και για πληθώρα πορειών διαμαρτυρίας σχετικά με την υποβάθμιση της τέχνης του χορού.  
(Μέρες: από 26 έως 29 Απριλίου, Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2, 546 21 Θεσσαλονίκη, για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://goo.gl/BCqS0D ).
STREETFOODFESTIVAL (29 και 30 Απριλίου):
    Το όραμα του Streetfoodfestival είναι να μετατρέψει την Θεσσαλονίκη σε παγκόσμια γαστρονομική πρωτεύουσα μέσω της τέχνης και της διαδραστικότητας του φαγητού του δρόμου, θυμίζοντας μας πρωτεύουσες του κόσμου όπως η Νέα Υόρκη. Έτσι, το Street food festival θα προσπαθήσει να μεταφέρει του Θεσσαλονικείς σε ένα ταξίδι γεμάτο γαστρονομία, από το Μεξικό, την Αφρική, το Τόκυο, το Βερολίνο και πάλι πίσω στην Θεσσαλονίκη, διευρύνοντας έτσι τους γαστρονομικούς-γευστικούς κώδικες των κατοίκων αυτής της πόλης.
 (Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης από τις 29 έως τις 30 Απριλίου 2017, Πάρε μέρος στο Thessaloniki Street Food Festival συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής εδώ: http://bit.ly/2m3zdTz ).
Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου