Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

«Κόκκινος συναγερμός» στα σύνορα με τα Σκόπια - Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις



«Κόκκινος συναγερμός» στα σύνορα με τα Σκόπια - Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις
    Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας αλλά και η Αστυνομία, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα, με σκοπό της ενίσχυσης της μεθορίου ανάμεσα στην Καστοριά και τη Φλώρινα, εξαιτίας της σοβαρότατης πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στα Σκόπια.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ήδη τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη έχουν θέσει σε επιφυλακή τα Σώματα Ασφαλείας, τη στιγμή που δημιουργείται μια νέα εστία αποσταθεροποίησης που δημιουργείται στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας.
    Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ήδη η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία παραμένει ετοιμότητα, ώστε από τη στιγμή της κλήσης και εντός δύο ωρών να μπορούν να μετακινηθούν οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και εντός έξι ωρών τα τεθωρακισμένα στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο.
    Ταυτόχρονα, οι αστυνομικές διευθύνσεις και οι τελωνειακές αρχές έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με τα Σκόπια.

Τι συμβαίνει στα Σκόπια

    Εδώ και λίγους μήνες, το κλίμα στα γειτονικά Σκόπια μυρίζει «μπαρούτι»: οι οπαδοί του απερχόμενου πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι, διαδηλώνουν καθημερινά στους δρόμους της πρωτεύουσας, απειλώντας με αποκλεισμό το Κοινοβούλιο, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το Σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ να κυβερνήσει.
    Όλα ξεκίνησαν, όταν ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβάνοφ, αποφάσισε να μη δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζάεφ, επικαλούμενος «εθνικούς λόγους».
    Επί της ουσίας, τα Σκόπια βρίσκονται αυτή τη στιγμή ένα βήμα πριν από τον εθνικό διχασμό, καθώς εκφράζονται φόβοι για επικίνδυνη αναζωπύρωση της διαμάχης ανάμεσα στο αλβανικό και το σλαβικό στοιχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου