Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Κατάθεση ψυχής από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ ….Που ζητά ανανέωση της Εμπιστοσύνης!



Κατάθεση ψυχής από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ ….Που ζητά ανανέωση της Εμπιστοσύνης!
http://veteranos.gr/
    Κατάθεση Ψυχής του απερχόμενου και  ξανά υποψηφίου  Προέδρου της ΕΑΑΣ ,Υποστράτηγου Δανιά προς τους  Συναδέλφους του… Σε μια σπάνια  για τα Στρατιωτικά δρώμενα αυτοκριτική   ο Στρατηγός καταθέτει και   Εξηγεί γιατί ζητά ξανά την ανανέωση της Εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του με ταυτόχρονη πρόκληση σε όλους για Μαζική συμμετοχή !
    Αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΞ & των ΣΑ, εκλεκτά μέλη της Ένωσης των εκλιπόντων συναδέλφων, καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία ατομική και οικογενειακή.
    Όπως πολύ καλά γνωρίζετε είμαι και πάλι υποψήφιος για την θέση του Προέδρου της ΕΑΑΣ.
    Ζητώ την μαζική σας συμμετοχή στις εκλογές και να με ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ, προκειμένου αντλώντας
δύναμη από την εμπιστοσύνη σας, να συνεχίσω να σας εκπροσωπώ και να μάχομαι για το κοινό καλό με το αυτό σθένος και αποφασιστικότητα.
    Έχω την γνώση και την εμπειρία που απαιτείται και μαζί με τα μέλη του ΔΣ που εσείς θα επιλέξετε, θα είμαι παρόν μάχιμος και διεκδικητικός.
    Στην διάρκεια της 3ετούς θητείας μου λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών στην λειτουργία του ΔΣ (παραιτήσεις, διορισμοί) και πολλών άλλων θεμάτων που προέκυψαν στην πορεία πέτυχα το μέγιστο δυνατό από τις δεσμεύσεις μου του 2014.
    Στην Ε.Η του μηνός Ιουν.2015 &2016 δημοσίευσα τον απολογισμό μου για το 1ο και το 2ο έτος της θητείας μου αντίστοιχα.
    Το εναπομείναν έργο θα υλοποιηθεί απολύτως στην νέα μου θητεία, βεβαίως και με την βούληση των μελών του ΔΣ που εσείς θα επιλέξετε. Μεταξύ άλλων το νέο ΔΣ θα δρομολογήσει εκ νέου και τα εξής.
    Απόλυτη προτεραιότητα στα ζητήματα που αφορούν στα μέλη της ΕΑΑΣ ,όπως ενεργήσαμε και στην προηγούμενη θητεία μας και ακροθιγώς  αναφέρονται  παρακάτω και συνακόλουθα, η τροποποίηση/ βελτίωση όλου του νομικού καθεστώτος περί ΕΑΑΣ, αρχαιρεσίες, τοπικά παραρτήματα, συντονιστικό κ.α. με γνώμονα την διατήρηση της ΕΑΑΣ ως ΝΠΔΔ γιατί έτσι διασφαλίζεται η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΕΝΙΑΙΑ ΦΩΝΗ, που θα γίνει πιο δυνατή με την καθολική συμμετοχή σας.
    Ζητώ την εμπιστοσύνη σας γι’ αυτά που έκανα  και την κατανόηση σας για όσα δεν πρόλαβα να κάνω!
    Επιγραμματικά  τι έκανα με την στήριξη των μελών του απερχόμενου Δ.Σ διατηρήσαμε:
– Την θέση της ΕΑΑΣ είναι υπεράνω και έξω από τα πολιτικά κόμματα και αυτό εξασφαλίζεται από τον τρόπο ανάδειξης των μελών του ΔΣ, βάσει του κοινού ψηφοδελτίου, θέση την οποία υπηρετώ με θρησκευτική ευλάβεια.
    Ως πρόεδρος  της ΕΑΑΣ δεν είμαι ενταγμένος σε κανένα πολιτικό χώρο, συνομιλώ όμως με τους θεσμικούς παράγοντες και τα πολιτικά κόμματα για να προωθήσω τα συμφέροντά μας.
    Υπηρετώ με πάθος ,εντελώς ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ – ΑΛΤΡΟΥΙΣΤΙΚΑ και χωρίς καμία απολύτως ιδιοτέλεια επί καθημερινής βάσεως το «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» και αυτό επιθυμώ και από σας ασχέτως των
πολιτικών σας πεποιθήσεων.
–Ιδρύσαμε παρά τις οικονομικές στενότητες, πέντε νέα Παραρτήματα στις περιοχές του Διδυμοτείχου, ν. Λήμνου, ν. Κω,  ν. Σάμου, ν. Λακωνίας, γιατί πιστεύουμε ότι τα μέλη μας πρέπει να εκφράζονται μέσω των παραρτημάτων, αλλά και για Εθνικούς κυρίως λόγους.
– Ανταποκρινόμενοι στους σκοπούς της ΕΑΑΣ και κυρίως στην «εξασφάλιση των πάσης φύσεως θεμάτων που απασχολούν τα μέλη μας» μέσω της νομικής οδού καταθέσαμε αιτήσεις ακυρώσεως κατά των νόμων 4093/12,4307/14και του 4387/16,ο οποίος μας αποσυνδέει από τους μισθούς των εν ενεργεία, μας εντάσσει στον Ε.Φ.Κ.Α, διαφοροποιεί τις συντάξεις  χηρείας  κ.λ.π.
    Στον τομέα των αναδρομικών και σε συνεργασία και με τις ΕΑΑΝ &ΕΑΑΑ και αναλόγως της αποφάσεως του Σ.τ.Ε  που εκκρεμεί η αίτηση  ακύρωσης κατά του 4397/16,θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
– Διοργανώσαμε μαζί με τις ΕΑΑΝ &ΕΑΑΑ και σε συνεννόηση με τους φορείς ιδ. Δικαίου αποτελεσματικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πλην όμως η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη γι’ αυτό στις εκλογές πρέπει να ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενο για να προβληματισθούν οι εκάστοτε κρατούντες.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ όχι ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ.
    Με τον δικό μου αποτελεσματικό, σταθερό και  ευγενικό λόγο, αλλά και με τον ήπιο τρόπο και ύφος την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου, στις Τηλεοπτικές –Ραδιοφωνικές  συνεντεύξεις /δηλώσεις μου, που συμμετείχα πάντοτε υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματα μας. (όχι, στον ΕΦΚΑ, στην αποσύνδεση των συντάξεων από τους μισθούς των ε. ε, ειδικό μισθολόγιο, ειδικές συνθήκες εργασίας κ.λ.π. )
– Από του Βήματος της Βουλής των Ελλήνων και κατά την συζήτηση πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ παρουσίασα τις θέσεις της ΕΑΑΣ, σχετικά με την ΜΟΜΚΑ,ΥΠΑΕΑΠ ΕΔ   αναφέροντας ότι η όποια αξιοποίηση της περιουσίας πρέπει να είναι προς όφελος των ταμείων μας, αλλά και ημών των ιδίων γιατί λαμβάνουμε μέρισμα.
 -Περιήλθα πολλά εκ των παραρτημάτων μας, γιατί πιστεύω στην επικοινωνία και διότι θέλω να αφουγκράζομαι τους προβληματισμούς και τα θέματα/προβλήματα, που σας απασχολούν και αναλόγως να ενεργώ.
-Εκπροσώπησα την ένωση σε όλες τις Εθνικές και άλλες υποχρεώσεις, όπως  Μάχη των Αθηνών
(Μακρυγιάννη), Μάχη Φλωρίνης, εκδήλωση στα Τρίκαλα για την μάχη στο ύψωμα 731. Γράμμος Βίτσι, Λιτόχωρο. κ.α.
– Στα ΔΣ του ΝΙΜΤΣ,ΜΤΣ που μετέχω δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου αλλά όλους σας .   Επιθυμία μου είναι οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται (ΝΙΜΤΣ) στους διαμένοντες στο λεκανοπέδιο Αττικής να είναι οι αυτές και για τους διαμένοντες εκτός Αττικής και κυρίως σ’ αυτούς που διαμένουν στις Ακριτικές περιοχές της χώρας μας.
    Στο ΔΣ/ΜΤΣ παρακολουθώ τις εξελίξεις και παρεμβαίνω πάντοτε υπέρ των τέκνων (ΒΟΕΑ), μερισματούχων σχετικά με τα εφάπαξ βοηθήματα καθώς και τις νομικές παρεμβάσεις στην βελτίωση του νομικού πλαισίου που διέπει το ΜΤΣ.
    Στην ΕΑΑΣ (συνισταμένη) είναι ευπρόσδεκτοι  όλοι οι φορείς  που δραστηριοποιούνται  στο χώρο των ΕΔ & των ΣΑ (συνιστώσες) με  ομόρροπη όμως κατεύθυνση για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα από κοινού.
    Τέλος πολλά μπορούσα να γράψω ,αρκούμαι όμως σε αυτά τα οποία θεωρώ κεφαλαιώδη γιατί τα πέτυχα υπό αντίξοες συνθήκες. Υπόσχομαι ότι πάντοτε θα εργάζομαι επί καθημερινής βάσεως όπως μέχρι τώρα  ανιδιοτελώς και θα  προσπαθώ για το καλύτερο.
    Φιλικά και Συναδελφικά.
                                                                       Υπτγος ε.α Ε.Ν.Δανιάς.
                                                         Πρόεδρος & Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΑΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου