Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Η ΠΟΡΣΕ, ΤΑ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ
    'Όσο υστερεί ο άνθρωπος σε αγωγή και παιδεία τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται
    Δεν οδηγώ, αλλά είναι κάτι που έχω παρατηρήσει. Δεν υπάρχει κλειστή στροφή σε επαρχιακό δρόμο, ανά την επικράτεια, που να μην υπάρχει εικονοστάσι. Κατά κανόνα παλιό αλλά και πρόσφατο. Καθώς δεν έχω σχέση με το αντικείμενο, δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται.
    Αν δηλαδή αυτός που στούκαρε διεσώθη ή εξέπνευσε. Το ότι στούκαρε είναι βέβαιον.
    Τα εικονοστάσια δείχνουν το μέγεθος το μικρόνοου μέσου Έλληνα. Που δεν έχει συναίσθηση των πράξεών του και της συμπεριφοράς του. Η στατιστική μιλάει για πέντε νεκρούς και εξήντα τραυματίες από αυτοκινητικά δυστυχήματα σε καθημερινή βάση. Αριθμοί αδιανόητοι. Επειδή κάποιος μαλάκας πέρασε με κόκκινο. Επειδή κάποιος τριμάλακας οδηγούσε σουρωμένος. Επειδή κάποιος πήγε να στρίψει με χίλια, επειδή κάποιος άλλος πήγε να προσπεράσει χωρίς ορατότητα, επειδή, επειδή.
    Αν είσαι γελοίο υποκείμενο θα βρεις χίλιους τρόπους για να το εκδηλώσεις. Κι αν στουκάρεις μόνος σου, μαζί με τα κορόιδα που σε εμπιστεύονται, κανένα πρόβλημα. Δικό σας ζήτημα. Η συζήτηση γίνεται όταν παίρνουν άλλους στον λαιμό τους. Όπως στην περίπτωση με την Πόρσε. Κι άλλο είναι να ακούς ή να διαβάζεις για θανατηφόρο τροχαίο κι άλλο να βλέπεις την Πόρσε να στουκάρει και τα δύο αυτοκίνητα να αναφλέγονται λες και είναι σκηνή σε κινηματογραφική ταινία.
    Ο Αϊνστάιν είναι που είχε πει ότι «δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία». Και είχε δίκιο εκατό-μηδέν. Κι όσο υστερεί ο άνθρωπος σε αγωγή και παιδεία τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται. Με τον Έλληνα, επειδή ακριβώς παίρνει μηδέν σε αγωγή και παιδεία, να είναι ολυμπιονίκης της μαλακίας. Σε όλα τα επίπεδα.

1 σχόλιο:

  1. ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΟΥΜΕΘΑ ΕΠΙ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ "ΦΛΟΓΟβόλο" ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑς ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΦΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΠΑΜΝΕΛΘΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΧ.ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΑΒΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΑ ΦΛΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΕΝΩ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ,ΑΦΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ (!!!)ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ "ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΕΡΙ" ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ.ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 55.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.Ν.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή