Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Πλειστηριάζεται κρατικό οικόπεδο “φιλέτο” στη Θεσσαλονίκη αξίας 980.000 ευρώ για οφειλή 1.310 ευρώ!



Πλειστηριάζεται κρατικό οικόπεδο “φιλέτο” στη Θεσσαλονίκη αξίας 980.000 ευρώ για οφειλή 1.310 ευρώ!
    Ένα κρατικό οικόπεδο “φιλέτο”, εμπορικής αξίας 980.000 ευρώ, εκπλειστηριάζεται στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Πολλά και παράξενα βρήκαμε όταν αρχίσαμε να σκαλίζουμε την υπόθεση, ενώ πέσαμε και σε περίεργες συμπτώσεις!
    Καταρχήν, το οικόπεδο είναι πραγματικά “φιλέτο”, καθώς βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου 5 και Τανταλίδου. Δεν ανήκει στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά στην κρατική εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» και παρακάτω θα σας δώσουμε λεπτομέρειες για την εν λόγω εταιρία.
Δείτε τα στοιχεία για τον πλειστηριασμό


    Καταρχήν, για όσους γνωρίζουν από Θεσσαλονίκη, αξίζει να αναφέρουμε ότι ανήκει στο 1ο δημοτικό διαμέρισμα. Το οικόπεδο είναι εμβαδού 1.116 τετραγωνικών μέτρων, οπότε η εμπορική του αξία, βάση θέσεως και εκτάσεως, είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τα 980.000 ευρώ που κοστίζει…
    Το οικόπεδο είναι φιλέτο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανήκει στην εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», τη δημόσια εταιρεία που είναι αρμόδια για τις κατασκευές σχολείων, έχει όπως προαναφέραμε εμπορική αξία 980.000 ευρώ και πλειστηριάζεται για οφειλή μόλις 1.310 ευρώ σε ιδιώτη!
    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που σας παρουσιάζουμε, τον πλειστηριασμό έχει αναλάβει η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, κα. Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά, με ότι αυτό συνεπάγεται… για τους γνωρίζοντες πράγματα και καταστάσεις στη Θεσσαλονίκη και τους πλειστηριασμούς.
    Το οικόπεδο είναι γωνιακό και θα μπορούσε ο ίδιος ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τη συμβολή της πολιτείας, να το αξιοποιήσει ποικιλοτρόπως, όπως να δημιουργήσει ένα δημοτικό παιδικό σταθμό ή γενικά ένα σχολείο.
    Η έκταση του ενός στρέμματος είναι υπέρ αρκετή για ένα τέτοιο κτίσμα, που θα δώσει μία μικρή αλλά σημαντική ανάσα στο πρόβλημα στέγασης διδακτικών αιθουσών, καθώς τέτοιο πρόβλημα έτσι κι αλλιώς υπάρχει στον δήμο Θεσσαλονίκης.
    Αναφερόμαστε σε ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, καθώς ο ακίνητο ανήκει -όπως προαναφέραμε- στην εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», που έχει ως αποκλειστική ιδιότητα τις κατασκευές σχολείων ή τις κατασκευές σε σχολεία.
    Διαβάστε ένα μικρό ιστορικό, που πήραμε από την επίσημη ιστοσελίδα του παραπάνω φορέα, που αφορά τι ακριβώς κάνει η εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.».
    Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ ΑΕ] είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές [νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.].
    Σκοπός μας είναι η παροχή πρωτοπόρων και καινοτόμων δημοσίων κτιρίων, με σεβασμό στο περιβάλλον και πάνω από όλα με τους ευνοϊκότερους όρους για το δημόσιο συμφέρον.
    Η εταιρεία προήλθε από τη συγχώνευση των εταιρειών “Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων” [ΟΣΚ ΑΕ] και “Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων” [ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ]. Την 01.08.2015 η συγχώνευση ολοκληρώθηκε με την προσχώρηση και της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ» στην ΚτΥπ ΑΕ.
    Λειτουργούν ακόμη προς ενημέρωσή σας και οι αρχειοθετημένες ιστοσελίδες της ΟΣΚ ΑΕ www.osk.gr, της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, www.depanom.gr και της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ www.themis.com.gr.
    Αναμένουμε μία σαφή απάντηση από το δήμο Θεσσαλονίκης για το συγκεκριμένο θέμα, στα εξής ερωτήματα:
    Είναι ενήμερος ο δήμος για τον πλειστηριασμό;
    Έχει προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις για να τον αποτρέψει;
    Τι θα κάνει η ΣΥΡΙΖΑία πρόεδρος της εταιρίας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.»;
    Πρόεδρος της εταιρίας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», είναι η ΣΥΡΙΖΑία Ιωάννα Κοντούλη. Άλλωστε, σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς, στα διοικητικά συμβούλια έχουν τοποθετηθεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σε αναλογία 7 προς 1…
    Η κα. Κοντούλη ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, δεν εξελέξη, οπότε “εξαργύρωσε” και αυτή τον προεκλογικό της αγώνα, με θέση σε κρατικό οργανισμό.
    Είναι βέβαια γνώστης του αντικειμένου, όντας η ίδια Τοπογράφος Μηχανικός, αν και σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, να κατέχουν θέσεις σε διοικητικά συμβούλια με μοναδικό γνώμονα την εκλογική τους ταυτότητα.
    Θέση μέλους στο συγκεκριμένο δ.σ. κατέχουν οι επίσης ΣΥΡΙΖΑίοι Δημήτριος Γεωργακόπουλος (από τη Χαλκίδα, γνωστός για την εμπλοκή του με τον ΣΥΡΙΖΑ), Ευαγγελία Γεωργούλα (από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Αττική με την παράταξη Χαϊκάλη), Διομήδης Παπαγεωργίου (μέλος του Συντονιστικού Οργάνου της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας), Στέλλα Πολίτου (υποψήφια βουλευτής για τη Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ διευθύνων σύμβουλος είναι ο Βασίλης Καραγιάννης, επίσης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
    Οπότε, ρωτάμε την κα. Κοντούλη και όλο το διοικητικό συμβούλιο, τι προτίθεται να κάνουν για να μη χαθεί κρατική περιουσία για 1.310 ευρώ;
    Μήπως ρώτησαν τους δανειστές για το εν λόγω ακίνητο;
    Δεν ρωτάμε τυχαία για τους δανειστές…
    Τον περασμένο Σεπτέμβριο, με το νόμο για πέρασμα των διάφορων ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, πέρασε και ο πρώην ΟΣΠ, η ΚτΥΠ (Κτιριακές Υποδομές).
    Άρα, η περιουσία των “Κτιριακών Υποδομών” πέρασε στο Υπερταμείο, με τις γνωστές ατάκες “με… πόνο ψυχής” και άλλα τέτοια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου