Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Φυλή του Αμαζονίου ζει μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς καρδιαγγειακά προβλήματα!



    Η πρωτόγονη φυλή Τσιμάνε της Βολιβίας φαίνεται πως είναι “πρωταθλήτρια” της καρδιαγγειακής υγείας, αφού τα μέλη της ζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς να παρουσιάσουν προβλήματα καρδιάς.    
    Επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Gregory Thomas, ιατρικό διευθυντή του “Memorial Care Heart & Vascular Institute” στο νοσοκομείο Long Beach Memorial της Καλιφόρνια, μελέτησε τους Τσιμάνε προκειμένου να βρει τους λόγους που εκείνοι είναι τόσο υγιείς και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό “The Lancet”.
    Μετά από εξετάσεις που έγιναν σε περισσότερα από 700 μέλη της φυλής, διαπιστώθηκε ότι το 85% των ατόμων ζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς να παρουσιάσουν ίχνος αθηροσκλήρωσης, ενώ οι υπόλοιποι έχουν μηδαμινή έως ελάχιστη πιθανότητα εμφάνισης της πάθησης. “Στα 75 τους χρόνια η καρδιά τους είναι σαν να μιλάμε για 20χρονοςυ”, σχολιάζει ο Thomas.
    Επιπλέον, έχουν χαμηλή πίεση, χοληστερίνη και καρδιακό παλμό σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς του κόσμου. Οι αιτίες που κάνουν τους Τσιμάνε να έχουν τόσο καλή υγεία αφορούν στη ζωή που κάνουν καθημερινά και στη διατροφή τους. Τρέφονται κυρίως με λαχανικά, φρούτα και ψάρια, καταναλώνουν ελάχιστο κρέας και λιπαρά και κινούνται πολύ, καθώς πηγαίνουν πεζοί από το ένα μέρος στο άλλο για να κυνηγήσουν, να ψαρέψουν ή να συλλέξουν καρπούς για το τραπέζι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου