Συνέδριο Αγροτεχνολογίας
Η
συμβολή των μικροοργανισμών στη γεωργία, την παραγωγή τροφίμων και την υγεία,
θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του 5ου Ετήσιου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας
που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε
συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College. Θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου και οι εργασίες του θα
φιλοξενηθούν στην αίθουσα Seth Frank της Σπουδαστικής
Εστίας Aliki Perroti, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον επικεφαλής του Perrotis College και της Μεταπτυχιακής Σχολής του, δρ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και θα έχει ως θέμα: «Οι μεταγονιδιωματικές τεχνολογίες και η αποτίμηση των ωφέλιμων (προβιοτικών) μικροβίων στα φυτά, ζώα, τρόφιμα και ανθρώπους». Θα ακολουθήσει εισήγηση στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου από τον καθηγητή και υπεύθυνο του τμήματος Διαχείρισης Αγρο-Περιβαλλοντικών Συστημάτων του Perrotis College, Αθανάσιο Γκέρτση με θέμα: «Ο μικρόκοσμος του εδάφους… συμβολή του στη γεωργία και παραγωγή τροφίμων».
Το ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας διοργανώνεται αδιάλειπτα από το 2012 και έχει πλέον καταστεί θεσμός στα δρώμενα της πόλης ως η κορυφαία εκδήλωση του είδους. Το φετινό Συνέδριο εστιάζει στον πολυδιάστατο ρόλο και την πρακτική αξιοποίηση των ωφέλιμων μικροοργανισμών σε όλα τα επίπεδα της αγροδιατροφικής αλυσίδας, συμβάλλοντας στην ταυτότητα και εν τέλει την προστιθέμενη αξία των αγροδιατροφικών προϊόντων.
Xορηγοί: Dow AgroSciences Export SAS – Kouimitzis Group – Pelopac Mediterranean Food Specialties. Yποστηρικτές: Agrotech S.A. – Belas Foods – Bios Agrosystems – Φάρμα Κουκάκη – Κτήμα Γεροβασιλείου – Profarm Agrosolutions – Trikalinos ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ – tuvunu - VERGINA
Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον επικεφαλής του Perrotis College και της Μεταπτυχιακής Σχολής του, δρ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και θα έχει ως θέμα: «Οι μεταγονιδιωματικές τεχνολογίες και η αποτίμηση των ωφέλιμων (προβιοτικών) μικροβίων στα φυτά, ζώα, τρόφιμα και ανθρώπους». Θα ακολουθήσει εισήγηση στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου από τον καθηγητή και υπεύθυνο του τμήματος Διαχείρισης Αγρο-Περιβαλλοντικών Συστημάτων του Perrotis College, Αθανάσιο Γκέρτση με θέμα: «Ο μικρόκοσμος του εδάφους… συμβολή του στη γεωργία και παραγωγή τροφίμων».
Το ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας διοργανώνεται αδιάλειπτα από το 2012 και έχει πλέον καταστεί θεσμός στα δρώμενα της πόλης ως η κορυφαία εκδήλωση του είδους. Το φετινό Συνέδριο εστιάζει στον πολυδιάστατο ρόλο και την πρακτική αξιοποίηση των ωφέλιμων μικροοργανισμών σε όλα τα επίπεδα της αγροδιατροφικής αλυσίδας, συμβάλλοντας στην ταυτότητα και εν τέλει την προστιθέμενη αξία των αγροδιατροφικών προϊόντων.
Xορηγοί: Dow AgroSciences Export SAS – Kouimitzis Group – Pelopac Mediterranean Food Specialties. Yποστηρικτές: Agrotech S.A. – Belas Foods – Bios Agrosystems – Φάρμα Κουκάκη – Κτήμα Γεροβασιλείου – Profarm Agrosolutions – Trikalinos ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ – tuvunu - VERGINA
Πρόγραμμα
του Συνεδρίου
15.00-15.30
Εγγραφές
15.30-15.40 Έναρξη
ΗΛΙΑΣ ΣΠΥΡΤΟΥΝΙΑΣ Γενικός
∆ιευθυντής, Ελληνο-Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο
Χαιρετισµοί
ΣΙΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος, Ελληνο-Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο
ΠΑΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΗΣ Πρόεδρος,
Αµερικανική Γεωργική Σχολή
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ Μέλος
Επιτροπής Αγροτεχνολογίας, Ελληνο-Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο
15.40-16.00
Εναρκτήρια Οµιλία
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ
Κοσµήτωρ, Perrotis College, Αµερικανική Γεωργική Σχολή
Τέως Υπουργός
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Οµότιµος Καθηγητής, Α.Π.Θ. και Ε.Κ.Ε.Τ.Α.
“Οι µεταγονιδιωµατικές τεχνολογίες
και η αποτίµηση
των ωφέλιµων (προβιοτικών)
µικροβίων στα φυτά, ζώα, τρόφιµα και ανθρώπους”
16.00-17.00 Ενότητα Ι : Ο ρόλος των µικροοργανισµών στο
αγροδιατροφικό οικοσύστηµα
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΕΡΤΣΗΣ
Καθηγητής και Υπεύθυνος Τµήµατος ∆ιαχείρισης Αγρο-Περιβαλλοντικών Συστηµάτων,
Perrotis College, Αµερικανική Γεωργική Σχολή
“Ο
µικρόκοσµος του εδάφους… συµβολή του στη γεωργία και παραγωγή τροφίµων”
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΡΗΤΑΣ
Διευθυντής Μικροβιολογίας και Λοιµωδών Νοσηµάτων, Τµήµα Κτηνιατρικής Σχολής
Επιστηµών Υγείας, Α.Π.Θ.
“Η
χρήση των προβιοτικών στη ζωική παραγωγή”
ΝΟΤΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
Αναπληρωτής ∆ιευθυντής Ινστιτούτου Εφαρµοσµένων Βιοεπιστηµών, E.K.E.T.A.
"Αποτίµηση
και αξιοποίηση των µικροοργανισµών για τη δηµιουργία ταυτότητας των ελληνικών
τροφίµων"
ΝΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ Κλινική
διαιτολόγος-διατροφολόγος, Food Method Nutrition Center
“Η
σηµασία των µικροοργανισµών σε µια ισορροπηµένη διατροφή”
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ : ΑΙΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ Πρόεδρος, Ε.ΒΙ.Ε. Μιχαηλίδης
Α.Ε.
17.00-17.20 Παρέµβαση
µέσω skype
ΘΕΜΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Καθηγητής Φυτοπαθολογίας, University of California-Davis
“Ο βιολογικός
έλεγχος των αφλατοξινών
σε φιστίκια, αµύγδαλα
και σύκα, µε
στόχο την παραγωγή
ξηρών καρπών και φρούτων χωρίς αφλατοξίνες”
17.20-18.30 Ενότητα
ΙΙ: Ενσωµατώνοντας τα οφέλη των
µικροοργανισµών στην παραγωγική διαδικασία
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Marketing Manager Balkans, Dow AgroSciences Export S.A.S.
“Η χρήση
των φυσικών µικροοργανισµών στη σύνθεση
των φυτοπροστατευτικών προϊόντων
και η συµβολή τους στην παραγωγή ασφαλών τροφίµων”
ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
∆ιευθύνων Σύµβουλος, Hansen Hellas Α.Β.Ε.Ε.
“Σύγχρονες τάσεις
στη χρήση µικροβιακών
καλλιεργειών στην παραγωγή
τροφίµων και οι
εξελίξεις στον χώρο των
προβιοτικών µικροοργανισµών”
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙ∆ΗΣ ∆ιευθύνων Σύµβουλος, Pelopac Α.Β.Ε.Ε.
“Η
θρεπτική αξία της επιτραπέζιας ελιάς”
ΜΑΡΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ Υπεύθυνη ∆ιαχείρισης Ποιότητας
και Ασφάλειας Τροφίµων, Μπέλας Φ. & Υιός Α.Ε.-Τυροκοµικά Βερµίου
“H επίδραση
των διαφόρων τύπων
καλλιεργειών και πυτιάς
στα φυσικοχηµικά και
οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των λευκών τυριών άλµης”
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου, Αλλαντοποιία Sary Α.Ε.
“Ωφέλιµοι
µικροοργανισµοί στην παρασκευή αλλαντικών αέρος µε προσθήκη αρωµατικών φυτών”
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ
Πρόεδρος, Τρικαλινός Ε.Ε.
“Τρικαλινός
αυγοτάραχο”
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΑΣ Συνεκδότης-Εµπορικός ∆ιευθυντής, Εφηµερίδα
“Αγροτική Έκφραση”
18.30-18.50 Ολοκλήρωση Εργασιών
Προλογισµός
ΘΥΜΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ
Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, REDESTOS Efthymiadis Agrotechnology Group
Κεντρική Οµιλία
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Υπουργός, Υπουργείο
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων
18.50-19.30 Κοκτέιλ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου