Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Αγκυρα: «Τα όπλα στο τζαμί ήταν της οργάνωσης του Φ.Γκιουλέν»



Ο «ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ»
Αγκυρα: «Τα όπλα στο τζαμί ήταν της οργάνωσης του Φ.Γκιουλέν»
Η ΕΥΠ αναζητά κιβώτια με G3A3, AK-47 & LAW θαμμένα στα βουνά της Ροδόπης
    Στον... Φετουλάχ Γκιουλέν επιχειρούν οι Τούρκοι να ρίξουν τις ευθύνες για την εύρεση οπλισμού σε τζαμί του χωριού Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη.
    Τόσο το τουρκικό γενικό προξενείο Κομοτηνής όσο και η ψευδομουφτεία Ξάνθης υποστηρίζουν ότι ο οπλισμός ανήκε σε μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλών, προσπαθώντας να αποσείσει τις ευθύνες από τους εξτρεμιστικούς κύκλους που υποθάλπει η Αγκυρα.
    Πάντως οι ελληνικές υπηρεσίες παρακολουθούν στενά όλους τους εντοπισμένους πυρήνες των εξτρεμιστών στης μεινότητας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα όπλα.
    Υπάρχει φημολογία για τρία κιβώτια με G3 ή με ΑΚ-47 που λέγεται ότι είναι κρυμμένα στον ορεινό όγκο της Ροδόπης μαζί με ένα κιβώτιο αντιαρματικά μιας χρήσης LAW.
    Μετά τη σύλληψη του ιμάμη για την κατοχή ενός πιστολιού 22 χιλιοστών, ενός άλλου 38 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα, ενός κυνηγετικού φλόμπερ και 30 φυσιγγίων, και την έκταση που πήρε το σοβαρό αυτό θέμα, ο γενικός πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί και ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μέτε, στον οποίον υπάγεται ο συλληφθείς ιμάμης, διοχέτευσαν στον τουρκόφωνο Τύπο της Ξάνθης πληροφορίες ότι πρόκειται για συνωμοσία, με εμπλοκή του δικτύου του Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση δείχνει ως «εγκέφαλο» του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου για την ανατροπή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του Γκιουλέν στη Θράκη και επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας αφενός ενόψει δημοψηφίσματος και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα.
    Την ίδια ώρα όμως, τοπικά μέσα της Θράκης παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται ως επισκέπτες του εν λόγω ιμάμη στο τζαμί της Ηλιόπετρας ο Αχμέτ Μετέ, ο αντίπαλός του στις «εκλογές» για την ψευδομουφτεία Αχμέτ Χράλογλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, οι πρώην βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν, Φαΐκ Φαΐκογλου και Τσετίν Μαντατζή, ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαούς και ο Αλή Ριζά Ακιντζί. 
    Αξιωματούχοι καθιστούν σαφές ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι μόλις τη Δευτέρα, ο αυτοεξόριστος πρώην διευθυντής της Τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν (της αγγλόφωνης έκδοσης) είχε αναρτήσει στο twitter μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο οι πληροφορίες του από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι έχουν αυξηθεί οι μυστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. 
    Τα δύο πιστόλια και οι σφαίρες απεστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια, ενώ ο συλληφθείς ιμάμης, που κατηγορείται για οπλοκατοχή, ανακρίνεται για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου