Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

«Μαϊμού» γυαλιά, παπούτσια και τσάντες στη παραλία της Θεσσαλονίκης- «Πάρτι» παρεμπορίου.



«Μαϊμού» γυαλιά, παπούτσια και τσάντες στη παραλία της Θεσσαλονίκης- «Πάρτι» παρεμπορίου.
Να κάνω μια ΡΗΤΟΡΙΚΗ ερώτηση. «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ;»
Η απάντηση, από εσάς…..
    Χιλιάδες είδη παρεμπορίου σε όλο σχεδόν το μήκος της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης. Την ώρα που οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι τουρίστες της πόλης, κάνουν την βόλτα τους, στο παραλιακό μέτωπο, αντικρίζουν καθημερινά πλανόδιους που έχουν στήσει την πραμάτεια τους,ο ένας δίπλα στον άλλον.
    Τσάντες, παπούτσια, γυαλιά, θήκες κινητών είναι τα είδη που βλέπουμε καθημερινά, όλα απομιμήσεις.  Το φαινόμενο του παρεμπορίου καλά κρατεί εδώ και αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονικη. Η αστυνομία κάνει συντονισμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές της πόλης, με σκοπό την πάταξη αυτού του φαινομένου, με τις συλλήψεις  και τις κατασχέσεις  να είναι χιλιάδες. Ωστόσο, φαίνεται πως οι πλανόδιοι με τις απομιμήσεις ''φυτρώνουν σαν...τα μανιτάρια''.
    Φυσικά, αρκετοί είναι οι καταναλωτές  που στρέφονται σε αγορές απο πλανόδιους, καθώς υπάρχει αισθητή διαφορά στην τιμή. Να σημειωθεί πως οι πλανόδιοι έχουν απλώσει την πραμάτεια τους όχι μόνο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, αλλά και στα πεζοδρόμια κεντρικών οδών της πόλης, όπως Τσιμισκή, Εγνατία ακόμα και σε σημεία της Λεωφόρου Στρατού, κατά καιρούς πλανόδιοι πολιτές έχουν στήσει παγκους. Στα προϊόντα παρεμπορίου έρχονται να προστεθούν και τα λαθραία πακέτα τσιγάρα.
    Η διακίνηση παραποιημένων προϊόντων μοιάζει με.. ''Λερναία Ύδρα'',  παρά τους ελέγχους, που πολλές φορές γίνονται σε καθημερινή βάση και  αυξάνονται χρόνο με το χρόνο,  το φαινόμενο διογκώνεται,  ενώ κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει την αξία όσων πωλήθηκαν τελικά στους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου