Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Διορίστηκαν 2.500 στα hotspots, αλλά δεν "πατούν" στη δουλειά



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Διορίστηκαν 2.500 στα hotspots, αλλά δεν "πατούν" στη δουλειά
    Με μια ερώτηση-καταγγελία 20 βουλευτών της κυβέρνησης αναδείχθηκε το χάος που επικρατεί στο προσφυγικό, αφού μόλις το 20% των 2.500 ανθρώπων που διορίστηκαν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών ανέλαβε τα καθήκοντά του σε αυτές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Πρώτου Θέματος".
    Όπως σημειώνεται στην κυριακάτικη εφημερίδα, προκύπτει ότι οι περισσότεροι προσληφθέντες απασχολούνται σε άλλα έργα από εκείνα για τα οποία διορίστηκαν ή παραμένουν ανενεργοί την ώρα που οι ίδιοι οι πρόσφυγες βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα, στην επίμαχη ερώτηση των κυβερνητικών βουλευτών ζητούνται εξηγήσεις από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Το παράδειγμα της Ριτσώνας
    Όπως σημειώνουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους, εστιάζοντας το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ριτσώνας, η εικόνα είναι η εξής:
    "Το ποσοστό του εργατικού δυναμικού που απασχολείται τελικώς για τον σκοπό για τον οποίο προσελήφθη δεν ξεπερνά το 20%. Ταυτόχρονα, οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι και τεχνικοί, όπως υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, που είναι απαραίτητοι εντός της δομής, εκλείπουν σε ποσοστό 100%".
Η εγκύκλιος
    Το πρόβλημα, όπως οι ίδιοι οι βουλευτές επισημαίνουν, δημιουργείται εξαιτίας εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας "που έδωσε τη δυνατότητα αξιοποίησης του προσωπικού σε χώρους εκτός των κέντρων φιλοξενίας σε ποσοστό έως και 50% για την κάλυψη αναγκών πέραν των ορίων της δομής, αλλά που σχετίζονται με τη λειτουργία και την εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων προσφύγων".
    Όπως καταγγέλλουν, λοιπόν, οι κυβερνητικοί βουλευτές, "ο εκάστοτε εντεταλμένος δημοτικός υπάλληλος για τη διαχείριση του προγράμματος και την κατανομή του προσωπικού λειτουργεί κατά το δοκούν και χωρίς κανέναν έλεγχο".
    Σημειωτέον πως η περίπτωση της Ριτσώνας είναι μόνο μία από τις συνολικά 24 δομές όπου εφαρρμόζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και αφορά 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης 8μηνης διάρκειας σε 19 κέντρα φιλοξενίας και 5 hotspots σε 8 περιφέρειες. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17.532.136 ευρώ, εκ των οποίων τα 10.951.960 ευρώ προέρχονται από συγχρηματοδοτούμενη δαπάνη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τα 6.571.176 ευρώ από πόρους του ΟΑΕΔ.

1 σχόλιο:

  1. Το παραδέχτηκε ο Βιτσας και είπε ότι οι Δήμοι δεν τους στέλνουν επειδή κάνουν τη δουλειά οι Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ αυτοί προσλήφθηκαν για να απεμπλακούν οι ΕΔ.(Το πιθανότερο θαναι ημέτεροι που θα αμοίβονται χωρίς να κάνουν τίποτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή