Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ο Τραμπ θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ



Ο Τραμπ θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής των ηγετών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις 25 Μαίου στις Βρυξέλλες.
    Όπως γράφει το ΑΠΕ, η επίσκεψη του Τραμπ θα του δώσει την ευκαιρία να υποστηρίξει τη θέση του για την απαίτησή του να αυξήσουν πολλοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ τις αμυντικές τους δαπάνες ώστε να μοιραστεί το κόστος του οργανισμού ασφαλείας.
    Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ανησυχήσει σημαντικούς Ευρωπαίους συμμάχους του με τις απαιτήσεις του να αυξήσουν τις δαπάνες και τις δηλώσεις του που υποστηρίζει τη συμμαχία με τη Ρωσία για να αντιμετωπιστούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
    Ο πρόεδρος προσβλέπει στη συνάντησή του με τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ για να επαναβεβαιώσει την ισχυρή δέσμευσή μας στο ΝΑΤΟ και να συζητήσει θέματα ζωτικής σημασίας για τη συμμαχία, ιδιαίτερα την συμμαχική κατανομή ευθυνών και το ρόλο του ΝΑΤΟ στην πάλη ενάντια στη τρομοκρατία”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
    Ο Τραμπ θα υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο στις 12 Απριλίου τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ για να συζητήσουν “πώς να ενισχύσουν τη Συμμαχία ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις γιά εθνική και διεθνή ασφάλεια”, έγραφε η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου