Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ώρα μηδέν για τα Σκόπια: Πολεμική κινητοποίηση σε Αλβανία-Κoσσυφοπέδιο – Ίδρυσαν γραφεία στρατολόγησης!



Ώρα μηδέν για τα Σκόπια: Πολεμική κινητοποίηση σε Αλβανία-Κoσσυφοπέδιο – Ίδρυσαν γραφεία στρατολόγησης!
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Άκρως εκρηκτική είναι η κατάσταση σε Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο ενώ έχει αρχίσει μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση μετά την πρωτοβουλία των Σκοπίων για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στις περιοχές με αλβανικό πληθυσμό. Η Αλβανία ίδρυσε ξαφνικά γραφεία στρατολόγησης προκειμένου να στείλει δυνάμεις στα Σκόπια!
    Συγκεκριμένα το  αλβανικό υπουργείο άμυνας ίδρυσε νέα γραφεία με τον βαρύγδουπο τίτλο κέντρα «εκτάκτων αναγκών», τα οποία θα επανδρώνονται από εφέδρους του αλβανικού στρατού, κάτι που σημειολογικά ερμηνεύεται ως προετοιμασία για πολεμικές επιχειρήσεις.
    Η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας, Mimi Kodeli εγκαινίασε το άνοιγμα των νέων γραφείων «στρατολόγησης» (διότι αυτό είναι στην ουσία) , συνοδευόμενη από τον δήμαρχο της Κορυτσάς και τον επικεφαλής του 4ο ΕΓ του επιτελείου συνταγματάρχη Αρντιάν Μπαλί.
    Η ίδια η Αλβανίδα υπουργός άμυνας δήλωσε ότι τα γραφεία αυτά είναι απαραίτητα σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης ή άλλες καταστάσεις κατά τις οποίες απαιτείται η συσπείρωση των πολιτών και των κατοίκων των περιοχών σε όλη τη χώρα.
    Για ποιες ακριβώς όμως έκτακτες ανάγκες προετοιμάζει η ίδια την χώρα κατ΄επιταγή της συμμαχίας;
    Πρόκειται στην ουσία για την οργάνωση των εφέδρων και την στρατολόγηση τους σε περίπτωση που απαιτηθεί να αποσταλούν σε Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια για να υποστηρίξουν τους «αδελφούς» Κοσοβάρους.
    Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο, ολοκληρώθηκε η  άσκηση των νέων ενόπλων Δυνάμεων του  Κοσσυφοπεδίου με την ονομασία «Ταχεία Δράση 10» , η οποία είχε ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου 2017.
    Στην άσκηση συμμετείχαν σχεδόν όλα τα θεσμικά όργανα ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου καθώς επίσης υγειονομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες.
    Ο ταξίαρχος  Γκεζίμ Χαζρόλι (Gëzim Hazrolli) δήλωσε ότι :«οι Δυνάμεις Ασφαλείας Κοσόβου (FSK) στο πλαίσιο της αποστολής του πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα  και οι ασκήσεις προσδίδουν αποτελεσματικότητα στις ικανότητές τους».
    Επίσης, ο στόχος της άσκησης ήταν  «η ανάπτυξη και η συνεργασία με τα άλλα θεσμικά όργανα ασφάλειας στη χώρα».
     Μετά την ολοκλήρωση αυτής της άσκησης από τους συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε σύντομη συνάντηση, όπου ενημερώθηκαν για την πρόοδό της καθώς και τη σημασία της.
   «Στην  Ευρώπη και  τα Βαλκάνια, οι μόνοι δυνητικοί σύμμαχοι της Μόσχας είναι μόνο οι Σέρβοι … Έτσι οι Ρώσοι  συχνά απειλούν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα  για να καλύψουν τις αδυναμίες τους στον τομέα των συμβατικών δυνάμεων», είχε δηλώσει ο νατοϊκός στρατηγός.
     Ο σερβικός τύπος με έκτακτο δημοσίευμα αναφέρει ότι «το ΝΑΤΟ απειλεί και πάλι, χωρίς ιδιαίτερο λόγο και  αιτία την Σερβία απειλώντας την ακόμη και με πόλεμο!
    Ο Petr Pavel τον Σεπτέμβριο σε συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στο Σπλιτ μίλησε και πάλι  για ένα νέο πόλεμο στα Βαλκάνια, απειλώντας άμεσα την Δημοκρατία της Σερβίας στην Βοσνία  και την Σερβία.
    Ο λόγος για τον πόλεμο αυτόν είναι η « ενίσχυση της ρωσικής επιρροής στην περιοχή αυτή », η οποία αποτελεί μια αυξανόμενη απειλή για την ασφάλεια των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.
    Ο κίνδυνος  σύγκρουσης στα Βαλκάνια εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλος. Τα Βαλκάνια σήμερα απειλούνται  από την ισλαμική τρομοκρατία, και από την στάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο στην προκειμένη περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου