Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ: Οι συντάξεις μας περικόπηκαν κατά 82%.



Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ: Οι συντάξεις μας περικόπηκαν κατά 82%.
Έ, όχι και 82%! Όχι ακόμα, δηλαδή….
http://www.seleo.gr
    «Φτάσαμε να βάζουμε ως αίτημα τα αυτονόητα. Είμαστε σε μία κατάσταση η οποία είναι άθλια για όλους τους συνταξιούχους για χρήματα τα οποία τα πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν» δηλώνει στον Alpha 96,5 & Alpha 989, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
    «Από την αρχή της κρίσης οι συντάξεις μας έχουν πετσοκοπεί. Αυτή είναι μία πραγματικότητα η οποία συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και από εδώ και πέρα γιατί τα αιτήματα των δανειστών και η νομοθεσία που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση είναι προς αυτή την κατεύθυνση» επισημαίνει ο κ. Κουμπούρης. Αναφερόμενος σε συνάντηση που είχαν οι συνταξιούχοι με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τονίζει ότι ο Α.Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι μετά το 2018 τα στοιχεία θα αλλάξουν και ότι δεν θα περικοπούν άλλο οι συντάξεις. «Εκείνο που μας είπαν ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι ότι θα δεσμευτούν να δώσουν κάποια εφάπαξ που χρωστούν και ότι θα δίνονται οι συντάξεις νωρίτερα» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.
    Συνεχίζοντας, ο κ. Κουμπούρης στέκεται στον νόμο Κατρούγκαλου και επισημαίνει ότι με αυτές τις διατάξεις οι νέοι συνταξιούχοι που θα βγουν τον Μάιο θα έχουν «πετσοκομμένες» τις συντάξεις τους. «Μας είπαν ότι μετά το 2018 ελπίζουν να έχουν πιάσει τους δείκτες και να μην γίνει νέα περικοπή» προσθέτει ο ίδιος.
    «Συνολικά, οι συντάξεις μας περικόπηκαν κατά 82% οι επικουρικές και οι κύριες. Σαφώς και θέσαμε και άλλα θέματα υγείας στον πρωθυπουργό» καταλήγει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και προειδοποιεί για νέες κινητοποιήσεις υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου