Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Χωρίς ραντάρ οι εθνικές οδοί - Ανύπαρκτος ο έλεγχος ταχύτητας.



Χωρίς ραντάρ οι εθνικές οδοί - Ανύπαρκτος ο έλεγχος ταχύτητας.
Αφού πρώτα έγινε το θλιβερό ατύχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας στην Εθνική Οδό, τώρα ανακαλύπτουν αυτά που έπρεπε να υπάρχουν και δεν υπάρχουν, που έπρεπε  να γίνονται και δεν γίνονται. Θαυμάσια !
    Μόλις σε ένα σημείο σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, στη σήραγγα του Αρτεμισίου υπάρχουν σήμερα κάμερες - ραντάρ της Τροχαίας.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους τα όρια ταχύτητας ελέγχονται μόνο με χειροκίνητα μέσα.
    Εξαίρεση αποτελεί η Αττική Οδός που παρακολουθείται από 14 κάμερες. Και εκεί ωστόσο η διαδικασία καταγραφής και είσπραξης προστίμων χαρακτηρίζεται προβληματική.
    Το μόνο σημείο στο οποίο η Τροχαία «τσακώνει» τους παραβάτες οδηγούς είναι η σήραγγα του Αρτεμισίου που ελέγχεται με τέσσερα ραντάρ.
    Ανάλογες συσκευές που «φωτογραφίζουν» τον παραβάτη είχαν τοποθετηθεί την προηγούμενη δεκαετία σε πολλά σημεία της Εγνατίας Οδού, ωστόσο δεν λειτουργούν πλέον.Καμία πρόβλεψη για την τοποθέτηση ραντάρ δεν υπάρχει ούτε στους νέους αυτοκινητοδρόμους, που θα είναι «πρόκληση» για τους απερίσκεπτους οδηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου