Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

“Αντιμιλιταριστικό μέτωπο” ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Φίλη στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής!



“Αντιμιλιταριστικό μέτωπο” ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Φίλη στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής!
Την παιδεία την «γάμ@@ε». Σειρά έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Εάν οι εξοπλισμοί των ΕΔ εξαρτώνται από τον Φίλη και τους «συν αυτώ», πάει, έκλεισε το μαγαζί. Καλύτερα να έβαζαν τον… Ερντογάν !
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Οι αλλαγές προσώπων που αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ αργά τη νύχτα στην εκπροσώπησή του στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, μυρίζουν…μπαρούτι! Σε μια κίνηση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες και πάντως δεν μπορεί να θεωρηθεί θετική για την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Κουμουδούρου αποφάσισε να τοποθετήσει στην Επιτροπή τους Νίκο Φίλη, Θοδωρή Δρίτσα και Γιώργο Κυρίτση!
    Η κόντρα Φίλη στον Καμμένο για τα εξοπλιστικά είναι γνωστή και έντονη. Ο Νίκος Φίλης δημοσίως εξέφρασε την αντίθεσή του στον εκσυγχρονισμό των F-16 αλλά και στην προοπτική απόκτησης νέων αεροσκαφών από τη ΠΑ, λέγοντας ότι όλα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν στη Βουλή πριν αποφασιστούν. Ο Θοδωρής Δρίτσας πρώην υπουργός Ναυτιλίας επισης δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι γενικώς υπέρ των εξοπλισμών. Ο Γιώργος Κυρίτσης αν και επί σειρά ετών υπήρξε στρατιωτικός συντάκτης της εφημερίδας ΑΥΓΗ, δεν έχει κι αυτός θετική άποψη και θέση περί εξοπλισμών.
    Η επιλογή των προσώπων δημιουργεί μια ,ας την πούμε “αντιμιλιταριστική ομάδα” έναντι του Καμμένου μέσα στη Βουλή. Προς τι αυτή η επιλογή ,ειδικά αυτή τη περίοδο που πολλά ακούγονται και λέγονται ακόμη και για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ένα ερώτημα.
    Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι ο  Νίκος  Φίλης προετοίμαζε μαζί με άλλους βουλευτές ερώτηση προς τον κ. Καμμένο για το ενδεχόμενο νέων εξοπλισμών, καθιστώντας σαφείς τις ενστάσεις του.
    Η ερώτηση, τελικώς, δεν κατατέθηκε στη Βουλή. Προς το παρόν, όπως λένε κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου