Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

La Repubblica: Οι σημαίες των τζιχαντιστών υψώνονται σε χωριά της Αλβανίας



La Repubblica: Οι σημαίες των τζιχαντιστών υψώνονται σε χωριά της Αλβανίας
http://www.iefimerida.gr
    Συναγερμός έχει σημάνει, σύμφωνα με τη La Repubblica, στις μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας από τη ριζοσπαστικοποίηση νεαρών Aλβανών και τη στρατολόγησή τους από τους τζιχαντιστές.
    Αυτό υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Οι σημαίες του Ισλαμικού Κράτους υψώνονται σε χωριά της Αλβανίας», που σημειώνει ότι ο «συναγερμός» έρχεται από τη γείτονα χώρα και ειδικά από τα χωριά στα σύνορα με το Κόσσοβο, όπου ήδη έχουν υψωθεί οι μαύρες σημαίες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
    «Πρόκειται για πυριτιδαποθήκη. Η Ιταλία γίνεται μια εκτεθειμένη χώρα», αναφέρει στην εφημερίδα πηγή από τις ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εντοπίζεται στην επαρχία της Πούλια, που συνορεύει με την Αλβανία όπου πιστεύεται ότι εκεί δρα κατά κύριο λόγο η αλβανική μαφία του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών.
    Η Αλβανία, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το Ισλαμικό Κράτος ήταν από τις χώρες που «τροφοδότησαν» περισσότερο τον στρατό του ενώ υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1000 άτομα έχουν μεταβεί στη Συρία και εντάχθηκαν στον στρατό του ISIS.
    Το τελευταίο διάστημα όμως, η ροή προς τη Συρία έχει μειωθεί γεγονός που ανησυχεί τις ιταλικές αρχές που πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται και στην εμβάθυνση της ριζοσπαστικοποίησης που παρατηρείται στην Αλβανία το τελευταίο διάστημα.
    Από την πλευρά τους, οι αλβανικές υπηρεσίες έχουν χαρακτηρίσει ως «εξαιρετικά επικίνδυνους» περίπου δέκα ιμάμηδες, οι δύο από τους οποίους είναι φυλακισμένοι. Από αυτούς, ο πιο επικίνδυνος θεωρείται ο Αλμίρ Ντάτσι, ο οποίος πιστεύεται ότι σκοτώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Συρία. Μέχρι τότε όμως στρατολόγησε στη Λεσνίκα της Αλβανίας, όπου βρισκόταν το τζαμί του, εκατοντάδες άνδρες οι οποίοι θεωρείται, σύμφωνα με την Ρεπούμπλικα ότι είναι εκείνοι μαζί με άντρες από το Ζαγκορκάν και το Ρεμένι που κάνουν τώρα την Ευρώπη να τρέμει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου