Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η Μαυρη Βιβλος της Ελλαδας και η Ευρωπη των πολλων ταχυτητων



του Γιάννη Λαζάρου
    Σε έναν λαό(;) που έχει πεισθεί πως η βαριά του βιομηχανία είναι ο τουρισμός, ο Αρναούτογλου είναι δημοσιογράφος, ο Τσίπρας πρωθυπουργός, ο Ζουράρις σοβαρός άνθρωπος, ο Κούλης αυτοδημιούργητος, ο Μιχαλολιάκος πατριώτης, η Κανέλη κομουνίστρια, η Φώφη σοσιαλίστρια, μπορείς να του αλλάξεις τα πάντα.
    Τα ονόματα τυχαία αναφέρθηκαν, θα μπορούσαμε να γράψουμε από την αρχή τον τηλεφωνικό κατάλογο της Ελλάδας βάζοντάς τους όλους ή για να μην κουραζόμαστε βάζουμε τον οπαδό λαό που άνευ Ευρώπης δεν μπορεί.
    Ο οπαδός λαός δεν μπορεί πια να αναμασάει το «δεν ήξερα», «δεν πήρα χαμπάρι», «με κορόιδεψαν», τσεπώνοντας το χαρτζιλίκι που του πετάνε και περιμένοντας να ξαναέρθουν οι ένδοξες μέρες της εύπεπτης ζωής. Κι αυτό γιατί είναι τέτοια τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα ώστε ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό φτάνουν τα μαντάτα αλλά και τα πεπραγμένα των δυναστών που υλοποιούνται από τους ντόπιους υπαλλήλους τους.
    Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και η Ευρώπη είναι έτοιμη να ανακοινώσει την Λευκή Βίβλο με την οποία σε πρώτο στάδιο η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία θα είναι στην πρώτη γραμμή και οι υπόλοιποι θα είναι η πλέμπα της Ευρώπης. Αυτό γίνεται βέβαια για καθαρά πληθυσμιακούς λόγους και όχι γιατί οι οικονομίες των Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας δεν έχουν πρόβλημα. Στη δεύτερη φάση θα πέσουν κι αυτές όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.
    Την Λευκή Βίβλο την λένε και «Ευρώπη πολλών ταχυτήτων». Για να μην κουράζεσαι με αναλύσεις του τι μπορεί να σημαίνει αυτό θα σου πούμε πολύ απλά πως:
    Στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, ΕΣΥ θα είσαι στο μυαλό του Γερμανού ότι ήταν ο Βούλγαρος για σένα πριν λίγα χρόνια. Με την διαφορά πως ο Βούλγαρος μπορούσε να βγάλει και κανένα μεροκάματο παραπάνω σε κάποια Ελλάδα. ΕΣΥ δεν θα μπορείς γιατί δεν θα σου το επιτρέπουν οι νόμοι της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων.
    Το σχέδιο Ευρώπη, δεν άλλαξε στο ελάχιστο το πρόγραμμά του και συνεχίζει την ολοκλήρωσή του με Λευκές Βίβλους και άλλες μπουρδολογίες που πλασάρουν οι δυνάστες οι οποίοι στο κάτω- κάτω δεν φταίνε και τίποτε διότι ο οπαδός λαός μόνος του παραδόθηκε και ακόμη σκίζεται για το συμφέρον των κατακτητών του.
    Προτιμά αυτός ο λαός να πληρώνει 200 εκατ. ευρώ για να τρώει εισαγόμενη προτηγανισμένη πατάτα και όχι να την φτιάχνει μόνος του. Προτιμά αυτός ο οπαδός λαός να έχει διαστημική υπηρεσία και να αγοράζει έξτρα παρθένο γερμανικό ελαιόλαδο από ανύπαρκτες γερμανικές ελιές
    Από την εποχή που ο κάθε θεονήστικος τεμπέλης γλείφοντας κατουρημένες ποδιές διορίστηκε στο δημόσιο και μετατράπηκε σε εργαλείο εξουσίας, τα πράγματα τελείωσαν. Τώρα που του πλασάρουν την Βίβλο θα επαναστατήσει. Όχι για άλλους λόγους αλλά γιατί μπορεί να του στερήσουν το όνειρο. Γιατί αφού διορίζονταν τα όνειρα ξεκίναγαν από τις διακοπές στη Μύκονο και τελείωναν στο SUB να σκάσουν οι γείτονες. Να γιατί έδιναν στους εαυτούς τους αυξήσεις και προνόμια, διότι με τρεις κι εξήντα δεν πας ταξίδια στη Βιέννη και τη Μαγιόρκα.
    Οι εξουσιαστές μπορεί να προβληματίζονται για το πέρασμα της Λευκής Βίβλου στις Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία αλλά δεν ανησυχούν για το πως θα περάσει στην Ελλάδα. Η «αριστερά» να είναι καλά. Θα βρει όνομα και γι’ αυτό. Εξ’ άλλου δεν υπήρχε λόγος να κατεβάσουν το παρακράτος της δεξιάς αντικαθιστώντας το για λίγο με το παρακράτος της «αριστεράς» των λιγούρηδων.
    Είναι τραγικό να σου λένε σήμερα πως ενδιαφέρονται για τις προκλήσεις που θα κληθεί η Ευρώπη να απαντήσει μέσα στην επόμενη δεκαετία, όπως η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ε.Ε, η εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, η ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, η ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών κοινωνιών αλλά και η τιθάσευση της παγκοσμιοποίησης, και να κάθεσαι να τους ακούς.
    Ακόμη πιο τραγικό είναι πως σε ενημερώνουν πως σε σχέση με την ασφάλεια η Ε.Ε πρέπει να είναι έτοιμη να αναλάβει περισσότερες ευθύνες, παραμένοντας προσηλωμένη στην ενίσχυση της κοινής ασφάλειας και άμυνας.
    Ποιας κοινής ασφάλειας και άμυνας; Μα φυσικά αυτής που θα τους συμφέρει σε οικονομικό επίπεδο αλλά και στην θυσία αν χρειαστεί έμψυχου δυναμικού το οποίο θα βρίσκουν εύκολα στις αποικίες που θα αισθάνονται ίσες μ’ αυτούς.
    Στις 25 Μαρτίου στη Ρώμη θα γιορτάσουν τα 60 χρόνια από την ίδρυση της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί λοιπόν, πολύ γλυκά θα πλασάρουν το μήνυμα με ένα Σχέδιο Δήλωσης όπου θα γίνεται έμμεση αλλά σαφέστατη αναφορά στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, δηλαδή «στο δικαίωμα ορισμένων χωρών να προχωρούν μπροστά σε ορισμένους τομείς εάν κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν». 
    Δεν χρειάζεται να είσαι προφήτης για να καταλάβεις ποιες χώρες θα προχωρούν μπροστά εάν κάποιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν.  Δεν χρειάζεται να είσαι προφήτης για να καταλάβεις ότι ΕΣΥ απαγορεύεται να προχωρήσεις γιατί η καθυστέρηση ή όπισθεν είναι το κέρδος των χωρών που πρέπει να είναι μπροστά.  Χρειάζεται όμως να καταλάβεις πως ο πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής τομέας σε διάφορες κατηγορίες είναι η βαριά σου βιομηχανία. Να καταλάβεις πως σε όλους τους καιρούς τα επιδόματα δεν είναι αμοιβή και τέλος πως όταν η αξιοπρέπεια όπως και η εθνική κυριαρχία φεύγουν δεν γυρνάνε πίσω ποτέ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου