Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Καρυπίδης: Για όλα φταίει η «Μαρινόπουλος Α.Ε»



Καρυπίδης: Για όλα φταίει η «Μαρινόπουλος Α.Ε»
….για όλα φταίνε οι γκόμενες,
οι πρώην και οι επόμενες,
ανώνυμες και επώνυμες
προσωρινές και μόνιμες
γενικώς……
capital.gr
    Για ψεύδη και συκοφαντικούς ισχυρισμούς κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου η αλυσίδα Καρυπίδης, η οποία την περασμένη Άνοιξη υπέβαλε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, την οποία ανακάλεσε λίγα 24ωρα αργότερα.
    Με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της η εταιρεία, η οποία διαθέτει δίκτυο άνω των 100 καταστημάτων σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα, υποστηρίζει πως στη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, δεν έγινε καμία αναφορά σε απολύσεις από την πλευρά της. Αντιθέτως, όπως υποστηρίζει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της, ζήτησε τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας.
    Αποδίδει δε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται στο ότι όπως λέει "η εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. μας οφείλει πλέον των 50.000.000 ευρώ, και ενώ έχει αναγνωρίσει εγγράφως το χρέος της ουδεμία καταβολή έκανε ή προτίθεται να κάνει."
    Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι υπάρχει δυσκολία στην υλοποίηση του σχεδίου της για την εξεύρεση επενδυτή και επιρρίπτει τις ευθύνες και σε αυτή την περίπτωση στο υπουργείο και στο σωματείο των εργαζομένων της. Γιατί όπως λέει "αντί το Υπουργείο Εργασίας και το Σωματείο των Υπαλλήλων μας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, να στηρίξουν τη δημιουργική μας προσπάθεια, έβαλαν ταφόπλακα στην επένδυση, απομακρύνοντας οριστικά τον επενδυτή."
    Καταλήγοντας στην ανακοίνωση της η Καρυπίδης αναφέρει ότι επιδιώκει την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, χωρίς όμως να αναφέρει ούτε ποια είναι η δική της πρόταση ούτε που και γιατί κόλλησε η εξεύρεση επενδυτή, ενώ ζητά στήριξη από το υπουργείο Εργασίας και προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα κ. Νεφελούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου