Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Αστυνομικοί Σάμου: "Πρέπει να κλείσει το Κέντρο μεταναστών"



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    Με επιστολή της προς τον  Υπουργό και τον Αρχηγό της Αστυνομίας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου κάνει σοβαρές καταγγελίες σχετικά με επικινδυνότητα της λειτουργίας του Κέντρου Μεταναστών στη Σάμο!
    Μεταξύ άλλων η Ε.Α.Υ. Σάμου ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως θυσιάζει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, απομονώνοντας το μεταναστευτικό πρόβλημα όλης της Χώρας κυρίως σε αυτά και μετατρέποντάς τα, σε τόπους εγκλωβισμένων ψυχών!
    Επίσης ζητά την απομάκρυνση του HOT SPOT της Σάμου από την κατοικημένη περιοχή για λόγους ασφαλείας, τον άμεσο διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, την άμεση αποσυμφόρηση του HOT SPOT Σάμο, τον έλεγχο όλων των Μ.Κ.Ο. και να υπάρχει υποχρεωτική κάρτα εισόδου όσων εργάζονται στα κέντρα μεταναστών, ενώ εμμέσως καταγγέλει πως δεν υπάρχει σχέδιο Ασφαλείας και σχέδιο εκκένωσης του Κέντρου!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
"κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,
    Μετά τα αλλεπάλληλα επεισόδια που προκλήθηκαν από μετανάστες, στη περιοχή του Δημοτικού Κήπου στη πόλη της Σάμου, τα οποία εν συνεχεία επεκτάθηκαν στον χώρο του HOT SPOT, τόσο εσωτερικά όσο και έξωθεν αυτού, με ρίψη πετρών από μετανάστες σε διερχόμενα αυτοκίνητα πολιτών, καθώς και εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο με αποτέλεσμα τη θραύση παραθύρου περιπολικού οχήματος, είναι δεδομένο πως έχει προκληθεί στην κοινή γνώμη και στους πολίτες αυτού του ακριτικού τόπου, μια έκδηλη ανησυχία και ένα αίσθημα φόβου.
    Η ειρηνική δε καθημερινότητα που μέχρι τώρα βίωναν στον τόπο τους, πλέον διακυβεύεται.
    Δεδομένο είναι επίσης, ότι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί, των οποίων οι αντοχές πλέον έχουν φτάσει στα όρια τους, μεταξύ των πλείστων άλλων ρόλων τους κατά την υπηρεσιακή καθημερινότητά τους, έχουν αναλάβει και τον ρόλο του διαμεσολαβητή-ειρηνευτή, μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των μεταναστών-προσφύγων.
    Ειλικρινά πιστεύετε ότι μπορεί σε μια πόλη των 7,000 κατοίκων να φιλοξενούνται, με τις όποιες ιδιαιτερότητες, πληθυσμός μεταναστών και προσφύγων που υπερβαίνει τις 2,500;
    Φτάνει πια!
    Δεν αντέχουμε ως εργαζόμενο προσωπικό και ως άνθρωποι, τον ρόλο του σάκου του μποξ που εσείς επιλέξατε για εμάς.
    Η εργασία μας ανέκαθεν αποτελούσε λειτούργημα και ως τέτοιο οφείλουμε να την διαφυλάξουμε!
    Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.
    Δεν θα ανεχτούμε σε καμία περίπτωση, να γίνουν οι εργαζόμενοι αστυνομικοί το εξιλαστήριο θύμα της όποιας σκοπιμότητας, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται.
    Κρούουμε λοιπόν, τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας άμεσα να πάρετε πρωτοβουλίες και να ενεργήσετε ώστε να διασφαλιστεί στο έπακρο το αίσθημα ασφάλειας των Σάμιων πολιτών, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των Συναδέλφων μας.
    Ζητάμε:
      1)
Την απομάκρυνση του HOT SPOT και του Κ.Υ.Τ. Σάμου από την κατοικημένη περιοχή, για λόγους ασφαλείας
      2)
Τον άμεσο διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών
      3)
Την άμεση αποσυμφόρηση των HOT SPOT και Κ.Υ.Τ. Σάμου
      4)
Την άμεση στελέχωση των Υπηρεσιών της Δ.Α. Σάμου με την πλήρη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και την ίδρυση και στελέχωση Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης
      5)
Την άμεση κοινοποίηση στους υπηρετούντες αστυνομικούς στο Κ.Υ.Τ. Σάμου των Σχεδίου Ασφαλείας και Σχεδίου Εκκένωσης
      6)
Έλεγχο όλων των Μ.Κ.Ο. και υποχρεωτική κάρτα εισόδου όσων εργάζονται στα κέντρα μεταναστών
    κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,
    Η Κυβέρνηση, στο βωμό του προσφυγικού-μεταναστευτικού και της γενικότερης εξωτερικής πολιτικής που ασκείται από αυτήν πάνω στο ίδιο θέμα, είναι αποφασισμένη ως διαφαίνεται να «θυσιάσει» τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, απομονώνοντας το μεταναστευτικό πρόβλημα όλης της Χώρας κυρίως σε αυτά και μετατρέποντάς τα, σε τόπους εγκλωβισμένων ψυχών!
    Η Ένωσή μας διατυμπανίζει προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι Σάμιοι Αστυνομικοί, οι οποίοι είναι καθημερινά αποδέκτες των ανησυχιών και προβληματισμών της Σαμιακής κοινωνίας, όχι μόνο δεν διαχωρίζουν την θέση τους από αυτήν, αλλά συμπορεύονται με αυτήν, όντας μέλη της.

                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΤΣΙΟΥΡΗΣ ΘΩΜΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου