Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Εστιατόρια για ιδιαίτερες περιστάσεις στην Θεσσαλονίκη.



Εστιατόρια για ιδιαίτερες περιστάσεις στην Θεσσαλονίκη.
Είναι και …. πάμφθηνα. 30 Ε το άτομο!
Εκεί πάς μόνο αν θέλεις να «ρίξεις» κάποια γκόμενα «ανεμοπαρμένη».
    Η Θεσσαλονίκη είναι… γκουρμέ και εμείς απολαμβάνουμε μερικές από τις πιο ψαγμένες γεύσεις της σε πέντε ενδιαφέροντα εστιατόριά της.
    Καλαίσθητοι χώροι, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, ανοιχτές κουζίνες, μοντέρνα γαστρονομία και ελληνικές γεύσεις εκτελεσμένες με φαντασία και γκουρμέ διάθεση. Πέντε από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης μας προτείνουν ιδιαίτερα γαστριμαργικά ταξίδια κι εμείς… ακολουθούμε.

b. restaurant
Λεωφόρος Γ’ Σεπτεμβρίου 2, τηλ: 2310869695
    Εγκαινίασε την συνήθεια του museum dining στην Θεσσαλονίκη, υποδεχόμενο τους κατοίκους στον καλαίσθητο χώρο του εστιατορίου του Βυζαντινού Μουσείου. Το “Β” είναι ιδανικό για επαγγελματικά γεύματα τα μεσημέρια και ρομαντικά δείπνα υπό το φως των κεριών τα βράδια. Το μενού υπόσχεται ένα γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο, με πιάτα που ανανεώνονται δύο φορές το χρόνο. Ξεχωρίζουν τα ζυμαρικά, όπως τα σπιτικά ραβιόλια με μοσχαράκι, λαχανικά και σάλτσα μαύρης τρούφας. Θα βρείτε επίσης εξήντα διαφορετικές ετικέτες κρασιού και θα υπολογίσετε περί τα 25€ το άτομο.

Anassa
Σοφούλη 26, τηλ: 2311821360
    Το αγαπήσαμε τα καλοκαίρια στη Φούρκα της Χαλκιδικής, αλλά τώρα απολαμβάνουμε το καλό του φαγητό και στην πόλη τον χειμώνα. Το εστιατόριο Anassa αποτελεί άξιο εκπρόσωπο της δημιουργικής κουζίνας και της μοντέρνας γαστρονομίας, σερβίροντας στον urban chic χώρο του στην οδό Σοφούλη πιάτα όπως φιλέτο πάπιας με πουρέ σελινόριζας, ταλιατέλες με αρνάκι, νουά μαγειρεμένο σε πόρτο, μαύρο λιγκουίνι με γαρίδα, ξιφία, σολομό και τραγανό ριζότο λεμονιού. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 30€ το άτομο.

Thria
Μαρίας Κάλλας 1, τηλ: 2310821120
    Θέα στην Νέα Παραλία, μίνιμαλ διακόσμηση, ατμοσφαιρικός φωτισμός και καλαισθησία αποτελούν το σκηνικό στο οποίο απολαμβάνουμε δημιουργίες της ανοιχτής (όσο και δημιουργικής) κουζίνας. Οι γεύσεις είναι ελληνικές με έθνικ πινελιές και γκουρμέ εκτέλεση – ξεχωρίζουμε το ταρτάρ μόσχου με εστραγκόν και χρένο, την ταλιάτα black angus με κρέμα αγκινάρας, πατάτες κονφί και υγρό gel μαύρου σκόρδου με σάλτσα πόρτο και το φρέσκο ραβιόλι άγριων μανιταριών με ταλιατέλες από σπαράγγι. Υπολογίστε περί τα 25-30€ κατ’ άτομο, με κρασί.

Παπαρούνα
Παγγαίου 4 και Δόξης, Λαδάδικα, τηλ: 2310510852
    Καλό κρασί, σούπερ κοκτέιλ και γαστρονομικές εκπλήξεις είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας της αγαπημένης Παπαρούνας. Εδώ χορταίνουμε με ριζότο γαρίδας με μπούκοβο και ούζο, ταλιατέλες με φρέσκο σολομό, βότκα και κρέμα ντομάτας, σιγομαγειρεμένο χοιρινό στη γάστρα με τζίντζερ και μπύρα, αποδομημένο μουσακά με φινόκιο, μπεσαμέλ μοχίτο και κρέμα φέτας ή φιλέτο λαυράκι γεμιστό με μους σολομού και άνηθο. Μαζί με κρασί ή κοκτέιλ υπολογίστε περί τα 20-25€ το άτομο.

Grada Nuevo
Καλαποθάκη 14, τηλ: 2310271074
    Ατμοσφαιρικό, καλαίσθητο αλλά οικείο, το wine restaurant της οδού Καλαποθάκη προτείνει δείπνο υπό το φως των κεριών. Ένας εκτενέστατος κατάλογος δεκάδων ετικετών κρασιού μας παρασύρει σε μεθυστικά μεσογειακά αρώματα, ενώ στην κουζίνα ετοιμάζονται γεύσεις όπως σιγοψημένο γλώσσα με καβουρδισμένο αμύγδαλο, μυλοκόπι γεμιστό με γαρίδες και σάλτσα λευκών σπαραγγιών Έβρου, κριθαρώτο πεσκανδρίτσας, ραγού παπαρδέλες με φιλέτο, κρέμα αρσενικού Νάξου και λάδι πικραμύγδαλου και άλλα κρεατικά, θαλασσινά και ζυμαρικά. Για ένα καλό γεύμα, υπολογίστε περί τα 30-35€ το άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου