Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Προσοχή: «Ευρωπαϊκή» απάτη!



Προσοχή: «Ευρωπαϊκή» απάτη!
    Ζητούν ΑΦΜ και στοιχεία και αυτόματα ο επιχειρηματίας έχει υπογράψει χωρίς να το ξέρει ένα συμβόλαιο διαφήμισης με κόστος 771 ευρώ το χρόνο, διάρκειας τριών ετών!
    Το Επιμελητήριο Χανίων εφιστά την προσοχή των μελών του, προκειμένου τα μέλη του να είναι προσεκτικά, ενώ ανάλογες επιστολές έχουν σταλεί και στο Ηράκλειο, όπως βλέπετε στο έγγραφο, με το οποίο ζητείται από τον επιχειρηματία να υπογράψει και να αποστείλει την επιστολή μέχρι τις
13/4:
Η ανακοίνωση του ΕΒΕΧ:
    Τις τελευταίες μέρες πολλά μέλη του Επιμελητηρίου Χανίων λαμβάνουν με το ταχυδρομείο μία επιστολή από την εταιρεία με την επωνυμία
EUROPEAN BUSINESS NUMBER.
    Η επιστολή είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και καλογραμμένη (
στα αγγλικά) και μέσω αυτής ζητείται από τον επαγγελματία να επιβεβαιώσει κάποια στοιχεία του (προσοχή, ήδη κάποια στοιχεία όπως η διεύθυνση, τηλ κ.α είναι προσυμπληρωμένα) και να προσθέσει το ΑΦΜ του, μέσω μιας έντυπης φόρμας την οποία ο ενδιαφερόμενος αφού υπογράψει και σφραγίσει πρέπει να στείλει πίσω.
    Στην πραγματικότητα η φόρμα είναι ένα συμβόλαιο για διαφήμιση, με κόστος
771€/έτος και ελάχιστη χρονική διάρκεια 3 έτη! Οι όροι που περιέχει η σύμβαση είναι ιδιαίτερα επαχθείς ενώ ορίζεται ως ισχύον το γερμανικό δίκαιο.
    Αν κάποιος έχει ήδη απαντήσει στην επιστολή και έχει αποστείλει τα στοιχεία του χωρίς να ξέρει περί τίνος πρόκειται, πρέπει να υπαναχωρήσει από αυτή, στέλνοντας εντός 14 ημερών συστημένη επιστολή.
    Αγαπητά μέλη μας, σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε πάντοτε να απευθύνεστε στη νομική σύμβουλο του Επιμελητηρίου Χανίων, τόσο για το εν λόγω ζήτημα όσο και για τυχόν άλλα θέματα που σας απασχολούν.
    Το Επιμελητήριο Χανίων σας παρακαλεί να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν ζητούνται ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας σας και να μην υπογράφετε οποιαδήποτε σύμβαση πριν συμβουλευθείτε το δικηγόρο σας.
    Από τη Νομική Υπηρεσία του ΕΒΕΧ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου