Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΕΑΑΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΕΑΑΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
     Πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή 22 Ιανουαρίου, η κοπή της Βασιλόπιττας της ΕΑΑΣ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην κατάμεστη Αίθουσα Τιμών της Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης ( ΛΑΦΘ), στην οποία παρευρέθηκαν πλήθος επισήμων προσκεκλημένων και κοινού.
     Παρευρέθηκαν ή εκπροσωπήθηκαν όλες οι Στρατιωτικές, Θρησκευτικές και Πολιτικές αρχές της πόλης μας, πλήθος αξιωματικών εα όλων των βαθμών, καθώς και μαθητές που αρίστευσαν στο σχολείο τους, παιδιά αξιωματικών εα, με τους γονείς τους. Με τον κίνδυνο να παραλείψω κάποιον και να δημιουργηθεί παρεξήγηση «εκ του μη όντος», παραπέμπω στις φωτογραφίες από την εκδήλωση που θα ακολουθήσουν στο τέλος.
    Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη εισαγωγή του Προέδρου της ΕΑΑΣ Ν.Θεσσαλονίκης, Αντιστράτηγου εα Νικολάου Μηλιωρίτσα. Ακολούθως, μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΕΑΑΣ Υποστρατήγου εα Ευαγγέλου Δανιά, ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το θρησκευτικό μέρος της τελετής.
    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ν.Θεσσαλονίκης έκοψε την πίττα με τον προβλεπόμενο τρόπο, ενώ συγχρόνως μοιράστηκαν και ατομικές πίττες σε όλους τους παρευρισκόμενους.
    «Τυχεροί» ήταν από την μεγάλη βασιλόπιττα ο Αντιστράτηγος εα Χαράλαμπος Τσιτσιμπίκος και από τις μικρές πίττες ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ Βασίλειος Διαμαντίδης.
    Στη συνέχεια, η Κερκυραϊκή Χορωδία «Ιωάννης Καποδίστριας» έδωσε μια ξεχωριστή «νότα» στην εκδήλωση με την θαυμάσια παρουσία της και το πρόγραμμά της.
    Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών της ΕΑΑΣ στην Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά για την αγαστή συνεργασία και συμπαράσταση στην Ένωση, στην Κερκυραϊκή Χορωδία «Ιωάννης Καποδίστριας» και στον γηραιότερο απόστρατο αξιωματικό του Νομού Θεσσαλονίκης, τον 104ετή Ταξίαρχο Διαβιβάσεων Αντώνιο Μοιρισκλάβο ( Ταξη ΣΣΕ 1938 ) , ο οποίος και απηύθυνε σύντομο και μεστό χαιρετισμό.
    Κατόπιν, επιδόθηκαν στους αριστεύσαντες μαθητές τιμητικές διακρίσεις, συνοδευόμενες από χρηματικό ποσό.
    Την εκδήλωση, έκλεισε  μικρή δεξίωση προς όλους τους παρευρισκόμενους.
    Για ακόμη μία χρονιά, η ΕΑΑΣ Ν. Θεσσαλονίκης, με την λιτή αλλά μεστή τελετή που διοργάνωσε, ανταπεξήλθε πληρέστατα στην ετήσια παραδοσιακή τελετή, αποκομίζοντας τα ευμενή σχόλια των παρευρεθέντων.
    Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση.
Ανδρέας Μελεζιάδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου