Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Τα αμερικανικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μισούν τον Τραμπ



Τα αμερικανικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μισούν τον Τραμπ
Τα σκίτσα που «σκοτώνουν»
    Εχουν επανειλημμένως γελοιοποιήσει τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας τους και δεν έχουν διστάσει να ανοίξουν μέτωπο, χωρίς να υπολογίζουν τα ενδεχόμενα αντίποινα. Ο αμερικανικός Τύπος είναι πραγματικά ανεξάρτητος.
    Ποτέ τα αμερικανικά Μέσα δεν ήταν τόσο εχθρικά με έναν υποψήφιο πρόεδρο και δεν παρέμειναν εριστικά και αντίπαλα ακόμη και μετά την εκλογή του.
    Ανήμερα της γιορτής των Ευχαριστιών, το περιοδικό The New Yorker «στολίζει» τον πρόεδρο των ΗΠΑ με τρία σκίτσα, τρομακτικά, απειλητικά και εξόχως περιφρονητικά.
    «Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να μας εκλήσσει ενώ οι σκιτσογράφοι δεν σταματούν να ζωγραφίζουν για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Δείτε τα σκίτσα που σχεδίασαν οι Ward Sutton, Zohar Lazar, και Jim Webb τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ προετοιμάζονταν για να καθίσουν στο οικογενειακό τραπέζι για την Ημέρα των Ευχαριστιών», γράφει στο πρόλογό του το περιοδικό.
    Ο Ward Sutton φαντάζεται μια εφιαλτική Πρώτη Οικογένεια να εγκαθίσταται στον Λευκό Οίκο (με ένα μέλος της Κου Κλουξ Κλαν στην ομάδα):
    Ο Zohar Lazar φαντάστηκε τον συντηρητικό πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης και υποστηρικτή του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι να εγκαθίσταται στο τραπέζι «μιας άτυχης οικογένειας» για την Ημέρα των Ευχαριστιών:
    Ο Jim Webb φαντάζεται τι θα συμβεί όταν θα εμφανιστεί ο Τραμπ στην παρέλαση την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου